"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Best gelezen artikelen op ZiPconomy 2023

Een overzicht met de best gelezen artikelen op ZiPconomy. Wat was naast de verkiezingen nog meer trending in 2023?

Best gelezen artikelen op ZiPconomy 2023

2023 was een interessant jaar voor de arbeidsmarkt. Niet alleen viel het kabinet over een (arbeids-)migratie vraagstuk, ook de uitkomsten van de Tweede Kamerverkiezingen kwamen voor veel mensen als een verrassing. De opvolger voor de wet DBA bleef ook dit jaar een moeilijk dossier en de arbeidstekorten liepen verder op. Dit zijn de meest gelezen onderwerpen op ZiPconomy van het afgelopen jaar:

ZP & Politiek

Zo wil Nieuw Sociaal Contract het onderscheid tussen zzp’ers en werknemers duidelijk maken

De nieuwe partij van Pieter Omtzigt, Nieuw Sociaal Contract, presenteerde pas laat hun partijprogramma. En zelfs daarna bleef veel onduidelijk. Kamerlid Tjebbe van Oostenbruggen wond er tegenover ZipConomy geen doekjes omheen: “Wij zijn fan van Borstlap.” Het werd het meest gelezen artikel van 2023.

Zo wil Nieuw Sociaal Contract het onderscheid tussen zzp’ers en werknemers duidelijk maken

Andere meest gelezen artikelen in deze categorie:

Om een beter overzicht te krijgen welke zzp-dossiers actueel zijn in de politiek hebben we het artikel ‘Arbeidsmarkt en politiek: er valt wat te kiezen’. Op de website ZZPKiest.NU schreven we in aanloop naar de verkiezingen artikelen over de plannen van politici met betrekking op de arbeidsmarkt.

 

Professioneel inhuren

Zzp’ers werken vaker voor meerdere opdrachtgevers

Hoogopgeleide zzp’ers hebben steeds vaker meer dan drie opdrachtgevers per jaar. Daarnaast daalt het aantal zzp’ers dat eigen arbeid aan organisaties levert licht en is slechts 2,7 procent van de zzp’ers werkzaam als ondernemer, omdat de organisatie deze contractvorm voorstelde. Dat blijkt uit een nieuw onderzoeksrapport over zzp’ers.

Zzp’ers werken vaker voor meerdere opdrachtgevers

Andere meest gelezen artikelen in deze categorie:

 

ZiPtalk explainer: Verduidelijking Beoordeling Arbeidsrelaties en Rechtsvermoeden

Het nieuwe wetsvoorstel VBAR (Verduidelijking Beoordeling Arbeidsrelaties en Rechtsvermoeden) moet duidelijkheid geven over wanneer je een zzp’er mag inhuren. Wat staat daarin en wat betekent het voor jou? In een speciale aflevering van podcast ZiPtalk vertelden ZiPconomy-hoofdredacteur Hugo-Jan Ruts en arbeidsjurist Alexander Kist (W&RK advies) wat je te wachten staat. Lees ook ons andere artikel over dit wetsvoorstel!

ZiPtalk explainer: Verduidelijking Beoordeling Arbeidsrelaties en Rechtsvermoeden

 

ZP en ondernemen

Zorgplatform Dytter failliet. Eigenaar en medewerkers bedreigd.
Na een maandenlange episode trok de curator snel een duidelijke conclusie. De eigenaar van Dytter en zijn naasten werden geïntimideerd en bedreigd.

Zorgplatform Dytter failliet. Eigenaar en medewerkers bedreigd.

Andere meest gelezen artikelen in deze categorie:

 

Toekomst van werk

De arbeidsmarkt in 2023: voorspellingen van elf experts

We vroegen elf experts om zich te wagen aan een voorspelling voor de arbeidsmarkt in 2023. Of deze zijn uitgekomen? Lees hier hun voorspellingen terug:

De arbeidsmarkt in 2023: voorspellingen van elf experts

Andere meest gelezen artikelen in deze categorie:

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie