"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Innovatie, groei en ondernemerschap: dit zijn de plannen van Arco Elsman, de nieuwe MSP-directeur van HeadFirst Group

Arco Elsman is de kersverse managing director MSP services van HeadFirst Group. Hij verwacht dat de MSP-markt flink gaat groeien, vertelt hij in een interview. “Er is een hoop technologische innovatie. We maken MSP-dienstverlening namelijk ook interessant voor midden- en kleinbedrijven.”

“Het was tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan bij een organisatie met een ondernemende cultuur”, vertelt Arco Elsman. “Ik wilde ook graag de dynamiek leren kennen van een bedrijf dat eigendom is van een investeerder die gericht is op groei. Dit alles heb ik gevonden bij HeadFirst Group.”

Elsman heeft veel ervaring met IT en consultancy, was ondernemer en werkte zo’n 20 jaar voor HR-dienstverlener Randstad. Sinds begin dit jaar is hij als managing director MSP services bij HeadFirst Group verantwoordelijk voor de bedrijven Staffing MS (kantoor in Nederland) en ProUnity (kantoor in België).

Goede keuze

“Mijn eerste ervaring is dat de klant echt op nummer één staat en dat samenwerking heel belangrijk is”, vertelt hij. “Iedereen heeft zijn eigen taken en doelen, maar elkaar verder helpen staat voorop. Het was een goede keuze om over te stappen.”

Met zijn uitgebreide ervaring en grote netwerk binnen HR had Elsman genoeg te kiezen. Waarom HeadFirst Group? “Klantgerichtheid, innovatie en internationale groei staan centraal”, vertelt hij. “Dat spreekt mij aan en vind ik leerzaam. Bovendien heb ik een goede klik met mijn team en de mensen aan wie ik rapporteer. Ik kende Han (red. Kolff, bestuursvoorzitter) en Marjon (red. Van Happen, ceo) al. Zij zijn inspirerend en geven mij veel vertrouwen.”

Technologische innovatie en internationale uitbreiding 

Het bestuur van HeadFirst Group kondigde eerder al grote ambities aan. Een belangrijk onderdeel van de strategie is internationaal groeien via strategische overnames. Om de uitbreiding in Europa mogelijk te maken trad IceLake Capital vorig jaar toe als investeerder.

Elsman heeft zin om aan de slag te gaan met deze internationalisering. Op dit moment levert HeadFirst Group MSP-diensten in 15 verschillende landen. “En we zijn klaar voor verdere expansie”, zegt hij. “We krijgen wel steeds meer concurrentie, want andere corporates en investeerders zien dat er vraag is naar moderne HR-dienstverlening.”

Elsman is ervan overtuigd dat HeadFirst Group alles in huis heeft om in te spelen op de behoeften van klanten in binnen- en buitenland. Het concern is gespecialiseerd in zogenaamde STEM-profielen, oftewel: professionals in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde. “Deze vakgebieden zijn heel gewild, want ze zijn essentieel voor technologische vooruitgang, innovatie en economische groei. Maar ze zijn lastig te vinden”, vertelt Elsman. “Dit specialisme geeft ons dus een groot concurrentievoordeel.”

Meer innovatie, meer verschillende organisaties

Die goede contacten met technologisch talent helpen HeadFirst Group zelf ook met vernieuwing. Daar wordt de nieuwe managing director enthousiast van. “Er is een hoop technologische innovatie gaande en de afzetmarkt wordt steeds breder”, vertelt hij. “MSP-dienstverlening is nu ook interessant voor kleine bedrijven. Bij ProUnity ontwikkelen we bijvoorbeeld een selfservice MSP-model waarmee ondernemers eenvoudig zelf aan de slag kunnen.”

Dankzij deze ontwikkelingen krijgen ook kleinere bedrijven toegang tot het netwerk en sommige diensten die voorheen alleen betaalbaar waren voor corporates. Denk aan ondersteuning bij HR-administratie en inkoopprocessen. “Daarnaast kunnen we opdrachtgevers meer inzicht geven met data en analyse, oftewel Talent Intelligence. Wij weten onder andere wat al die schaarse talenten kosten”, zegt Elsman. “Zo weet je als werkgever dat je de juiste prijs betaalt. Kortom, al die concurrentie leidt tot meer innovatie en dat is goed nieuws voor opdrachtgevers.”


Webinar: De zin en onzin van talentpools voor zzp’ers 

In dit webinar tijdens de webinar week gaven Arco Elsman en Pieter van Herpen concrete adviezen om het begrip talentpooling invulling te geven, maar ook belangrijke afwegingen om rekening mee te houden. Zijn zzp’ers te binden en te boeien, en kan technologie je hierbij helpen?

Kijk dit webinar terug

HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, matchmaking, managed service providing (msp) en business consultancy. Er werken dagelijks ongeveer 15.000 professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van ongeveer 1,5 miljard euro. De bekendste merken van HeadFirst Group zijn de intermediairs HeadFirst, Between en Myler en MSP-dienstverlener Staffing Management Services. Door de unieke samenstelling van bedrijven – met ieder zijn eigen specialistische diensten - heeft HeadFirst Group een oplossing voor ieder inhuurvraagstuk. Zorgeloos inhuren, dat is onze belofte. Bekijk alle berichten van HeadFirst Group

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *