"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

EU-richtlijn voor platformwerk: webinar beantwoordt brandende vragen

Wat zijn de mogelijke gevolgen van de EU-richtlijn voor platformwerk voor werkenden, voor de platformen zelf, voor andere freelancers? Dat besprak Connor Heaney van CXC onlangs met juriste en expert ter zake Julie Van Kerckhoven tijdens een webinar.

In een exclusief webinar van CXC lichtten Connor Heaney en expert Julie Van Kerckhoven onlangs de bijzonderheden toe van de EU-richtlijn voor platformwerk. Ze ontleden de goede, slechte en ronduit verontrustende aspecten die het arbeidslandschap voor meer dan 25 miljoen platformwerkers in de EU vormgeven.

De onderwerpen die in het webinar worden besproken zijn:

  •         Wanneer wordt de richtlijn van kracht en welke tijdslijnen horen daarbij?
  •         Wat kan een platform doen om naleving te garanderen?
  •         Wat zijn de mogelijke onbedoelde gevolgen van de EU-richtlijn?
  •         Is de definitie van wat een platform is te breed door de brede formulering van de richtlijn?
  •         Zijn er sancties voor organisaties/platforms die het moedwillig fout doen?

 Bekijk de (Engelstalige) opname over de EU-richtlijn

Wil je nog meer weten? CXC heeft ook een interessante publicatie over de EU-richtlijn, die je gratis kan downloaden.


Update richtlijn platformwerk

Hoe de Europese richtlijn Platformwerk er uiteindelijk uit komt te zien, is nog altijd onduidelijk. De Richtlijn staat nu toch op de agenda van het overleg van  11 maart, wanneer de ministers van de EU-landen bij elkaar komen. Eerder kon het sterk afgezwakte voorstel voor de Platformwork Directive, ingediend onder het voorzitterschap van België, nog niet op genoeg stemmen rekenen.

Lees  daarover ook:

At CXC we enable companies to achieve a competitive advantage through managing contingent workforce quality, efficiency and risk, while reducing costs. My role involves building out tailored solutions and processes with our clients, to add an additional layer of compliance and governance, mitigating the risk involved with engaging contractors globally & simplifying the overall management of the contingent workforce. Hannah Young, CXC EMEA’s Partner & Corporate Solutions Manager Bekijk alle berichten van Hannah Young

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *