SLUIT MENU

ZiP papers

Een overzicht van de gratis e-publicaties van ZiPconomy, gerangschikt op datum (meest actueel staat bovenaan).

 

8 varianten voor de Wet DBA

Acht varianten om de Wet DBA te vervangen op een rij gezet. Acht ideeën uit binnen- en buitenland.  Met steeds de inhoud, context, achtergronden en nadelen per variant. Bij elkaar gebracht door de redactie van ZiPconomy.


Download now >
MSP aanbieders in Nederland & België | Onderzoeksrapport 2022

Hoe zou het met de MSP–spelers in Nederland en België gaan? Hoe ervaren zij de vele turbulenties in de arbeidsmarkt en de onvoorspelbare economie in (post) coronatijden?  Wat zijn de uitdagingen waar zij voor staan en hoe spelen ze daar op in? Lees het in het 5de onderzoekrapport naar MSP aanbieders in Nederland en België.

Dit rapport is voor € 39,50 (incl. btw en verzendkosten) ook als ‘hard-copy’ te bestellen. Stuur daarvoor een mail met uw adresgegevens naar sales@zipconomy.nl 


Download now >
Technologie voor optimaal beheer van extern talent

Wie stappen wil maken in het optimaal beheren van extern talent, kan eigenlijk niet zonder technologie zoals een VMS.  NextConomy en ZiPconomy hebben voor daarom een handige vragenlijst opgesteld, een ‘self-scan’ om je te helpen bij de nulmeting. In dit e-book laten we verder experts in VMS-technologie en een MSP-dienstverlener aan het woord. In de reeks webinars rond ‘Technologie voor het optimaal beheer van externe talenten’ deelden ze niet alleen hun kennis en ervaringen, maar verzorgen ze ook een demo van hun technologie.


Download now >
Zelfstandigheid, flexibiliteit en sociale zekerheid. Een kijkje over de grens.

Wel of geen onderdeel van een collectief sociaal zekerheidsstelsel? Wanneer ben je wel of geen zelfstandige? Welke criteria daarvoor zijn ‘toekomstproof’? Onderwerpen waar we hier in Nederland al jaren over discussiëren? In het daarom niet eens zinvol om eens te kijken hoe dat elders zit? Een vergelijkend ZiPconomy onderzoek tussen Nederland, Californië, België en Scandinavië.


Download now >
1 2 4