"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Betaal jij te veel voor jouw interim-professional(s)? Het antwoord in 3 klikken

Hoe weet je als inhurende organisatie of je niet teveel betaalt voor een interim-professional? De Uurtarief Check, een online tool van platform Striive, geeft het antwoord.

Veel organisaties willen wendbaar zijn en maken daarom gebruik van tijdelijke krachten. En dat wordt alleen maar meer in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt, waar vast personeel niet voor het oprapen ligt. Maar hoe weet je wat een marktconform uurtarief is voor jouw professional? De Uurtarief Check geeft het antwoord.

Wat is de Uurtarief Check?

De Uurtarief Check is een online tool van platform Striive, die data bezit van meer dan 135.000 hoogopgeleide interim-professionals. Het platform werkt vraaggedreven: een opdrachtgever plaatst zelf een opdracht, geïnteresseerde partijen doen een bieding om de opdracht uit te voeren en de opdrachtgever kiest zijn professional (zzp’er of in dienst van een leverancier).

Marktconforme uurtarieven

Sven van der Valk van Striive ziet een vraag ontstaan naar meer transparantie in de uurtarieven van interim-professionals. “Opdrachtgevers vragen ons steeds vaker naar wat marktconforme tarieven zijn”, aldus Van der Valk. “Als onderdeel van HeadFirst Group, de HR-tech dienstverlener die jaarlijks meer dan 25.000 professionals aan het werk heeft, hebben wij hier veel data over.” Striive ontwikkelde de Uurtarief Check om organisaties te helpen weloverwogen beslissingen te nemen bij het inhuren van interim-professionals.

Veel onwetendheid over uurtarieven

Er bestaat veel onwetendheid over uurtarieven, weet Van der Valk. “Dat komt doordat er weinig goede, gedetailleerde, up-to-date marktdata beschikbaar wordt gemaakt voor organisaties”. Van der Valk vervolgt: “Grotere organisaties hebben een inkoopafdeling die dit soms wel scherp heeft, doordat er veel tijdelijke krachten zijn en ze daarvoor marktdata inkopen. Maar in een gemiddelde organisatie gebeurt dit veelal op onderbuikgevoel, of na een rondje vragen bij collega’s.”

Zeker bij opdrachten voor hoogopgeleide professionals, waar hogere uurtarieven gangbaar zijn, scheelt €10 tot €20 op het uurtarief in zes maanden al snel duizenden euro’s per opdracht. “Die kosten komen logischerwijs voor rekening van de organisatie en dat is zonde.”

Hoe werkt de Uurtarief Check?

De Uurtarief Check uitvoeren is erg simpel. Managers, directeuren, recruiters of inkopers voeren in om welke functie het gaat, de benodigde ervaring van de professional, en het huidige of beoogde tarief. Vervolgens zoekt de tool op basis van deze informatie in de database van Striive en levert het binnen 24 uur een marktconform tarief af aan de gebruiker. De Uurtarief Check is gratis te doen via deze link.

HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, matchmaking, managed service providing (msp) en business consultancy. Er werken dagelijks ongeveer 15.000 professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van ongeveer 1,5 miljard euro. De bekendste merken van HeadFirst Group zijn de intermediairs HeadFirst, Between en Myler en MSP-dienstverlener Staffing Management Services. Door de unieke samenstelling van bedrijven – met ieder zijn eigen specialistische diensten - heeft HeadFirst Group een oplossing voor ieder inhuurvraagstuk. Zorgeloos inhuren, dat is onze belofte. Bekijk alle berichten van HeadFirst Group