"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Twee verkiezingsdebatten over arbeidsmarkt en zelfstandigen

Twee mogelijkheden om Kamerleden aan het woord te horen over hun plannen voor de arbeidsmarkt en de positie van zelfstandigen daarin.

Het is nog twee weken te gaan voordat we naar de stembus kunnen. Hier op ZiPconomy geven we zoveel mogelijk informatie en achtergronden over de standpunten van de partijen als het gaat om het thema ‘arbeidsmarkt’ plus de positie van de zelfstandigen. Zie dit dossier voor alle analyses en interviews.

Maar het is natuurlijk ook interessant om de kandidaat Kamerleden over dit onderwerp met elkaar in debat te laten gaan. Dat kan deze week maar liefst twee keer.

  • Woensdagochtend 3 maart (vanaf 09.30 uur) organiseert The Future Group een online verkiezingsdebat met als thema “De positie van de zelfstandigen in de toekomstige arbeidsmarkt’. “Het wordt de hoogste tijd dat het komende kabinet de duidelijkheid geeft die de arbeidsmarkt nodig heeft om te voorkomen dat de herstelperiode na corona straks gaat stagneren”, zegt Arno Commandeur, algemeen directeur van organisator The Future Group.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66), Tweede Kamerleden Bart van Kent (SP), Hilde Palland (CDA) Judith Tielen (VVD) en Andrew Harijgens (Groenlinks) gaan onder leiding van Frits Bloemberg met elkaar in debat. Het programma start om 09.30 uur en duurt tot 11.00 uur en is te volgen via deze link.

  • Donderdagavond 4 maart (vanaf 18.30 uur) trekt de Werkvereniging de thematiek iets breder, tijdens een verkiezingsavond over de ‘Toekomst van Werk’. Roos Wouters (directeur van de Werkvereniging) en Martijn Aslander (essayist en Stand-Up filosoof) laten zien waar partijen staan in het debat over de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Wat moet er volgens hen gebeuren om mensen zowel werk als zekerheid te bieden. En hoe willen zij ervoor zorgen dat alle werkenden wendbaar en weerbaar worden? Naast bekende gezichten als Judith Tielen (VVD), Gijs van Dijk (PvdA), Hilde Palland (CDA), Paul Smeulders (GL) en Steven van Weyenberg (D66) doen nieuwkomers Volt (Nilüfer Gündoğan) en de Piratenpartij (Matthijs Pontier) mee aan dit debat.

Aanmelden voor dit debat kan via deze link.

Zie ook : De ABU organiseerde in februari al een debat over de arbeidsmarkt. De hoofdpunten uit dat debat lees je hier terug.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie