"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Fiverr breidt dienstverlening voor freelancebemiddeling uit

Fiverr breidt de dienstverlening uit naar het vinden en beheren van freelancers voor grote organisaties. Het freelanceplatform neemt hiermee meer en meer de rol van traditionele bemiddelaar op zich. Deze marktverschuiving past in een trend.

Met Business Solutions gaat freelance platform Fiverr drie verschillende diensten aanbieden aan middelgrote en grote bedrijven. Deze drie diensten zijn: Fiverr Pro, Fiverr Enterprise en Fiverr Certified.

Enterprise is een geïntegreerde SaaS-oplossing waarmee je controle hebt over het inhuren, beheren en betalen van je bestaande freelancers. Wanneer je meer talent nodig hebt, krijg je toegang tot een pool van professioneel talent, terwijl compliance en governance worden vereenvoudigd.

Daarnaast is er Fiverr Certified, een nieuwe manier voor grote technologiebedrijven om hun kleinere klanten toegang te bieden tot door hen gecertificeerde freelance experts.

En er is nu Fiverr Pro, de meest uitgebreide oplossing. Hier krijgen organisaties toegang tot een samengestelde catalogus van topfreelancers en bureaus die de vaardigheden en ervaring hebben. Het is bestemd voor grotere organisaties die willen werken met toptalent, projecten van elke omvang willen aanpakken en willen werken in een omgeving die aan hun verwachtingen voldoet.

Project Partner

Eerder dit jaar kondigde het freelanceplatform ook al een nieuwe dienst aan, genaamd Project Partner.

Organisaties die met veel freelancers aan een complex project werken kunnen gebruik maken van een persoonlijke projectmanager, die voor hen het project beheert van begin tot eind, inclusief het vinden van talent en alle communicatie tussen freelancers en klant.

Uitbreiding dienstverlening

Het van oorsprong Israëlische bedrijf Fiverr, opgericht in 2010, begon ooit als digitale marktplaats voor online ‘klusjes’. Met Fiverr Business, een dienst gestart in 2020, richt het bedrijf zich ook op de meer traditionele interim-opdrachten. Met Business Solutions breidt Fiverr nu de dienstverlening dus nog verder uit. Kaufmann: “Met Fiverr Business Solutions stellen we ons het doel om onze leidende positie op het gebied van het verbinden van kleine bedrijven met freelancers toe te passen op de complexere behoeften van grotere bedrijven en ondernemingen, met dit gespecialiseerde pakket oplossingen.”

Verschuiving in de markt

Dit past in de trend waarbij online platformen steeds meer opschuiven naar traditionele bemiddelaars, terwijl (een deel van) die bemiddelaars op hun beurt steeds meer op technologie inzetten (zie afbeelding). De activiteiten van de van oorsprong tech-bedrijven en de traditionele bureaus vloeien steeds meer in elkaar over. Een interessante ontwikkeling die de markt wel diffuser maakt en de noodzaak om zich te onderscheiden van de concurrentie des te groter.

Lees ook: Upwork lanceert ‘Talent Scout’. En wordt zo steeds meer een gewone bemiddelaar

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie