"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Recordomzet van € 2,2 miljard voor HeadFirst Group

De organische omzetgroei van de HR-tech dienstverlener groeit met € 400 miljoen. De brutomarge bedraagt met € 63 miljoen, zo blijkt uit het jaarverslag.

HR-tech dienstverlener HeadFirst Group heeft over 2022 een omzet (bruto facturatiewaarde) behaald van ruim 2,2 miljard euro, met een brutowinst van 63 miljoen euro. Dit is een omzetgroei van 38% ten opzichte van 2021, voor het grootste deel organisch bereikt door het succesvol bedienen van bestaande en nieuwe opdrachtgevers. In 2023 zet het bedrijf zijn strategie voort, waarbij digitalisering en internationaal groeien twee belangrijke pijlers zijn.

Organische groei en gerichte overnames

De omzet van ruim 2,2 miljard euro betekent een stijging van 600 miljoen euro ten opzichte van 2021, waarvan meer dan 400 miljoen (27%) organische groei. Daarnaast deed HeadFirst Group een aantal gerichte overnames: het Belgische HR-techbedrijf ProUnity, IT talent sourcers StarApple en StackOps, online recruitment platform OpenTalent en het platform voor freelance diensten ZZP365.

Marion van Happen, CEO bij HeadFirst Group: “We hebben een succesvol jaar achter de rug op alle vlakken. We verwelkomden nieuwe opdrachtgevers en hebben weer meer professionals – zelfstandig en in dienst van onze leveranciers – aan waardevolle opdrachten geholpen. De nieuwe merken in onze groep hebben hun plek gevonden. En tot slot zijn we als werkgever gewaardeerd als Great Place to Work.”

Digitale transformatie

HeadFirst Group beoogt ook in 2023 te groeien door de combinatie van succesvolle dienstverlening aan haar klanten – zowel opdrachtgevers, leveranciers als zelfstandig professionals – en gerichte overnames die waarde toevoegen aan de groep. Om de uitbreiding van HeadFirst Group in Europa mogelijk te maken – een belangrijk onderdeel van de strategie – is in 2022 IceLake Capital toegetreden als nieuwe investeerder.

Van Happen: “We zijn onze digitale transformatie aan het versnellen met als doel technologie en human touch op de meest ideale manier te mixen in onze dienstverlening. Door tech slim in te zetten, creëren we dat collega’s persoonlijk contact hebben op de momenten dat het écht waarde toevoegt voor onze klanten. Met IceLake aan boord gaan we in 2023 volle vaart door op die strategische lijn.”

Van Happen vervolgt: “Onze purpose is: Join the next world of work. Deze nieuwe wereld van werk is transparant, inclusief, steeds meer op technologie gebaseerd en minder gefixeerd op de contractvorm. Wij nemen de leiding in de reis naar deze next world en nodigen iedereen om ons heen uit hieraan bij te dragen.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie