"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ZiP papers

Een overzicht van de gratis e-publicaties van ZiPconomy, gerangschikt op datum (meest actueel staat bovenaan).

 

De interim-managementmarkt anno 2023

In de 2023 editie van een periodiek onderzoek onder interim-managementbureaus laat zien dat de markt van bemiddeling in interim-
management in blakende gezondheid verkeert. Dankzij een stijging van bureaumarge en tarieven, zien interim-managementbureaus nog volop kansen en definiëren zij hun markt als ‘groeimarkt’.

Een ZiPconomy onderzoek in samenwerking met, en in opdracht van de Raad voor Interim Management.


Download now >
Grip op het zzp-dossier – Feiten en inzichten over zelfstandigen zonder personeel in 2023

Er zijn in Nederland 1,2 miljoen zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers). Eén op de acht mensen met betaald werk is dus een zzp’er. Het is een diverse groep op allerlei manieren.

Hoe ziet deze groep er nu uit. Wat weten we van ze? Wat vinden ze zelf?

Na een eerste publicatie in 2021 in dit rapport van ZiPconomy de nieuwste cijfers (veelal CBS of TNO) en analyses. Feiten en inzichten, om zo ook meer grip te krijgen op het zzp-dossier.


Download now >
VMS aanbieders in Nederland & België | Onderzoeksrapport 2023

Het zesde rapport “VMS-aanbieders in Nederland en België” (editie 2023-2023) geeft een actueel overzicht van de aanbieders van Vendor Management Systeem oplossingen die actief zijn in Nederland en België. Het rapport biedt geeft diep inzicht in de verschillen tussen die aanbieders. Daarnaast geeft het rapport een uitgebreid overzicht van de trends in de wereld van VMS.

(Het rapport is ook als printversie verkrijgbaar voor € 29,50 incl. btw en verzendkosten. stuur hiervoor een mail naar sales@zipconomy.nl)


Download now >
Compliance als strategische prioriteit voor bureaus | Handvatten op weg naar oplossingen

Het kabinet wil werkgeverschap aantrekkelijker maken en tijdelijke contracten en driehoeksrelaties  beter reguleren. Er gaat daarom veel veranderen voor  ondernemers in de sector ‘driehoeksarbeidsrelaties en zzp’.

Dit document kan daarbij helpen. In dit whitepaper geven Alexander Kist en Stef Witteveen – partners van W&RK advies – een overzicht van de  veranderingen. Onder het motto “hoe (kan het) wel?” analyseren we hoe ondernemingen in deze sector hun bedrijfsvoering kunnen aanpassen.


Download now >
8 varianten voor de Wet DBA

Acht varianten om de Wet DBA te vervangen op een rij gezet. Acht ideeën uit binnen- en buitenland.  Met steeds de inhoud, context, achtergronden en nadelen per variant. Bij elkaar gebracht door de redactie van ZiPconomy.


Download now >
MSP aanbieders in Nederland & België | Onderzoeksrapport 2022

Hoe zou het met de MSP–spelers in Nederland en België gaan? Hoe ervaren zij de vele turbulenties in de arbeidsmarkt en de onvoorspelbare economie in (post) coronatijden?  Wat zijn de uitdagingen waar zij voor staan en hoe spelen ze daar op in? Lees het in het 5de onderzoekrapport naar MSP aanbieders in Nederland en België.

Dit rapport is voor € 39,50 (incl. btw en verzendkosten) ook als ‘hard-copy’ te bestellen. Stuur daarvoor een mail met uw adresgegevens naar sales@zipconomy.nl 


Download now >
1 2 4