"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Best gelezen artikelen op ZiPconomy 2016

Een overzicht met de best gelezen artikelen op ZiPconomy. Wat was (behalve de Wet DBA) nog meer “trending” in 2016? Vandaag de artikelen voor en over zelfstandige professionals.

2016 was een bewogen jaar voor iedereen die actief is in de driehoek zelfstandigen-opdrachtgever-bureaus. Of wie de dynamiek in die driehoek om een andere reden volgt. Drukte in de zip-economie, zo gezegd.

In de zeven jaar dat ZiPconomy bestaat neemt het bezoek aan onze website elk jaar toe. Met een groei van 85% sprong het afgelopen jaar er wel nadrukkelijk uit. Dat had natuurlijk alles met de Wet DBA te maken. Dat is ook te zien in het overzicht van de best gelezen artikelen in 2016. We laten de artikelen over de Wet DBA maar even uit de lijst ‘best gelezen’. Dat is wel zo overzichtelijk. Voor wie zich nogmaals wil laten informeren (of verbazen) over de Wet DBA: zie dit helemaal bijgewerkte speciale ZiP-dossier.

Overmorgen een overzicht van de meest gelezen en relevante artikelen over organisaties die zelfstandige professionals inhuren. Hieronder, in drie categorieën, de best gelezen artikelen voor, en over, de zelfstandige professionals zelf.

Politiek & ZZP-dossiers

De zelfstandigenaftrek, wel/niet verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering, pensioen, minimumtarieven. Naast de Wet DBA spelen er nog al wat andere zzp-dossiers, waar men zich in Den Haag en de polder graag druk over maakt. Dossiers waar het huidige kabinet weinig mee gedaan heeft. Des te actueler worden ze richting de verkiezingen van maart en vooral in de formatie.

De Waarde van de ZP’er” : een boeiende serie longreads van Niels Huismans en Liesbeth Ruoff vormen een mooie introductie voor wie meer wil lezen over dit thema.

Een lijstje met de best gelezen artikelen, over verschillende zzp-dossiers.

Om zicht te krijgen over het speelveld waarbinnen de politiek keuzes moet maken, dan is dit artikel nuttig: ZZP-beleid en de politiek. Er valt wat te kiezen. Dat artikel is ook de opmaat naar de verkiezingen in 2017. In het ZiP-dossier: Verkiezingen 2017 – zzp standpunten hebben we overigens de verschillende verkiezingsprogramma’s alvast uitgeplozen op de zzp thema’s.

Zelfstandig Professionals & ondernemerschap

De juridische aspecten van het zelfstandig ondernemerschap is niet het favoriete onderwerp voor veel zp’ers. Toch vonden een aantal artikelen daarover gretig aftrek in 2016.

Vakmanschap & Personal Branding

Een moderne zelfstandige interim professional verstaat zijn/haar vakmanschap (“wat maakt jou nu anders dan een professionals in loondienst”) en weet succesvol opdrachten te acquireren. De best gelezen artikelen uit deze categorie.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts