"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

HeadFirst Group lanceert nieuw opdrachtenplatform Striive

HR-tech dienstverlener HeadFirst Group lanceert het opdrachtenplatform Striive. Het platform maakt gebruik van AI om vraag en aanbod met elkaar te verbinden. Daarnaast biedt het professionals diensten aan die hen ondersteunen in hun ondernemerschap.

Het nieuwe opdrachtenplatform van HeadFirst Group, Striive, helpt professionals nieuwe uitdagingen te vinden, ondersteunt leveranciers bij het matchen van opdrachten met hun talent en staat opdrachtgevers bij in hun zoektocht naar de beste kandidaten. Daarbij maakt het platform gebruik van AI om vraag en aanbod met elkaar te verbinden. Daarnaast biedt het professionals diensten aan die hen ondersteunen in hun ondernemerschap.

Het platform heeft als doel om een ‘excellent connector’ te zijn in een arbeidsmarkt waar technologie en de menselijke maat hand in hand gaan. Het platform brengt jaarlijks meer dan twintigduizend opdrachten bij ruim vijfhonderd toonaangevende organisaties bij elkaar. Daarmee biedt het laagdrempelig nieuwe carrièremogelijkheden voor professionals, zelfstandig of in loondienst van leveranciers.

Meer tijd voor de menselijke maat

Mattijs Wassenburg, Managing Director Digital bij HeadFirst Group, legt uit: “Striive heeft als doel om alle opdrachten in de markt op één online plek beschikbaar te maken voor alle professionals, ongeacht de contractvorm. Het gebruikersgemak is daarbij enorm belangrijk. We hebben het platform vanaf de basis opnieuw opgebouwd, gebaseerd op duizenden reviews, gebruikersinterviews en data-analyse.”

“Zelfstandig professionals en leveranciers op ons platform hebben vier primaire behoeften,” legt Wassenburg uit, “1) uitdagende opdrachten bij gerenommeerde opdrachtgevers, 2) minimale administratieve rompslomp, 3) snelle betaling van facturen en 4) persoonlijk contact wanneer zij dat wensen. Striive vervult de eerste drie behoeften, zodat mijn collega’s meer tijd krijgen voor de vierde: de human touch.”

Innoveren bovenop krachtige basis

Striive neemt een unieke positie in binnen de flexmarkt van de Benelux, maar de ambities reiken verder. HeadFirst Group heeft onlangs de krachten gebundeld met Impellam, wat wereldwijde mogelijkheden biedt. Wassenburg vertelt hierover: “Striive is eenvoudig schaalbaar naar andere landen, wat niet wegneemt dat de voornaamste focus van mijn productteam nu nog ligt op verdere innovatie bovenop de sterke basis. Ons ambitieuze doel is dat gebruikers het contractproces in Striive binnen 15 minuten op een mobiel device kunnen afronden. We hebben de looptijd al met meer dan 50% verkort, maar we blijven doorgaan totdat we ons streven behaald hebben.”

Daarnaast werkt Wassenburg aan matchingservice op basis van AI, gecombineerd met de expertise van de recruiters. “We hebben al een gebruiksvriendelijke benchmarktool, waarmee professionals hun waarde kunnen vergelijken met vakgenoten. Binnenkort voegen we daar een AI-gestuurde cv-checker aan toe die een fit-gap analyse maakt tussen het cv en de opdracht. Deze innovaties, samen met onder andere diverse verzekeringen en tools voor persoonlijke ontwikkeling, ondersteunen professionals volledig in hun ondernemerschap, zodat zij zich op hun opdracht kunnen richten.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

4 reacties op dit bericht

 1. De site bestaat al 4 maanden en ik heb er in het begin veel gebruik van gemaakt, maar ben er mee gestopt.

  Om opdrachten te vinden is Striive heel volledig, maar om opdrachten te scoren is het totaal onmogelijk. Juist door het gebruik van AI. En dan ben ik nota bene AI expert. Als recruiter is AI ongeschikt.

  Op de site moet je als gebruiker heel veel gedetailleerde informatie en motivatie voor de mogelijke opdracht aanleveren. Dat kost makkelijk 1-2 uur als je het goed wil doen. Daarna word je profiel op een grote hoop gegooid en beoordeelt een algoritme welke kandidaat (precies 1) naar voren wordt geschoven. Vervolgens wordt het cv naar de klant gestuurd, waar het op een nieuwe hoop wordt gegooid en concurreert met andere cv’s aangeleverd door levende recruiters.

  Of je als persoon of professional ook past bij die organisatie is voor de Striive AI irrelevant.
  Daar gaat het mis. Aanbieders passen hun informatie aan aan het algoritme. Er worden niet ineens betere kandidaten gevonden. De AI scoort hoog op tooling (en prijs). Dat is in mijn vak eigenlijk maar een klein en irrelevant deel van de oplossing.

  Juist het ontbreken van een echte recruiter, die inschat of je de juiste persoon bent voor de vragende organisatie en voor welk tarief, maakt Striive een slecht wervingskanaal.

  Geef mij maar de ouderwetse recruiter.
  Schrijf ik als AI expert…

 2. Lucas, bedankt voor je beschouwing. Jammer dat het tot op heden nog niet gelukt is een opdracht via Striive te verkrijgen. Jouw feedback over de moeite die je moet nemen voor een goede aanbieding in ons platform, nemen we zeker ter harte. Dat is een van de belangrijke onderdelen van de huidige journey waar we met ons development team, in samenwerking met onze recruiters, naar kijken.

  Wat betreft het gebruik van AI moet ik wel wat rechtzetten: al onze opdrachten worden beheerd door een menselijke recruiter. We geloven in ‘tech enables touch’, dus we zetten AI in om ervoor te zorgen dat onze recruiters hun handen meer vrij hebben voor persoonlijk contact op de momenten dat het voor zp’ers, leveranciers en opdrachtgevers écht waarde toevoegt. Een beslissing wordt nooit op basis van AI genomen (mag overigens ook niet volgens Europese wetgeving).

  Op elke opdracht zit een recruiter die zelf beoordeelt welke professionals worden voorgesteld aan de opdrachtgever. Soms is dat er inderdaad 1, vaak 2. AI ondersteunt bij distributie en recommendations, om zelfstandig professionals en leveranciers een betere gebruikservaring te bieden. En ondersteunt onze recruiters om sneller passende skills matchen en gaps te identificeren. Maar elke professional wordt persoonlijk beoordeeld en wordt persoonlijk bij de opdrachtgever voorgesteld.

  We zijn overigens erg geïnteresseerd of je meer ervaringen hebt waarop we ons platform kunnen verbeteren. Dat is voor ons zeer nuttig, zeker met jouw achtergrond als AI expert. Stuur je me een DM op LinkedIn? Groet, Mattijs.

  • Linkedin verzoek verstuurd.

   Ik werk al 25+ jaar met recruiters, waaronder HeadFirst, ik kan je wel wat feedback geven 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *