"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

PRO Unlimited neemt nu ook VMS leverancier Workforce Logiq over

Overname in Amerikaanse MSP/VMS markt, met impact in Europa.

De Amerikaanse MSP dienstverlener PRO Unlimited heeft een nieuwe overname aangekondigd: Workforce Logiq, vooral bekend als VMS leverancier. Eerder dit jaar nam PRO Unlimited het Nederlandse Brainnet over, als opstap voor flinke groeiambities in Europa (zie hier). Workforce Logiq, ooit opgericht onder de naam ZeroChaos, ook van Amerikaanse origine, is al actief in Europa. Het bedrijf heeft met name een stevige positie in Scandinavië. Pogingen om in Nederland voet aan de grond te krijgen (zie hier) zijn vooralsnog niet echt gelukt.

PRO Unlimited is een neutrale MSP, dus zonder eigen mensen te bemiddelen, en heeft ook een eigen VMS (vendor management systeem) ontwikkeld. Het bedrijf is in ruim honderd landen actief vanuit 11 kantoren. Bij de wereldwijde MPS-dienstverlener werken ruim 1.400 medewerkers, er zijn 11 kantoren wereldwijd en het bedrijf beheert $ 9 miljard aan omzet (‘inhuur spend’).

Workforce Logiq is juist gestart als VMS en biedt momenteel ook MSP en RPO (outsourings recruitment) diensten aan. Beide organisaties stellen voorop te lopen op het terrein van data en AI.

“Het onderbrengen van Workforce Logiq in de PRO Unlimited familie stelt ons in staat om een grotere impact te hebben. We voegen twee bedrijven samen met een gelijke visie en strategie en eenzelfde platformbenadering voor het management van het inhuren van extern talent” zegt Kevin Akeroyd, CEO van PRO Unlimited. Integratie van de software en diensten – en zo een meer integrale aanpak vanuit een systeem – kan volgens Akeroyd zorgen voor meer efficiëntie.

De overname zal – na goedkeuring van mededingingsautoriteiten – later dit jaar definitief plaatsvinden.

  • Zie voor een volledig overzicht van VMS en MSP dienstverleners actief in Nederland, deze selectie uit de ZiParena.
De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie