"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ABU

De Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU) is ruim 55 jaar (sinds 1961) dé belangenbehartiger van ondernemers in de flexbranche in Nederland en leidend in de wereld van flexibel werk. Met ruim 560 leden -variërend van grote, middelgrote tot kleine ondernemingen- vertegenwoordigt de brancheorganisatie circa 65 procent van de markt. Daarmee is de ABU de grootste en meest toonaangevende werkgeversorganisatie binnen de uitzendbranche.

Grootste werkgever

De uitzendsector is van cruciaal belang voor de Nederlandse arbeidsmarkt en onze economie. Uitzendondernemingen helpen honderdduizenden uitzendkrachten aan werk en werkervaring én zorgen dat duizenden bedrijven en organisaties kunnen beschikken over flexibele arbeidskrachten.

De uitzendbranche vervult per jaar ruim één miljoen tijdelijke banen. Jaarlijks gaan ruim 770.000 mensen aan de slag via een uitzendbureau. De sector is daarmee de grootste werkgever in Nederland.

Kwaliteit en zekerheid

Leden van de ABU maken onderscheid in de arbeidsmarkt. Er zijn veel uitzendondernemingen die op commerciële basis arbeidskrachten ter beschikking stellen in Nederland. Slechts een deel daarvan is aangesloten bij de ABU. Een ABU-lid voldoet aan hoge kwaliteitseisen, bijvoorbeeld op het gebied van arbeidsvoorwaarden, afdracht van sociale premies, veiligheid op de werkvloer en gedragsregels. Daardoor hebben opdrachtgevers en uitzendkrachten de garantie dat ABU-leden staan voor kwaliteit, zekerheid en financiële betrouwbaarheid. Omdat zij periodiek worden gecontroleerd is kwaliteit continu gewaarborgd.

1 2 17