"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Harvey Nash neemt MSP Het Flexhuis over

Nieuwe overname in de wereld van dienstverleners flexibele arbeid.

Nash Squared, het moederbedrijf van intermediair en broker Harvey Nash heeft de overname van Het Flexhuis aangekondigd. Het Flexhuis is een Managed Service Providor (MSP) gespecialiseerd in de gezondheidszorg en gemeenten. Het bedrijf ondersteunt organisaties bij het inhuren van professionals en is daarbij een aanspreekpunt voor zowel de inhurende organisatie als leveranciers en zzp’ers. Het Flexhuis had in 2021 een omzet (‘Managed spend’) van 61 miljoen.

Het Flexhuis werd 10 jaar geleden opgericht door Frederieke Schmidt Crans en Willem Visser. “Tijd voor een nieuwe fase”,  zo laat Schmidt Crans in een reactie weten. Het Flexhuis blijft als apart merk onafhankelijk van Harvey Nash werken.

Harvey Nash is de grootste intermediair van professionals in Nederland zonder een eigen MSP-propositie. Naast het vinden van vaste en interim professionals heeft het bedrijf een flinke marktpositie in het beheren van contracten van ingehuurd personeel. Occo Lijding, algemeen directeur van  Harvey Nash Nederland: “Deze overname betekent een belangrijke verandering in hoe we onze klanten kunnen ondersteunen. Ik koester al langer een waardering voor het Het Flexhuis team. Toen ik in gesprek met ze kwam, viel het me op hoe onze waarden en ambities overeen kwamen. Ze zijn een perfecte ‘fit’  voor ons en ik kijk uit naar de samenwerking.”

Frederieke Schmidt Crans, directeur van Het Flexhuis: “We zijn ons bedrijf tien jaar geleden gestart met als missie om een het beste MSP-bedrijf te worden. Met een kern van de beste mensen en de beste processen. Nu onderdeel worden van Harvey Nash is een logisch volgend hoofdstuk.”

Naar aanleiding van de 10-jarige samenwerking van Het Flexhuis met Netive VMS sprak Hugo-Jan Ruts onlangs met Frederieke Schmidt Crans: 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie