"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Top ZiP-artikelen uit 2016 voor recruitment-, HR- en inhuurprofessionals

Een overzicht van de beste gelezen artikelen voor en over het inhuren van extern talent. Over het professionaliseren van inhuur. Het het integreren van ‘vast en flex’ en goed opdrachtgeverschap.

2016 zal voor menig professional die actief is met het inhuren van extern talent in het teken gestaan hebben van de Wet DBA. Dat is ook te zien aan welke artikelen het best gelezen zijn op ZiPconomy. Toch laten we die artikelen uit dit overzicht. (Voor wie zich nogmaals wil laten informeren over de Wet DBA: zie dit speciale ZiP-dossier).

Aan de rest van de best gelezen artikelen is goed zichtbaar wat ‘hot’ was in de wereld van de inhuur professionals. Voor de non-profit de nieuwe aanbestedingswet. Het professionaliseren van het vak van inhuur professional . Verder het integreren van ‘vast en flex’ en- gelukkig ook – goed opdrachtgeverschap. Hoe haal je meer uit de samenwerking met zelfstandigen.

(Zie dit artikel voor een overzicht van de best gelezen artikelen voor en over zelfstandige professionals)

Inhuur, HR & organiseren van Flex

Ook aan de kant van organisaties, en de afdelingen die zich bezig houden met het inhuren van zelfstandigen (al dan niet via een MSP of bureaus) heeft de Wet DBA natuurlijk de nodige energie opgeslokt. En niet zonder gevolgen, zo werd in dit artikel duidelijk:

Maar er spelen meer onderwerpen, zo blijkt uit dit lijstje met best gelezen artikelen in deze categorie: De aanbestedingswet, integreren van ‘vast & flex’ en het professionaliseren van inhuur en de inhuurspecialist stonden centraal. Vast en zeker ook voor 2017.

Goed Opdrachtgeverschap

Bemiddeling & innovatie

Het beste uit 2016 in één eMagazine

Naast onze website en de wekelijkse nieuwsbrief is er ook het ZiPconomy eMagazine. Met daarin vaak wat langere achtergrondverhalen (abonneren kan hier). In die laatste magazine van 2016 staat het ‘beste uit 2016’ verzameld.

cover-zipmagazine-best-of-2016

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts