"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

HR Tech dienstverlener Circle8Group meldt omzetgroei van ruim 20 procent

HR Tech dienstverlener Circle8Group heeft in 2023 meer dan 1 miljard euro omgezet, een groei van ruim 20 procent. Volgens het bedrijf kwam de grootste groei vanuit recruitment/brokering, MSP en consulting.

De internationale HR Tech dienstverlener Circle8Group is het afgelopen jaar stevig gegroeid. De omzet steeg in 2023 met ruim 20 procent naar 1,01 miljard euro, zo meldt de groep. 

Alle merken in de groep – Circle8, FixedToday (beide in Nederland en België), Seven Stars (Nederland), Königstein (Duitsland) en  Swisslinx (Zwitserland) – kregen niet alleen veel opdrachten van bestaande klanten, maar ook veel nieuwe opdrachtgevers. Er werken nu meer dan 12.000 professionals via Circle8Group bij deze opdrachtgevers. 

Grootste groei bij recruitment/brokering, MSP en consulting 

De omzetgroei komt voort uit alle diensten die het bedrijf internationaal aanbiedt, zoals recruitment/brokering, contracting, werving & selectie, payrolling, managed service providing (MSP), detachering, consulting en recruitment process outsourcing (RPO). Maar de grootste groei kwam vanuit recruitment/brokering, MSP en consulting. Ook voor de komende jaren verwacht het bedrijf dat deze onderdelen een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de groei. 

Brede dienstverlening werkt

“Het resultaat is boven verwachting. Het aanbieden van een breed palet aan HR-tech oplossingen voor onze opdrachtgevers in de branches IT, Tech en Finance werkt en maakt dat we stevig groeien”, zegt Ineke Kooistra, CEO van Circle8Group. “Vanuit onze Total Talent Flow-strategie hebben we meer professionals aan ons weten te binden en hun talent in kunnen zetten bij onze opdrachtgevers.”

Exponentiële groei komende jaren

IT blijft een groeiende markt voor het bedrijf, maar het ziet ook sterke groei in Tech en Finance. De focus ligt bij de Circle8Group-bedrijven op de werving van professionals in de nieuwere vakgebieden binnen IT/Tech, zoals AI en automation. Kooistra ziet de vraag daarvoor toenemen en verwacht daar een exponentiële groei de komende jaren. 

“Komend jaar willen we onze huidige groeicurve doorzetten, dus meer dan 20 procent organische groei realiseren. Kijken we naar 2025/2026 dan willen we groeien naar een omzet van meer dan 2 miljard euro.”

Overnames om groei te versnellen

Kooistra sluit zeker niet uit dat het bedrijf overnames zal doen om de groei te versnellen. “We hebben een M&A-focus op de DACH-regio, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk en we kijken met een schuin oog naar de Verenigde Staten”, vertelt ze. 

De ogen zijn ook gericht op verdere digitalisering en de kandidatenkant. Met de inzet en ondersteuning van state of the art tech-systemen kan Circle8Group steeds slimmer werken, waardoor er meer ruimte is voor persoonlijk contact met de professionals, partners en opdrachtgevers. Kooistra: “Steeds meer professionals willen zich aansluiten bij onze community omdat we continu beschikken over aantrekkelijke opdrachten bij de beste opdrachtgevers.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *