"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Video: “Inlener flexibel personeel heeft handvatten nodig”

Video met korte interviews en discussie, naar aanleiding van het boek: ‘Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid. Mensen, Markt, Mechanismen’

1 op de 9 Nederlandse medewerkers is een flexwerker. Toch huren veel bedrijven, organisaties en overheden tijdelijke arbeidskrachten niet efficiënt in waardoor miljarden aan besparingen blijven liggen. “Grote inleners maken nauwelijks gebruik van nieuwe technologische ontwikkelingen om tijdelijk personeel efficiënt in te huren. Om ze te vertellen hoe het wel kan en eigenlijk moet hebben we het handboek ‘Professioneel Inhuren van Tijdelijke Arbeid’ geschreven, zegt Rob de Laat, directeur van Staffing MS en één van de auteurs.

“Organisaties worstelen met hun inhuurproces en missen inzicht en regie op het proces. Soms weet men nauwelijks wie intern mensen inhuurt, tegen welke tarieven en voor welke werkzaamheden. Veel organisaties maken klakkeloos gebruik van bekende inhuurmechanismen als uitzenden, detacheren en zzp bemiddeling. Opslagkosten kunnen daardoor oplopen tot 50% van het arbeidsloon van een individuele kandidaat”. Volgens de auteurs Paul Oldenburg, Max Boodie en Rob de Laat kan dat anders en moet het anders. “In ‘Professioneel Inhuren’ leggen we transparant uit hoe het zit en wat je kunt doen om flexibel personeel efficiënter, veiliger en goedkoper in te huren. Het vertrekpunt is de inlener die gebruik kan maken van veel goedkopere alternatieven voor arbeidsbemiddeling zoals online marktplaatsen en Linkedin die gewoon beschikbaar zijn.”

‘Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid. Mensen, Markt, Mechanismen’  –  een praktisch handboek voor lijnmanagers, directies, HRM-professionals en inkopers,  met alle aspecten van de Nederlandse flexmarkt  –  kost 40 euro en is verkrijgbaar via www.professioneelinhuren.nl en www.managementboek.nl.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie