ZiPconomy Auteurs

ZiPconomy bevat bijdragen van een groep vaste auteurs en eenmalige bijdragen. De vaste auteurs zijn experts op één van de aspecten van de ZiPconomy. Ze zijn afkomstig vanuit verschillende hoeken: wetenschap, opdrachtgevers, bureaus, zelfstandig gevestigden, belangenvertegenwoordigers, etc. Als onafhankelijk auteurs zijn zij zelf verantwoordelijk voor hun eigen artikelen en de meningen die ze hierin geven.

Het streven is om ZiPconomy uit te laten groeien tot een netwerk van vele betrokkenen. ZiPconomy.nl staat voor iedereen open die een kwalitatieve bijdrage wil leveren.

Heeft u interesse om mee te bouwen aan dit platform, wilt u ook vaste auteur worden of heeft u een interessante eenmalige bijdrage, neem gerust contact met ons op: info@zipconomy.nl

Zie voor meer informatie over ZiPconomy.

AIM4

AIM4 is een netwerkorganisatie die vraag en aanbod verbindt voor interim en vaste functies op tactisch/strategisch niveau. En we verzorgen coaching & development trajecten op het gebied van persoonlijk leiderschap. AIM4 werkt anders. Uit overtuiging dat onze netwerkaanpak beter is. Persoonlijker en sneller. We kennen de mensen in ons netwerk, weten wie bij welke opdracht past en hebben gevoel voor de ‘klik’. Kern van ons concept is een zorgvuldig geselecteerd netwerk van ca. 375 zelfstandige professionals. Allemaal met ruime ervaring als interim manager, coach of recruiter.

Lees meer over AIM4 »

Alexander Crepin

Alexander Crépin adviseert & implementeert al meer dan 25 jaar op gebied van eigentijds HR-beleid. HR staat daarbij voor Human Relations & Human Results. Bij Human Relations ligt het accent op instroom management en bij Human Results op performance verbetering, talent ontwikkeling en organisatie inrichting.

Lees meer over Alexander Crepin »

Annemarie Stel

Annemarie Stel is voorlichtingskundige en gedurende 22 jaar gepokt en gemazeld bij de Rijksoverheid, zowel bij ministeries als bij uitvoeringsorganisaties. Zij heeft een achtergrond in ICT en sinds 1992 in arbeidsmarktcommunicatie, als beleidsmedewerker, adviseur, coördinator en campagnemanager, als laatste van Werken bij het Rijk. Sinds 2007 adviseert ze onder de naam Wervingsvisie.nl organisaties over arbeidsmarktcommunicatie, employer branding en recruitment. Meer informatie? Kijk op http://www.wervingsvisie.nl/

Lees meer over Annemarie Stel »

Anne Meint Bouma

Anne Meint Bouma is directeur van Managed Service Provider Brainnet. Brainnet is marktleider in Nederland waar het gaat om het efficiënt inrichten van inhuurprocessen en het beheren van flexibele schillen. Haar klanten bestaan uit banken, verzekeraars, energiebedrijven, Netbeheerders, bouwbedrijven, zakelijke dienstverleners, ingenieursbureaus en onderwijsinstellingen. Voor deze klantengroep introduceert Brainnet maatwerkoplossingen die haar tot de specialist op inhuurprocessen in Nederland maakt.

Lees meer over Anne Meint Bouma »

Anonimus

Soms wil iemand ongezouten meningen en analyses publiceren, maar is dat lastig omdat hij/zij daarmee mogelijk op tenen in zijn/haar netwerk en klanten trapt. Daarom voor een keer een reeks blogs van 'Anonimus'.

Lees meer over Anonimus »

Anoek Gerlings

Anoek Gerlings is psycholoog en heeft een coachpraktijk in Haarlem. Ze is gespecialiseerd in personal branding, communicatie en persoonlijke effectiviteit. Onder de naam "Life is a pitch" geeft ze samen met Marjolein Kortleve verschillende trainingen en workshops op het gebied van personal branding.

Lees meer over Anoek Gerlings »

Arjan van den Born

Prof Arjan van den Born is hoogleraar creatief ondernemerschap aan de Universiteit van Tilburg, zelfstandig organisatieadviseur en lid van het kernteam van ZiPconomy. Hij doet onder andere onderzoek naar ondernemers, samenwerkingsvormen en netwerken, opdrachtgevers, succesfactoren van ondernemers en organisatieveranderingen (turnaround management).

Lees meer over Arjan van den Born »

Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki , dé advieswebsite waar je als ondernemer de beste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en projectmanagement. Door onze expertise met je te delen ontdek je hoe software je helpt het maximale uit je business te halen.

Lees meer over Arjan Nieuwbeerta »

Arjen van Berkum

Arjen van Berkum is ondernemer. Hij werkt in binnen- en buitenland als adviseur op het gebied van de optimale inzet van menselijk kapitaal.

Lees meer over Arjen van Berkum »

Barbera Netters

Barbera Netters is advocaat en heeft haar kantoor in Hengelo (Ov). Ze is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en ondernemingsrecht. Klanten zijn werkgevers, werknemers en ondernemers. Barbera gelooft in kennis delen en brengt dat dagelijks in de praktijk op haar website, social media en nu ook ZiPconomy, daarnaast is ze maatschappelijk betrokken en als vrijwilliger bij diverse organisaties actief.

Lees meer over Barbera Netters »

BLMC

BLMC levert het advies en de mensen die helpen om de ambities van opdrachtgevers waar te maken. In al onze activiteiten staat de verbinding tussen mensen centraal. Wij dragen graag bij aan de ontwikkeling en groei van organisaties met: • Executive search en recruitment van directieleden, senior management en talentfuncties in de supply chain • Ervaren interim managers in supply chain management, operations en logistiek die uw organisatie tijdelijk versterken • Verbetertrajecten in de supply chain: van analyse tot uitvoering

Lees meer over BLMC »

Boris Emmerig

Boris Emmerig werkt sinds 1990 als belastingadviseur en sinds 1996 als advocaat. Hij heeft ruim dertien jaar ervaring als raadsheer-plaatsvervanger bij de Belastingkamer van het Gerechtshof te Amsterdam. Hij is als docent verbonden aan de Specialisatieopleiding Arbeidsrecht van het Leids Juridisch PAO, de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten en LexLumen. Regelmatig verschijnen publicaties van zijn hand in de fiscale en juridische vakpers. Emmerig is een fiscalist pur sang. Zijn specialismen liggen op het terrein van de loonbelasting, vennootschapsbelasting en fiscale procedures. Hij is verbonden aan het kantoor Holla Advocaten.

Lees meer over Boris Emmerig »

Brainnet

Een goed ingericht inhuurproces kan naast tijd- en kwaliteitswinst ook forse kostenbesparingen opleveren. Bij strategische personeelsplanning hoort een professioneel ingerichte flexibele schil. Brainnet adviseert organisaties bij het inrichten van hun flexibele schil. Wij ontzorgen organisaties volledig als het gaat om het zoeken en vinden van de juiste professionals, het opstellen en beheren van inhuurcontracten, de facturatie, realtime management informatie, leveranciersmanagement en het minimaliseren van inhuurrisico’s. Wij geloven in transparante samenwerkingsverbanden waarbij talent waarde toevoegt aan ondernemingen.

Lees meer over Brainnet »

Carmen de Graaff

Carmen L.M. de Graaff biedt met ZPACT een geselecteerde groep van interim professionals de mogelijkheid om kennis, kunde en ervaring te delen. Daarmee vormen zij een krachtig en slagvaardig netwerk, waarmee opdrachtgevers graag zaken doen. ZPACT organiseert netwerkbijeenkomsten, ontwikkelt marktproposities en publiceert eigenzinnige visies. Meer info: www.zpact.nl

Lees meer over Carmen de Graaff »

Cees Harmsen

Cees Harmsen helpt professionals bij het ontwikkelen van hun psychologische capaciteiten en het creëren van een attractief professioneel profiel. Hij is actief als coach, trainer en presentator en is auteur van vier boeken over personal branding en persoonlijke effectiviteit.

Lees meer over Cees Harmsen »

De Waarde van de ZP'er

Onder de titel ‘De waarde van de zp’er’ bespreken en onderzoeken Liesbeth Ruoff en Niels Huismans een aantal stellingen. Zo maken ze inzichtelijk wat nu echt de waarde van zp’ers is en zetten dit ook in perspectief in de bredere discussie die gevoerd wordt omtrent de gehele zzp populatie. Liesbeth Ruoff bestudeert de arbeidsmarktmarkt al langer. Ze was bij Netive, werkte te als interim-manager bij Flexchange (een MSP), ze zit in de Raad van Advies van StaffingMS en is betrokken bij onderzoek van de Intelligence Group. Niels Huismans ziet zichzelf als een flexibele en ondernemende professional. Hij is iemand van de ‘nieuwe generatie’ die niet zozeer een functie vervult bij een bedrijf. Zo is hij o.a. actief als businessdeveloper bij FastFlex, is hij raadslid namens GBA in de gemeente Alphen-Chaam en helpt hij vanuit Marketives organisaties om een strategische koers te bepalen en te houden.

Lees meer over De Waarde van de ZP'er »

Diana Van der Boon

Diana van der Boon is een generalist in op het gebied van inhuur van externen. Ze is een ervaren projectmanager en consultant met grote kennis van implementaties, bedrijfsprocessen, automatisering, flexcenters, compliance en de markt van flexibele arbeid met de daarbij behorende dienstverleningsmodellen. Diana is haar carrière gestart bij Nétive VMS, 15 jaar geleden de eerste volledig onafhankelijke VMS-aanbieder in Nederland. Bij Nétive was ze onder meer Manager R&D en onder andere eindverantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling, het testen en beheren van de diverse applicaties. Begin 2013 begint ze voor zichzelf om opdrachtgevers breder dan alleen op IT-vlak te kunnen adviseren over de inhuur van flexibele arbeid. Vanaf eind 2013 vormt ze samen met Wim van Nieuwenhuizen het managementteam van WVN Consultancy, dé onafhankelijk expert voor de inhuur van externen. WVN Consultancy biedt een daadkrachtige aanpak met pragmatische oplossingen waarmee uw organisatie grip op inhuur verkrijgt en behoudt.

Lees meer over Diana Van der Boon »

DriessenHRM

Driessen HRM biedt professioneel HRM-advies en ondersteuning met een persoonlijke aanpak. Wij brengen mens en werk bij elkaar, zorgen voor inzicht en informatie via een heldere administratie en maken HRM-werkzaamheden eenvoudiger met software die aansluit op de praktijk. Driessen Professionals is een onderdeel van Driessen HRM en ontzorgt als intermediair organisaties in de publieke sector met de administratieve, financiële en juridische zaken rondom de inzet van zelfstandige professionals. Daarnaast biedt Driessen Professionals schaarse profielen via een sterk partnernetwerk op uiteenlopende gebieden.

Lees meer over DriessenHRM »

Alles draait om Eenvoud

Met als rode draad 'Alles draait om Eenvoud' laat in deze reeks steeds een andere (interim)manager, adviseur of coach zien welke persoonlijke aanpak hij/zij heeft ontwikkeld. Een aanpak die in de dagelijkse praktijk is gegroeid en waarmee aanwijsbaar succes is bereikt. Alle artikelen uit deze reeks zijn hier te vinden. De redactie van deze rubriek wordt gevormd door Joop Vorst & Hugo-Jan Ruts. Meer informatie: eenvoud@zipconomy.nl

Lees meer over Alles draait om Eenvoud »

Eerlijke Flex

EerlijkeFlex is een online denktank waarop experts, wetenschappers, filosofen, trendwatchers en inleners uit verschillende branches hun visie geven op de steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt. Het doel is te komen tot een duurzame ontwikkeling van de flexmarkt. Zie: EerlijkeFlex

Lees meer over Eerlijke Flex »

Ewoud de Ruiter

Ewoud de Ruiter (1975) is fiscaal jurist. Hij is al meer dan 15 jaar actief als belastingadviseur en heeft zijn kantoor in Utrecht. Hij adviseert ondernemers over allerhande fiscale onderwerpen onder andere over de inhuur van tijdelijke arbeidskrachten. Tot zijn klanten rekent hij onder andere: ICT-, bouwbedrijven en intermediairs. Daarnaast is hij directeur van Apollo Tax bv , een webshop voor belastingadvisering. Naast zijn werk als belastingadviseur schrijft hij ook geregeld over fiscale onderwerpen en is als vaste auteur onder andere verbonden geweest aan het tijdschrift Fiscaal Advies en het Fiscaal Praktijkblad.

Lees meer over Ewoud de Ruiter »

Fabian Dekker

Fabian Dekker is als arbeidssocioloog verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Lees meer over Fabian Dekker »

Fedde Monsma

Fedde Monsma is politicoloog en arbeidsmarktdeskundige. De polder heeft weinig geheimen meer voor hem; hij heeft een lange staat van dienst als (o.a.) cao-onderhandelaar bij grote bedrijven en branches bij het CNV, als bestuurder van pensioenfondsen en sociaal-fondsen, alsmede (dagelijks) bestuurslid van bedrijfschappen en stichtingen. Thans werkt hij als Adviseur Nieuw Beleid bij Werkgevers in de Sport en is hij zelfstandig adviseur arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen voor bedrijven en organisaties. Fedde is een vernieuwer in arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen. Sinds 2016 is hij medeoprichter van de WerkVereniging, een belangenorganisatie voor flexibel werkenden.

Lees meer over Fedde Monsma »

Floor Drees

Floor Drees is community manager van Peerz en bijzonder geïnteresseerd in matching, en de rol ervan in recruitment én in de dating. Als freelancer komt ze bij veel verschillende bedrijven over de vloer en verwonderd ze zich regelmatig over de gang van zaken.

Lees meer over Floor Drees »

FNV Zelfstandigen

FNV Zelfstandigen is een onafhankelijke vereniging voor zelfstandig ondernemers, die al bijna 20 jaar succesvol de belangen van zzp’ers in polder en politiek Den Haag behartigt. FNV Zelfstandigen biedt hulp en ondersteuning aan zzp'ers, zoals professioneel advies, rechtsbijstand, hulp bij incassoproblemen, kortingen op verzekeringen en een inspirerend netwerk. FNV Zelfstandigen is opgericht in 1999 en aangesloten bij de FNV. Daarmee profiteren leden optimaal van de jarenlange ervaring van de FNV met betrekking tot de arbeidsmarkt. FNV Zelfstandigen heeft geen winstoogmerk.

Lees meer over FNV Zelfstandigen »

Forum

Opinieblad Forum is een digitaal platform van VNO-NCW voor ondernemers, politici, beleidsmakers en media over ondernemerschap en politiek. Opwww.opiniebladforum.nl worden dagelijks nieuwe interviews, achtergronden en opiniestukken gepubliceerd. Daarnaast komt Opinieblad Forum maandelijks uit als tijdschrift dat bij ruim 25.000 ondernemers, politici, beleidsmakers en journalisten in de bus valt.

Lees meer over Forum »

Frank Broos

Frank Broos (1978)

Lees meer over Frank Broos »

Gastblogger

ZiPconomy geeft ruimte aan auteurs die eenmalig een artikel willen plaatsen op ZiPconomy. Naam en functie van deze gastbloggers worden onder het artikel vermeld.

Lees meer over Gastblogger »

Gerke van Zalk

Ondernemers en Professionals versterken door middel van “resultaatgerichte menskunde” is in het kort omschreven waar ik mij mee bezig houdt. Het versterken van mensen, ondernemers, Professionals en organisaties in werk-gerelateerde vraagstukken. Het is de mens die met voldoende invloed en autonomie zijn inzet en expertise kan gebruiken om gewenste resultaten te realiseren. Al ruim 10 jaar coach voor Ondernemers en Professionals. Gerke is o.a. initiatiefnemer van eengoedeprofessional.nl. Een domein waar Professionals zich van hun beste kant laten zien, waar zij door relaties worden gewaardeerd en waar nieuwe omzet wordt verworven

Lees meer over Gerke van Zalk »

Han Mesters

Han Mesters is Sector Banker bij ABN AMRO. Hij is binnen de afdeling Sector Advisory van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Zakelijke Dienstverlening. Han geeft regelmatig presentaties over trends in zijn sector en is een actieve gebruiker van social media. Hij heeft een aantal rapport geschreven over human capital omdat dat onderwerp het bindende element is in zijn sector. Han is bedrijfskundige en economisch historicus en heeft als specialisatie strategie.

Lees meer over Han Mesters »

Harvey Nash

Harvey Nash is een gespecialiseerde dienstverlenende organisatie die klanten adviseert en ontzorgt op het gebied van detachering, contractmanagement, international executive search, werving & selectie en outsourcing & offshore. Harvey Nash is dé leverancier die, door continue innovatieve ontwikkelingen, dienstverlening aanbiedt die gericht is op ontzorging van de recruitmentprocessen van organisaties.

Lees meer over Harvey Nash »

Hays

Als één van de grootste recruitment specialisten wereldwijd plaatsen wij gekwalificeerde kandidaten in vaste, tijdelijke, interim of contracting jobs. Door een jarenlange samenwerking met opdrachtgevers uit zowel de profit als non-profit sector, hebben wij een brede en specialistische kennis opgebouwd binnen diverse vakgebieden. Bij Hays vinden we dat 'powering the world of work' begint met het delen van onze ideeën, kennis en kunde. Dat doen we hier graag.

Lees meer over Hays »

Herbert Prins

Herbert is jarenlang actief binnen de arbeidsmarkt. Herbert is de motor voor de innovatie en verandering bij verschillende bedrijven en met zijn bedrijfskundige ICT achtergrond blijft hij altijd met beide benen op de grond. Momenteel werkt hij op het snijvlak van E-business en operationeel management bij bedrijven die vraagstukken hebben op gebied van in-, door- en uitstroom van mensen.

Lees meer over Herbert Prins »

Hetty ten Holt

Hetty ten Holt is zelfstandig ondernemend gastvrouw en schrijver. Vanuit haar bedrijf HettyOntdekt helpt ze mensen in organisaties om echte betrokkenheid te creëren bij degenen die ze nodig hebben om hun ideeën en projecten te realiseren. Ze schreef hier recent een boek over met de titel “Gastvrij Organiseren” dat begin januari 2015 verschijnt. Hetty’s klanten zijn managers, projectleiders en beleidmakers die werken aan (maatschappelijke) projecten die andere mensen en organisaties nodig hebben om succesvol te zijn. Met haar dienstverlening en haar boek wil ze zoveel mogelijk mensen inspireren gastvrij te gaan werken en leven.

Lees meer over Hetty ten Holt »

Hoofdkraan

Hoofdkraan.nl is hét online platform voor freelancewerk in Nederland. Kijk voor meer handige tips (en opdrachten) voor zelfstandige professionals op www.hoofdkraan.nl

Lees meer over Hoofdkraan »

Hugo-Jan Ruts

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy.

Lees meer over Hugo-Jan Ruts »

Inge Beckers

Inge Beckers werkt als interim project manager aan verander- en communicatietrajecten voor grote bedrijven, maar ook voor overheid, wetenschap en onderwijs. Ze is een gepassioneerde interventie manager, sterk ontwikkeld op het People & Change vlak. Als zelfstandig consultant HR-communicatie weet ze positieve vibes rond merkwaarden te creëren tijdens Internal Branding en Employee Engagement programma’s. Haar motto: 
Engaged People. Great Companies. Better World.

Lees meer over Inge Beckers »

Jaap Schaveling

Dr. Jaap Schaveling (1956) is verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Op dit moment als associate professor Organisational Dynamics & Leadership Development en Director Modular MBA programs. Daarnaast is hij werkzaam als zelfstandig organisatiecoach.

Lees meer over Jaap Schaveling »

Jan Willem van den Brink / Maarten van Os

Jan Willem van den Brink en Maarten van Os zijn gespecialiseerd in acquireren voor niet-verkopers. Samen schreven zij het boek Opdrachtgever Gezocht – acquireren als onderdeel van je werk. Voor Zipconomy publiceren zij over dit onderwerp, en dan uiteraard gericht op de interim manager. Ze zijn eigenaar van Dreamfactory.

Lees meer over Jan Willem van den Brink / Maarten van Os »

Jeanette de Haas

Jeanette de Haas helpt (zelfstandig) professionals en ondernemers om beter te onderhandelen zodat ze meer verdienen en stevig hun belangen kunnen verdedigen. Vanuit haar bedrijf De Onderhandelcoach geeft zij groepstrainingen en 1-op-1 coaching onderhandelen. Daarnaast geeft Jeanette lezingen bij netwerkbijeenkomsten en lunchlezingen bij bedrijven. Meer weten? Kijk op www.onderhandelcoach.com . Daar kun je ook het gratis ebook “Geheimen van succesvolle onderhandelaars” downloaden.

Lees meer over Jeanette de Haas »

Jeroen Moerenhout

Jeroen Moerenhout is Innovation Lead bij De Staffing Groep, marktleider in Staffing Services. Hij analyseert de arbeidsmarkt en ontwikkelt en verbetert dienstverlening die organisaties helpt uitdagingen op het gebied van instroom, doorstroom en uitstroom van talent te overwinnen. Jeroen is tevens oprichter van Leefvermaak, dat zich richt op training en coaching in persoonlijke ontwikkeling en verandering. Jeroen schrijft over de toekomst van werk.

Lees meer over Jeroen Moerenhout »

Jeroen Sakkers

Jeroen Sakkers (1987) is oprichter en eigenaar van Victor Mundi het grootste ondernemersplatform in Nederland met diverse gratis cloudtools voor de kleine ondernemer. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de ZZP Barometer - de onafhankelijke, structurele onderzoek voor en over de zzp-markt. Ambitie: een revolutie ontketenen in de arbeidsmarkt.

Lees meer over Jeroen Sakkers »

Joke Twigt

Joke Twigt is sinds eind 2003 zelfstandig interim manager en adviseur. Daarvoor werkte zij voor een klein consultancy bureau in operationeel management. Zij heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd bij o.a. overheid, non profit organisaties en financiële dienstverlening. Daarnaast is zij bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Interim Managers (nvim). Haar eigen professionalisering geeft zij graag een boost. Dat varieert van een workshop tot buitenlandse reizen in het kader van ontwikkelingssamenwerking. Voor dat laatste is zij naar Peru en India geweest om te werken aan business cases op het gebied van organisatie en management.

Lees meer over Joke Twigt »

Joop der Weduwen

Mr. drs. Joop der Weduwen is juridisch adviseur. Met zijn bedrijf Juridisch Eerste Hulp Bij Ondernemen helpt hij ondernemers, met praktisch juridisch advies en hulp. Hij houdt van een heldere structuur om in te werken en samenwerken en gunt dat iedereen, ter voorkoming van ‘gedoe’. Dat geldt met name voor freelancers en hun opdrachtgevers. Hij heeft door zijn hele carrière te maken gehad met beoordeling van arbeidsrelaties. Zo heeft hij in dit licht (maatschaps)overeenkomsten in de jaren 80 beoordeeld. Heeft hij aan de wieg gestaan van zelfstandigheids besluiten in de jaren 90 en is hij begin deze eeuw ook betrokken geweest bij de tot stand koming van de VAR.

Lees meer over Joop der Weduwen »

Joop Vorst

Joop Vorst is zelfstandig gevestigd manager, adviseur, onderzoeker en auteur. Joop publiceert regelmatig over management. Zijn publicaties zijn te downloaden op www.joopvorst.com .

Lees meer over Joop Vorst »

Josien van Breda-Hoekstra

Josien van Breda is arbeidsmarkt adviseur, actief in de lokale politiek en voorzitter van Stichting Fairwork . Tot eind 2017 was zij directeur van FNV Zelfstandigen en Raadslid (plv) van de SER.

Lees meer over Josien van Breda-Hoekstra »

Juliette de Swarte

Juliette de Swarte is redacteur van ZiPconomy.

Lees meer over Juliette de Swarte »

Jurriën Koops

Drs. J.H. (Jurriën) Koops is sinds 2014 directeur van de ABU. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding aan de organisatie. Koops studeerde Algemene Economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en begon zijn carrière als beleidsadviseur bij CNV Bedrijvenbond. In 1999 maakte hij de overstap naar Start, waar hij werkzaam was als Senior consultant Business Development. In 2002 begon hij bij de ABU als coördinator Team Arbeidsvoorwaarden en Juridische Zaken. In 2009 werd hij benoemd tot adjunct-directeur en in 2012 tot directeur Sociale Zaken. Sinds 2014 is hij directeur van de ABU. Naast zijn reguliere werkzaamheden vervult hij diverse bestuurslidmaatschappen, zoals voorzitter STOOF en bestuurslid SNCU.

Lees meer over Jurriën Koops »

Karin Manuel

Dr. mr. K.A.H. Manuel heeft vanaf 1999 verschillende rollen vervuld op het terrein van HRM bij diverse organisaties in de non-profitsector. Zij is in 2013 gepromoveerd op het organiseren en managen van succes in de muziek business. Momenteel is zij lector bij het NCOI, heeft zij een eigen adviespraktijk, MMCT, en is zij verbonden aan de Smart Group op het gebied van organisatieontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van personeel.

Lees meer over Karin Manuel »

Leni Minderhoud

25 jaar werkte Minderhoud voor corporate bedrijven als Shell en Delta Lloyd, maar ze raakte er naar eigen zeggen wat “afgestompt” door. Steeds als ze van baan veranderde, was de omgeving anders, maar het werk bleef – doorgaans – hetzelfde. In 2009 trok ze de stoute schoenen aan en nam ze ontslag. Minderhoud deed een opleiding voor coaching en counceling en begon als zelfstandig carrièreadviseur. Vorig jaar verscheen haar boek Van werknemer naar ondernemer, waarin ze uitlegt hoe iedereen ondernemer kan worden.

Lees meer over Leni Minderhoud »

Leo Witvliet

Prof. dr. mr. Leo Witvliet is hoogleraar interim management en flexibiliteit van kennis aan Nyenrode. Daarnaast is hij verbonden aan het Kennis Instituut Zelfstandig Ondernemerschap (KIZO) en het Instituut Interventie Management (IIM).

Lees meer over Leo Witvliet »

Leonie Vermeulen

Léonie Vermeulen is oprichter van Voorwaarde en specialist op het gebied van klantmanagement. Voorwaarde levert diensten waar u én uw klanten blij van worden. Voorwaarde biedt een totaaloplossing. Van communicatie tot HR, van interim tot workshops en van klantonderzoek tot finance.

Lees meer over Leonie Vermeulen »

Lilian Boonstra

Lilian Boonstra is auteur van het boek "Fit voor de Toekomst: duurzame ondernemer/ duurzame zzp'er". Zij is vijf jaar zzp'er, met haar bedrijf Realisatieadvies, waarin zij onderwijsinstellingen en gemeenten adviseert over het realiseren van visie. Zij is initiatiefnemer van het project Pr8werk, een vierjarig vraaggestuurde zzp-project in Gelderland.Organisator van de Dag van de duurzame ZZP´er: hoe kan ik zelf meer duurzaam werken en hiermee voor mijn opdrachtgevers van betekenis zijn? In haar eigen zoektocht naar duurzame inzetbaarheid heeft zij ervoor gekozen om de opleiding tot docent Nederlands te volgen, om Nederlands te doceren aan het MBO en hiermee een bijdrage te gaan leveren aan het levenlang leren voor zzp'ers/ flexibele professionals.

Lees meer over Lilian Boonstra »

Linda Brandwijk-de Groot

Het vanuit authenticiteit inzetten op interactie en het leggen van verbindingen met (interim) professionals, de jongere generatie en klanten. Belangrijke factoren voor het succes van bedrijven, waarbij mensen altijd het uitgangspunt vormen. Linda laat haar licht schijnen op onderwerpen die bij ZiPconomy naar voren komen en die haar raken.

Lees meer over Linda Brandwijk-de Groot »

Linde Gonggrijp

Linde Gonggrijp was tussen mei 2008 en maart 2014 directeur van FNV Zelfstandigen. In die functie gaf ze leiding aan deze organisatie die de belangen behartigt van ruim 14.000 zzp’ers in de sectoren Diensten, Groen, Handel, ICT, Industrie, Vervoer en Zorg en was ze lid van de SER.

Lees meer over Linde Gonggrijp »

Lisette van Rossum

Mr. Lisette van Rossum (Fiscaal Recht, Rijksuniversiteit Leiden en Europese Fiscale Studies, Erasmus Universiteit Rotterdam) startte haar loopbaan als assistent accountant bij Moret en Limpberg. Bij Fortis Nederland en Delta Loyd specialiseerde zij zich in loonheffingen. Deze ervaring breidde zij verder uit in functies bij o.a. KPMG Meijburg & Co en NV Nuon Energy. Sinds 2010 is Van Rossum beleidsmedewerker bij de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen). Daar is zij verantwoordelijk voor alles op het gebied van fiscale wet- en regelgeving. In die hoedanigheid adviseert zij leden en lobbyt zij in Den Haag. Ook heeft zij het dossier zzp-intermediairs onder haar hoede. Mede van haar hand zijn de modelovereenkomst tussenkomst en bemiddeling.

Lees meer over Lisette van Rossum »

Lodi Planting

Hallo, ik ben Lodi en ik doe elke dag datgene wat ik het liefste doe. Als Digital Nomad reis ik de wereld over terwijl ik leuk werk doe. Zo help ik freelancers aan een nieuwe website en leer ik hen hoe zij zichzelf naar nieuwe klanten kunnen bloggen. Lees meer over mij.

Lees meer over Lodi Planting »

Marc van Heese

Marc van Heese is mede-oprichter van Interimpuls, een initiatief waarmee opdrachtgevers en zelfstandige interim professionals rechtstreeks zaken met elkaar kunnen doen en waarin Interimpuls administratief kan ondersteunen. Op basis van opgedane ervaring heeft hij een duidelijke visie ontwikkeld over welke kant de interim-markt opgaat en zou moeten opgaan.

Lees meer over Marc van Heese »

Marie-Louise Dibbets

Marie-Louise Dibbets is oprichter van MLE Management advies. Van daaruit helpt zij ambitieuze managers meer succesvol te zijn door overzicht. Zij helpt hen meer rust te krijgen door hen te leren overzicht aan te brengen in het werk: een andere manier van werken waardoor zij succesvoller zijn en hun gewenste doelen op een proactieve wijze kunnen bereiken. Uniek aan Marie-Louise is dat zij organisatie-dilemma’s koppelt aan soft skills, van persoonlijke skills. Dit element komt terug in haar aanpak en advies. Zij schreef hierover het ebook “In 3 stappen van chaos naar succes” welke via haar site gratis te downloaden is. Marie-Louise is bedrijfseconome aangevuld met diverse leiderschapstrainingen en ervaring.

Lees meer over Marie-Louise Dibbets »

Mark van Assema

Mark is HR projectleider en adviseur voor het groeien naar Total Workforce Management. Hij staat daarin voor een gelijke behandeling van alle werkenden, door HR en de rest van de organisatie, los van hun contractvorm. Mark heeft een sterke IT achtergrond en kan hiermee een HR organisatie goed helpen om de vertaling te maken van wensen naar techniek. Hij zet graag innovatieve HR technologie in zodat alle werkenden zich kunnen ontwikkelen naar een volgende stap. In 2017 heeft hij HRTechReview.nl opgericht om objectief inzicht te geven in de HR Tech markt in Nederland.

Lees meer over Mark van Assema »

Mark Bassie

mr. Mark Bassie (Breda 1960) is sinds 1994 werkzaam als Zelfstandige Interim Professional. Was vroeger als interim-manager en trainer werkzaam. Heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd -onder het label Flex-Beheer- in flexibilisering van organisaties en professionalisering van externe inhuur. Onafhankelijk en deskundig in inhuurplatforms, Marktplaatsen, ZZP-community's en Vendor Managementsystemen. Mark combineert hierbij zijn HRM-deskundigheid met bedrijfsvoerings-expertise en verander- en projectmanagement. Auteur van het handboek 'Scoren op inhuurmarktplaatsen!' van FNV Zelfstandigen (2012). Onderzoeker/co-auteur van het rapport 2015 over Vendor Management Systemen (VMS) in Nederland en België en over Managed Service Providers (MSP) (2014).

Lees meer over Mark Bassie »

Marleen Deleu

Marleen Deleu – Director Trends & Insights NextConomy – on a mission to bring insights and expertise to the freelance workforce and the users of contingent labor in Belgium. Owner of The Flex Academy and Certified Contingent Workforce Professional (CCWP). Trainer, speaker, consultant on the topic of connecting internal and external talents in organizations. Co-author of reports on VMS, MSP and RPO.

Lees meer over Marleen Deleu »

Marloes de Kaart

Marloes de Kaart is bij FastFlex verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatie activiteiten. FastFlex is een onafhankelijke sourcing partner en managed service provider op het gebied van resourcemanagement. FastFlex draagt zorg voor de volledige keten van inhuur: van het proactief benchmarken van de inhuurtarieven tot het afwikkelen van alle contractgerelateerde zaken. Marloes richt zich op de positionering van FastFlex in de markt en op de communicaties naar en met alle stakeholders. Na haar studie Communicatie heeft Marloes twee jaar gewerkt bij ING Group als communicatiemedewerker. Naast werken is Marloes het liefst aan het reizen, sport ze graag en heeft ze een passie voor lekker eten.

Lees meer over Marloes de Kaart »

Martine van den Bosch

Martine van den Bosch staat voor een pure, persoonlijke benadering met een sterk zakelijke focus. Als executive- en managementcoach brengt ze zelf in de praktijk wat ze ook teweeg brengt bij haar opdrachtgevers: onweerstaanbaar je zakelijke zelf zijn. Martine staat altijd aan en raakt écht. Dat werkt aanstekelijk. Zelfstandige interim Professionals in het bijzonder hebben haar focus.

Lees meer over Martine van den Bosch »

Mei Li Vos

Mei Li Vos is onder andere bestuurder bij Alternatief Voor Vakbond. Ze was tot maart 2017 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA en toen (o.a.) woordvoerder zzp-beleid.

Lees meer over Mei Li Vos »

Michel Vos

Michel Vos was één van de initiatiefnemers van ZiPconomy en tot 2013 betrokken geweest bij het opzet van dit platform. Michel coacht ondernemers/ZiPers, investeert in mensen en bedrijven en begeleidt organisaties bij het ontwikkelen van nieuwe diensten of strategieën. Hij mede oprichter van VOOR, een nieuwe manier om opdrachtgevers en zelfstandig professionals te verbinden.

Lees meer over Michel Vos »

Michiel Cobben

Michiel Cobben is sinds 1992 actief in arbeidsbemiddeling. Met TheWhyGeneration adviseert hij samen met mede Zipconomy auteur Saskia Postma ZP-ers over personal branding en sales. Daarnaast is hij auteur (2011 – Verhoog je Gunfactor‘) en sales consultant.

Lees meer over Michiel Cobben »

Mies Westerveld

Prof. Dr. Mies Westerveld is sinds 1998 verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zij bekleedt hier twee leerstoelen, de leerstoel socialeverzekeringsrecht en de bijzondere leerstoel sociale rechtshulp. Haar interesse gaat uit naar vraagstukken op het snijvlak van verschillende rechtsgebieden, zoals het re-integratierecht (arbeidsrecht, sociale verzekeringen en voorzieningen) en zzp-arbeid (arbeidsrecht, sociale verzekeringen, ondernemingsrecht). Aan dit laatste thema was haar oratie gewijd die zij op 2 december 2011 uitsprak.

Lees meer over Mies Westerveld »

Nétive

E-HRM Specialisten met ruim 20 jaar ervaring in de Nederlandse markt. Nétive is de enige volledige onafhankelijke VMS aanbieder in Nederland.

Lees meer over Nétive »

Niels Huismans

Niels Huismans is als consultant bij FastFlex verantwoordelijk voor Business Development. FastFlex is sinds augustus 2017 onderdeel van Between Staffing Group. FastFlex is een onafhankelijke sourcing partner en managed service provider op het gebied van resourcemanagement. Wij dragen zorg voor de volledige keten van inhuur: van het proactief benchmarken van de inhuurtarieven tot het afwikkelen van alle contractgerelateerde zaken. Niels richt zich vanuit zijn marktexpertise op het creëren van meerwaarde voor huidige en nieuwe klanten. Daarnaast is hij oprichter van Marketives, een website waar hij een vernieuwende kijk op marketing, strategie en management geeft. Voordat Niels aan de slag is gegaan bij FastFlex heeft hij de Master Marketing Management gedaan waarna hij het management traineeship van Young Colfield heeft doorlopen. Hierbinnen is hij o.a. actief geweest als projectmanager bij T-Mobile. Naast zijn werk heeft Niels passie voor sport, film, reizen en culinaire uitspattingen.

Lees meer over Niels Huismans »

Niels van Berkel

Niels van Berkel is ondernemer en maakt als directeur van Planet Interim inhuren van interim professionals eenvoudiger en voordeliger. Ervaring en inspiratie daarvoor deed hij op als directeur bij Michael Page en PageExecutive en o.a. als management trainee in diverse functies bij ABN Amro Bank.

Lees meer over Niels van Berkel »

Paul Bessems

Paul is ondernemer, adviseur en (co-)auteur van negen managementboeken. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van fundamenteel nieuwe organisatievormen zoals blockchain organiseren. Hij adviseert organisaties die blockchain organiseren willen toepassen. Paul is ook CEO van Weconet Blockchain Technologies, een bedrijf dat nieuwe technologie vertaalt naar concrete toepassingen ook voor het HR-domein. Weconet zorgt ervoor dat organisaties klaar zijn voor de nieuwe en veel strengere Europese privacywet (GDPR), dat ze productiever worden en dat ze minder afhankelijk worden van grote, vooral Amerikaanse techbedrijven.

Lees meer over Paul Bessems »

Paul van der Heijden

Paul van der Heijden is als ondernemer bij verschillende bedrijven in de bemiddelingsbranche betrokken (geweest). Deze branche is vaak erg ondoorzichtig en gesloten met onduidelijke tariefstructuren. Zijn missie: transparantie en helderheid bieden daar waar opdrachtgever en ZZP'er elkaar vinden. Enerzijds door de opdrachtgever de regie over zijn flexschil (terug) te geven en anderzijds de ZZP'er daar zelf een volwaardige, eerlijke rol in te gunnen. Geen absurde marges, duidelijk toegevoegde waarde bieden en afbreken van de muurtjes tussen vraag & aanbod.

Lees meer over Paul van der Heijden »

Peter Bargon

Drs. ing. Peter Bargon studeerde ICT en Bedrijfswetenschappen aan de Universiteit van Leiden. Hij is werkzaam bij de Kamer van Koophandel als Directeur Landelijke Dienstverlening.

Lees meer over Peter Bargon »

Peter Boerman

Peter Boerman is (eind)redacteur bij ZiPconomy. Hij is daarnaast hoofdredacteur van Werf&, over arbeidsmarktcommunicatie en recruitment. Hij is gefascineerd door de vraag hoe menselijk talent en organisaties bij elkaar worden gebracht, en wil met zijn verhalen bijdragen aan een wereld waarin mensen zoveel mogelijk van hun potentie kunnen verwezenlijken.

Lees meer over Peter Boerman »

Peter Lammersma

Peter Lammersma is (nog) / (al 15 jaar) zelfstandig ondernemer. Hij heeft een achtergrond in ICT én bedrijfskunde. Zijn inkomsten komen uit het bouwen en beheren van software. Zijn interesse ligt echter bij het zelfstandig ondernemerschap en de raakvlakken met klassiek ingerichte organisaties. Hij ziet het individuele ondernemerschap als een niet te stuiten maatschappelijke ontwikkeling. De door hem opgerichte organisatie UnividualS moet deze ontwikkeling volgen en voeden.

Lees meer over Peter Lammersma »

Pierre Spaninks

Pierre Spaninks is ZZP-expert. Hij onderzoekt de rol van zelfstandige professionals in economie en samenleving. Daar spreekt, schrijft en adviseert hij over.  www.pierrespaninks.nl 

Lees meer over Pierre Spaninks »

Pieterjan van Wijngaarden

Pieterjan van Wijngaarden is ondernemer bij Kessels & Smit, The Learning Company. Hij schreef het boek: Ondernemen als way of life: 3 kernvragen om iets moois te maken van je werkende leven. 

Lees meer over Pieterjan van Wijngaarden »

Pieter Omtzigt

Pieter Omtzigt is Tweede Kamerlid voor het CDA en is o.a. woordvoerder fiscale zaken, pensioenen en buitenlandse zaken.

Lees meer over Pieter Omtzigt »

Piet Hein de Sonnaville

Piet Hein de Sonnaville is 'founding partner' van Schaekel & Partners (voorheen: Atos Interim Management). Hij heeft een bedrijfskundige achtergrond en is sinds 2000 werkzaam binnen een interim management bureau. Eerst bij KPMG Interim Management , toen bij Atos Interim Management. Voor die tijd werkzaam bij Interpolis en Delta Lloyd in diverse management posities.

Lees meer over Piet Hein de Sonnaville »

Professionals In Flex

Professionals in Flex is een advies- en interimmanagement-organisatie ván en vóór de flexbranche. De organisatie bestaat enkel uit zelfstandige professionals die zich verbonden hebben aan dit bureau als associate of partner. Professionals in Flex houdt zich uitsluitend bezig met vraagstukken over flexibele arbeid en de invulling van tijdelijke functies in de flexbranche. De dienstverlening varieert van zeer technisch advies over bijvoorbeeld de loonadministratie van een uitzendbureau tot het leveren van een interimdirecteur. Professionals in Flex heeft een eenvoudige missie: Flex is goed, flex kan beter.

Lees meer over Professionals In Flex »

PZO

PZO is één van de grootste belangenbehartigers voor zelfstandige ondernemers en heeft de wens het zelfstandig ondernemerschap duurzaam te borgen.

Lees meer over PZO »

Raoul van Heese

Raoul van Heese is marketeer en projectmanager social intranet en media bij Workvoices. Raoul heeft ruime praktische ervaring met samenwerken en interne communicatie en is bedrijfskundige met specialisatie sociale organisaties en netwerken. Zijn belangstelling gaat uit naar effectief en vooral leuk werken, en zijn doel is werken in organisaties leuk en bereikbaar maken voor iedereen.

Lees meer over Raoul van Heese »

Wouter ter Reehorst

Wouter ter Reehorst (1960) is auteur van Succesvol als zzp’er (www.boomnelissen.nl) en Film van jouw leven (www.gvmedia.nl). Hij helpt (vaak jonge) ondernemers hun talenten te ontwikkelen en iets op te bouwen waar zij trots op kunnen zijn. In de boeken, workshops en columns deelt hij zijn ervaringen als ondernemer en informal investor. Als bestuurslid van diverse stichtingen heeft cultureel ondernemerschap zijn belangstelling. In zijn vrije tijd is hij actief als drummer en sportvlieger.

Lees meer over Wouter ter Reehorst »

Remko Bakker

Ruime ervaring op gebied van arbeidsmarkt, recruitment, executive search en selectie. Huidige functie is Hoofd Arbeidsmarkt bij Radboudumc in Nijmegen. Daarnaast zelfstandig ondernemer. Consultancy en training. Hierbij kun je denken aan STAR training, recruitment(strategie/organisatie/proces), advisering bij selectie senior management kandidaten en contracttering / selectie van executive search bureau's voor organisatie's. Schrijf af en toe een blog en ben voorzitter van de MR van de basisschool van onze zoon. Sterk in het verbinden van strategie en/naar executie.

Lees meer over Remko Bakker »

Richard Van der Lee

Richard van der Lee is founder van coöperatie en inspiratieplatform InVerbinding en oprichter van Visie op Talent Organisatieadvies en uitgeverij en auteursplatform De Alfabetboeken. Als CommunityBuilder en ContentMaker inspireert hij mensen en organisaties om dromen te realiseren met als uitgangspunt ‘Verandering begint met delen’.  Voor ZiPconomy schrijft hij artikelen over organisatievernieuwing en vloeibaar organiseren. Lees op Linkedin meer over Richard.

Lees meer over Richard Van der Lee »

Rick Schmitz

Rick is een van de oprichters van FIRM24 en heeft ruim 6 jaar ervaring als fiscalist (PwC en Deloitte). Rick houdt zich – naast de dagelijkse bedrijfsvoering – bezig met business development en is fiscaal eindverantwoordelijk voor FIRM24.

Lees meer over Rick Schmitz »

Rob den Boer

Rob den Boer is ondernemer en interim manager. Hij heeft een duidelijke visie op de markt van de flexibele arbeid en heeft een passie voor ondernemingen en initiatieven die bij deze visie (willen) aansluiten. Op dit moment werkt hij o.a. als interim manager bij Nétive, een 'game changer' op het gebied van VMS tooling. Daarnaast is hij betrokken bij diverse online arbeidsmarkt initiatieven.

Lees meer over Rob den Boer »

Rob de Laat

Rob de Laat is sinds 1989 actief in de wereld van flexibele arbeid. Hij is onder andere directeur van Staffing Management Services en voorzitter van de branche-organisatie Bovib. Ook is hij medeauteur van het boek Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid, een handboek voor lijnmanagers, directies, HRM-professionals en inkopers waarin alle aspecten van de Nederlandse flexmarkt aan bod komen.

Lees meer over Rob de Laat »

Robert Schuurman

Robert is eigenaar/adviseur van Stonehenge Consultancy, een adviesbureau op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsverhoudingen, HRM en arbeidsmarktbeleid. Stonehenge Consultancy helpt bedrijven en sociale partners bij het innoveren van deze onderwerpen. Stonehenge Consultancy is tevens partner van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid.

Lees meer over Robert Schuurman »

Robert Van Veggel

Robert van Veggel is Managing Director bij Hays Nederland waar hij verantwoordelijk is voor de volgende activiteiten; Strategie, Leiderschap, Commercial & Business Management, Innovatie, Business Development en Resourcing. Voor zijn functie als Managing Director was Van Veggel Business Director bij Hays. Hij heeft een rijk verleden in de recruitment industrie. Hij wil met Hays een marktleider worden door de beste mensen aan te trekken en de beste service te verlenen aan de opdrachtgevers. Van Veggel is gepromoveerd in de bestuurskunde aan Universiteit van Twente.

Lees meer over Robert Van Veggel »

Rob Ramsey

Rob Ramsey is initiator en bestuurder van het Instituut voor Interim-Managers (www.instim.org). Hij is o.a. verantwoordelijk voor de werving van interim-managers en van organisaties die opdrachten verstrekken aan de associés van het Instituut. Daarnaast werkt hij onder de naam Xenim! aan het matchen van interim-managers van het Instituut voor Interim-Managers aan opdrachten in overheid en zorg.

Lees meer over Rob Ramsey »

Romano Groenewoud

Romano leeft, eet, drinkt, slaapt en ademt zoekmachine optimalisatie. Daarnaast trekt hij als digitale nomade Zuidoost-Azië door om conferenties bij te wonen, te netwerken en kosten te drukken. Door deze twee passies te combineren kan Romano de meest cutting edge SEO campagne aanbieden die ondernemers helpt meer klanten te behalen via Google voor de scherpst mogelijke prijs.

Lees meer over Romano Groenewoud »

Ronald Dekker

Ronald Dekker is arbeidseconoom en doet al 15 jaar onderzoek naar de verhouding tussen flexibiliteit en zekerheid op de arbeidsmarkt en de wisselwerking met innovatie. Hij mag zich graag opwinden over ongefundeerde voorspellingen over de arbeidsmarkt en simplistische generalisaties over werk. Ronald werkt bij het instituut ReflecT van de Universiteit van Tilburg.

Lees meer over Ronald Dekker »

Roos Wouters

Roos Wouters (1974) is spreker, dagvoorzitter en partner bij Mindshake. Ze spreekt, adviseert en inspireert het bedrijfsleven en de overheid op het gebied van arbeid- en organisatievernieuwing. Vernieuwingen die leiden tot minder werkstress en betere prestaties van de organisatie en de medewerker, nu en in de toekomst.

Lees meer over Roos Wouters »

Samir ter Lüün

Samir ter Lüün is als trendwatcher markt en maatschappij verbonden aan CTB Flex, leverancier van ICT-oplossingen voor de flexbranche. Hier vertaalt hij veranderingen in de manier waarop mensen werken en leven naar ICT-oplossingen, visie en advies voor de flexbranche. Zijn ruime praktijkervaring als intercedent en vestigingsmanager komen hierbij goed van pas. Belangrijke onderwerpen zijn de invloed van technologie op de flexbranche (waaronder social media), flexibilisering, nieuwe business modellen in de flexbranche en de nieuwe generatie in relatie tot werk.

Lees meer over Samir ter Lüün »

Sarike Verbiest

Sarike Verbiest is onderzoeker/adviseur bij TNO Gezond Leven. Ze doet onderzoek naar en geeft advies over flexibele arbeid. Ze onderzoekt trends en ontwikkelingen en de effecten van flexibele arbeid op zaken als duurzame inzetbaarheid en innovatie. Daarnaast adviseert ze bedrijven in de vormgeving van hun flexibele arbeid. Het uitgangspunt van haar advies is altijd om een optimum te vinden in werknemers- en werkgeversbelangen. Een organisatie moet presteren en flexibel kunnen opereren, maar wel op zo'n manier dat de medewerkers er ook bij gebaat zijn.

Lees meer over Sarike Verbiest »

Saskia Postma

Saskia Postma begeleidt interim managers en ZZP-ers die worstelen met hun positionering vanuit haar bureau De Personal Branding Coach. Zij helpt hen bij het in kaart brengen van hun onderscheidende kwaliteiten, met het ontwikkelen van een sterke presentatie in de markt en met het aantrekken van klanten. De inzet van social media is daarbij een belangrijk instrument.

Lees meer over Saskia Postma »

Sjoukje Wynia

Sjoukje Wynia is econoom en heeft sinds begin 2011 haar eigen strategisch adviesbureau WYNIA & CO. WYNIA & CO voegt waarde toe op het snijvlak van HR en Inkoop. Haar klanten bevinden zich vooral in de financiële en zakelijke dienstverlening en in de zorg. Daarnaast is zij een van de ondernemers achter WeShareTalent, het B2B netwerk voor de uitwisseling van kennis en talent tussen organisaties.

Lees meer over Sjoukje Wynia »

Societeit Quintessence

Sociëteit Quintessence (het Nive Kennisnetwerk van en voor interim-managers) is het platform waar vakgenoten hun informatie en hun ervaring met elkaar delen. SQ is een voortzetting van de NVIM, de Nederlands Vereniging van Interim Managers

Lees meer over Societeit Quintessence »

Staffing Industry Analysts

Staffing Industry Analysts is een wereldwijde adviseur op het terrein van "Staffing and Workforce Solutions". De hier gepubliceerde artikelen van SIA of haar partners zijn ook verschenen op blog van SIA.

Lees meer over Staffing Industry Analysts »

Stef Ringoot

Na een opleiding in de reclame, een studie “Animatiefilm” aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent en 10 jaar in Brugge gewoond en gewerkt te hebben verhuisde hij in september 2003 naar Nederland. Als cartoonist en illustrator tekent en ontwerpt hij voor diverse Nederlandse en Belgische opdrachtgevers. Zijn tekenstijl is uitgesproken “stripachtig”, zijn ontwerpstijl eerder “illustratief”. Stef ontwerpt o.a illustraties voor boeken, folders, lesmateriaal, enz ... , cartoons en strips voor magazines en websites, infographics, logo’s en (web)animaties voor allerlei projecten. Als grafische en ruimtelijk vormgever ontwikkeld hij grafische media uitingen en ontwerpt hij beursstand, (theater)decors en praalwagens. Kijk voor voorbeelden van zijn werk, inspiratie en de verschillende mogelijkheden op www.stefringoot.com

Lees meer over Stef Ringoot »

Stef Witteveen

Stef Witteveen adviseert organisaties bij het ontwikkelen van duurzame en flexibele Human Capital Strategieën. De carrière van Stef is begonnen bij IKEA en Allied Breweries, daarna heeft hij als CEO bij o.a. Randstad België/Luxemburg, Randstad USA en CED Europe jarenlang ervaring opgedaan in de uitzend- en outsourcingssector. Momenteel is Stef als strategisch adviseur betrokken bij Uniforce Professionals (www.uniforce.nl ).

Lees meer over Stef Witteveen »

Steven Dhondt

Prof. Dr. Steven Dhondt is senior researcher bij TNO (sociale innovatie; kwaliteit van de arbeid; teams; arbeidsproductiviteit; innovatiemanagement) en visiting Professor aan de K.U. Leuven.

Lees meer over Steven Dhondt »

Steve Sichtman

Steve Sichtman is oprichter/CEO van Blue Carpet; innovatief HR tech bedrijf. Steve Sichtman is voormalig partner en vennoot van Boer & Croon. Hij heeft via een management buy-out Blue Carpet in 2009 opgericht. Steve heeft diverse publicaties op het gebied van verandermanagement op zijn naam staan en is auteur van het boek Blue Chip Manager. Naast diverse adviseurschappen is hij onder andere lid van stuurgroep Human Capital Amsterdam/Amsterdam Economic Board.

Lees meer over Steve Sichtman »

Tanja De Bie - van Leeuwen

Tanja de Bie - van Leeuwen van ihavesomanyideas.com houdt ervan om over de combinatie van menselijk gedrag en complexe uitdagingen na te denken en tot simpele oplossingen te komen. Eerst als freelance user interface – en interactie designer. Inmiddels ook door middel van het ondersteunen van ambitieuze freelancers die niet afhankelijk willen blijven van hun freelance inkomsten. Soms als cheerleader en “lastige vragen steller” maar ook als en creator BetterJournaling® en de 13 weken actie-planner, Day by Day. Speciaal ontwikkeld om structuur te bieden aan de wens om grote doelen op te hakken en uit te voeren in haalbare 13-weken-doelen.

Lees meer over Tanja De Bie - van Leeuwen »

Patrick Terranea

Patrick Terranea is al meer dan 15 jaar zelfstandig interim professional en recentelijk gestart met  ZIP | zorgeloos en vrij ondernemen, een onafhankelijk platform voor zelfstandige ondernemers met een breed aanbod van exclusieve online producten en diensten speciaal voor ondernemers. Daarnaast levert ZIP kennis en innovatieve oplossingen voor de flexibilisering van arbeid en online communities.

Lees meer over Patrick Terranea »

Uniforce

Uniforce Professionals ondernemen met het Uniforce-concept. Een Uniforce professional is naast eigenaar van zijn eigen Declarabele Uren B.V. (DUBV) ook als directeur in loondienst bij de DUBV. Hij werkt voor één of meerdere opdrachtgevers. Daarnaast is hij zelf verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de B.V., waaronder het vinden van nieuwe opdrachten. De opdrachtgever hoeft zich geen zorgen te maken over de arbeidsrelatie, hij hoeft geen loonheffing en sociale verzekeringspremies af te dragen en heeft ook geen andere werkgeversverplichtingen.

Lees meer over Uniforce »

Wessel van Alphen

Oprichten van de Staffing Groep

Lees meer over Wessel van Alphen »

Wim Davidse

Drs Wim Davidse is toekomstverteller en strategisch prestatie-adviseur. Hij gelooft heilig in de vitale mix van energiek ondernemen en aanstekelijk werkgeverschap en de essentiële rol van flexibiliteit (zonder flexibiliteit geen zekerheid!). Wim geeft flexbureaus en werkgevers daarom graag en met volle overtuiging inzicht & inspiratie en advies & coaching om onmisbare, energieke, succesvolle werkmerken te kunnen zijn in de Nieuwe Toekomst. Hij vertelt daarover ook vaak op congressen en seminars en in inspiratieshops.

Lees meer over Wim Davidse »

Wim van der Heiden

Wim van der Heiden is 58 jaar en heeft zich als bedrijfskundige geleidelijk ontwikkeld van management consultant via HR-beleidsadvieswerk vanuit een concernstaf tot projectleider en lijnmanager in de IT bij ING. Recent heeft hij daar een jaar beleidswerk bij de branche-organisatie voor uitzendondernemingen, ABU, aan toegevoegd. Parallel aan zijn loondienstverband heeft hij in 1996 zijn eigen bedrijf opgericht, Flexvision genaamd. Centraal staat daarbij zijn eigen visie op flexibilisering van organisaties en in samenhang daarmee de arbeidsmarkt.

Lees meer over Wim van der Heiden »

Zairah Khan

Ik ben ondernemer, sinds kort. Een heel avontuur, met zowel leuke, onverwachtse en soms afschrikwekkende zaken die ik op mijn pad aantref. Een beetje zoals Alice in Wonderland, zij weet ook niet waar de weg heen leidt en welke gevaren er onderweg schuilen. Helaas is er voor ondernemers geen geel pad om te bewandelen, je moet het helemaal zelf uitvinden. Voor iedereen die wacht op het gouden idee, een bedrijfsplan heeft of al aan de weg timmert, deel ik mijn waarachtige verhalen. Leer, huiver en lach.

Lees meer over Zairah Khan »

ZiPredactie

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info@zipconomy.nl)

Lees meer over ZiPredactie »

Hoofdzaken

HoofdZaken van ZP Radio is hét radioprogramma voor en over de Zelfstandig Professional. Wij bieden informatie en inspiratie voor ZP’ers én opdrachtgevers die hen inhuren. Sebas Krijgsman en Paul van Leeuwen gaan iedere week in gesprek met spraakmakende experts over interessante onderwerpen gerelateerd aan ondernemerschap. HoofdZaken wordt mogelijk gemaakt door kennisbemiddelaar HeadFirst. Bekijk op de website van ZP Radio ook eerdere uitzendingen van HoofdZaken.

Lees meer over Hoofdzaken »