SLUIT MENU

HeadFirst Group haalt met IceLake Capital nieuwe investeerder binnen

HeadFirst Group kondigt aan een overeenkomst te hebben bereikt met IceLake Capital om toe te treden als nieuwe investeerder. Hiermee beoogt HeadFirst Group de toekomstige groei van het bedrijf in Europa mogelijk te maken.

HeadFirst Group heeft bekend gemaakt een overeenkomst te hebben bereikt met IceLake Capital om toe te treden als nieuwe investeerder. Hiermee beoogt HeadFirst Group de toekomstige groei van het bedrijf in Europa mogelijk te maken.

HR dienstverlener HeadFirst levert HR-diensten op maat voor grote en middelgrote ondernemingen in de private en publieke sector, met dagelijks  meer dan 20.000 hoogopgeleide professionals aan het werk. Het bedrijf is de afgelopen jaren zowel op eigen kracht als door overnames fors gegroeid. Zo verdubbelde het zijn omvang in de afgelopen twee jaar tot meer dan twee miljard omzet. Ook HeadFirst Group’s core marktsegmenten Managed Service Providing (MSP) en bemiddeling van STEM-profielen ontwikkelen zich goed.

Financiering voor groei

Met de sterke marktpositie in de Benelux als basis ziet het bedrijf volop mogelijkheden om uit te breiden in Europa. Met de betrokkenheid van IceLake is er een solide financiering aanwezig om deze ambities te realiseren, zo laat het bedrijf weten.

IceLake is opgericht door private equity professionals en ondernemers die uitgebreide ervaring hebben met het laten groeien van bedrijven. De initiële investering van IceLake maakt deel uit van een breder commitment voor de internationale M&A-roadmap van HeadFirst Group.

Han Kolff, voorzitter van de board van HeadFirst Group, zegt hierover: “We zijn zeer verheugd om IceLake te verwelkomen als sterke financiële investeerder, naast onze bestaande financieringspartner Kartesia en onze oprichters. Dit bevestigt de geweldige prestatie van onze medewerkers bij het professionaliseren van onze organisatie en het realiseren van solide groei de afgelopen jaren. Met IceLake aan boord kunnen we onze groeistrategie in Europa realiseren.”

Bastiaan Hagenouw van IceLake voegt hieraan toe: “We zijn erg enthousiast om in HeadFirst Group te investeren. We zijn onder de indruk hoe zij zich hebben ontwikkeld tot een bedrijf met een unieke en marktleidende positie in de HR-dienstverlening. We kijken ernaar uit om met hun ervaren bestuur en managementteam samen te werken om hun ambities voor toekomstige groei te realiseren en hun innovatieve oplossingen met toegevoegde waarde aan te bieden aan een nog grotere groep opdrachtgevers, leveranciers en professionals.”

Jean Diercxsens, directeur bij Kartesia, is het daarmee eens: “We hebben HeadFirst Group meer dan zien verdubbelen in omvang en winstgevendheid in de twee jaar dat we betrokken zijn geweest als financiële partner en blijven toegewijd om hiervan deel uit te maken. Kartesia is verheugd met IceLake als nieuwe investeerder, waardoor HeadFirst Group haar winstgevende groei en internationale expansie kan voortzetten.”

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuring door mededingingsautoriteiten.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie