"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Marktplaats voor consultants COMATCH haalt 8 miljoen euro op voor internationale expansie

Nederlandse managementconsultants kunnen al sinds 2016 terecht op COMATCH voor nieuwe opdrachten. Deze online marktplaats heeft recent nog eens 8 miljoen euro opgehaald voor verdere ontwikkeling en Europese expansie.

Met het geld wil COMATCH zijn ‘leidende positie’ internationaal verder versterken. Het bedrijf is nu vooral al groot in de Duits sprekende landen in Europa, maar bedoeling is om dat naar meer Europese landen uit te rollen en uit te breiden. Zo is het platform al in de Benelux, Scandinavië, Frankrijk en Groot-Brittannië redelijk actief, maar ook de Zuid- en Oost-Europese landen staan nu op de planning.

Het geld in deze zogeheten Series-B-financieringsronde wordt opgebracht door Acton Capital Partners, Atlantic Labs en btov. Het is de tweede keer dat deze partijen geld in de online marktplaats investeren: in de zomer 2016 ging het om een bedrag van zo’n 4 miljoen euro.

In Nederland, waar COMATCH iets meer dan 2 jaar actief is, zijn momenteel al zo’n 400 consultants aangesloten. Zij doorlopen een ‘tweetraps selectieproces’ voordat ze worden toegelaten; zo’n 50 procent van de aanvragen haalt die drempel (niet). Ongeveer 50 projecten werden in Nederland via het platform afgerond.

Internationaal heeft het COMATCH-netwerk al 4.300 profielen van onafhankelijke managementconsultants en branche-experts uit meer dan 60 landen. Sinds de platformlancering (in maart 2015) heeft COMATCH op zo’n 1.000 projecten van ruim 300 internationale klanten mensen bemiddeld. In de afgelopen 2 jaar steeg de omzet fors.

Met het nieuwe geld wil het bedrijf, dat is opgericht door de voormalige McKinsey-consultants Dr. Christoph Hardt en Dr. Jan Schächtele, ook zijn eigen matching-model verbeteren. Klanten moeten daardoor sneller dan binnen de huidige 48 uur kandidaten voor een opdracht krijgen voorgesteld. Ook wil het bedrijf het bijvoorbeeld mogelijk maken om teams van consultants samen te stellen, en wil het ook consultants ondersteunen die graag willen terugkeren naar een vaste functie.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie