Download icoonZiP papers

Een overzicht van de gratis e-publicaties van ZiPconomy, gerangschikt op datum (meest actueel staat bovenaan).

 

Nieuwe privacy richtinglijn AVG en effecten op inhuur externe talent.

Inhuren van extern talent, met oog voor de nieuwe privacyregels. De AVG (of GDPR op zijn Engels), die vanaf 25 mei 2018 gehandhaafd wordt, stelt nieuwe eisen aan de inhuurprocessen van opdrachtgevers en bemiddelaars.  Dat kan een flinke impact hebben. In dit ZiPconomy eMagazine zetten wij de meest recente en relevante informatie op een rij. Met feiten, checklists, opinie artikelen en met een podcast van een interview met Aleid Wolfson (Autoriteit Persoonsgegevens en verantwoordelijk voor die controle) over de impact van de AVG op de arbeidsmarkt & HR.

Download icoonDownload nu
Whitepaper: HR & Flex (editie 2018)

Hoe haal je als HR-professional het meeste resultaat uit iedereen die flexibel aan je organisatie verbonden is? In een volledig vernieuwd en geactualiseerde whitepaper schetsen we 10 aandachtspunten.

Een Compagnon & ZiPconomy co-productie.

Download icoonDownload nu
Goed Opdrachtgeverschap & Goed Opdrachtnemerschap

Goed opdrachtgeverschap, goed opdrachtnemerschap. Begrippen die al jaren centraal staan bij ZiPconomy. Twee begrippen die ook hand in hand gaan. Naar aanleiding van een  speciale uitgave van het blad Management & Consulting, in samenwerking met ZiPconomy, brengen in dit eMagazine een aantal highlights. Met een roundtable over dit thema met Frank Kwakman en een aantal grote opdrachtgevers, interviews, columns en de  Top 5 verbeterpunten goed opdrachtgeverschap.

 

Download icoonDownload nu
De VAR en verder?

Een verkenning en analyse (uit maart 2015) van hoe het verder moet na de VAR, opgesteld naar aanleiding van een discussie met managers inhuur en experts, voorafgaande aan de aankondiging van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties. Met achtergronden omtrent de redenen voor het afschaffen van de VAR.

Download icoonDownload nu
Inhuur: HR of Inkoop?

Een onderzoek onder inhuurprofessionals, zowel met een HR/recruitment als met een inkoop achtergrond. Hoe liggen taken rond inhuur nu belegt bij organisaties, en hoe zal dat in de toekomst zijn. Wat zijn de prioriteiten? Cijfers, analyses, duiding en aanbevelingen uit de praktijk.

Download icoonDownload nu
1 2