"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

OneStopSourcing wil plek veroveren op Nederlandse MSP-markt

OneStopSourcing heeft Steef Stuik deze maand aangesteld als operationeel directeur. Aan hem de schone taak om het met de relatief kleine speler op te nemen tegen de grote jongens in de MSP-wereld. Hoe? “Door extreme dienstverlening.”

OneStopSourcing is een in 2007 opgerichte Managed Service Provider (MSP) die de zelf ontwikkelde inhuursoftware ExternalStaffingDesk (esd.next) aanbiedt. De MSP’er is in 2018 overgenomen door CC Group in Rijswijk, dat de afgelopen tijd een herstructurering heeft doorgevoerd en OneStopSourcing heeft klaargestoomd om ‘de markt opnieuw te veroveren’.

Steef Stuik, operationeel directeur OneStopSourcing

Aan Stuik om die ambitie waar te maken. Stuik is in ieder geval geen onbekende in de MSP-wereld. Hij is ooit begonnen als eerste MSP-medewerker van Staffing MS (tegenwoordig HeadFirst Group), waar hij tien jaar heeft gewerkt.

Als operationeel directeur heeft Stuik de opdracht met het relatief kleine label (bij OneStopSourcing werken twaalf mensen) marktaandeel af te snoepen van de grotere spelers. “De grote MSP’ers richten zich steeds meer op internationale klanten. Zij zijn de Nederlandse markt een beetje vergeten. Daar gaan wij ons op richten.”

Gebruiksvriendelijk

HRM-dienstverlening is zijn passie en in de MSP-wereld heeft hij altijd iets gemist:  een goed gebruiksvriendelijk systeem. “Kijk bijvoorbeeld naar aanbestedingen, die vereisen altijd dat het systeem gebruiksvriendelijk is. Het moet bijvoorbeeld voor leveranciers niet veel tijd kosten om een kandidaat aan te bieden, het uploaden van digitaal dossier voor compliancy moet eenvoudig zijn, de urenstaten moeten niet alleen per week, maar ook per maand gemaakt kunnen worden.” Daaraan ontbreekt het volgens Stuik in veel MSP-systemen en OneStopSourcing claimt dat wel te bieden. “Esd.next heeft dat allemaal wel. Het is zeer gebruiksvriendelijk, je wordt niet continu doorgeleid naar een andere pagina, maar blijft op dezelfde pagina. En je ziet in één oogopslag alle informatie over de kandidaat.”

Dat past volgens hem ook binnen de propositie van OneStopSourcing. “Ik heb bij allerlei MSP-dienstverleners gewerkt, waar altijd het systeem centraal stond. Maar het systeem mag nooit leidend zijn, maar de dienstverlening. Het moet gewoon heel gebruiksvriendelijk zijn.”

De geoptimaliseerde versie esd.next die nu op de markt is, is volgens Stuik zelfs zo gebouwd dat klanten hun eigen inhuurdesk kunnen bedienen zonder tussenkomst van een medewerker van de MSP’er. “Binnen drie tot zes maanden na de implementatie kan de klant er zelfstandig mee werken. Daarin onderscheiden wij ons echt van andere MSP’ers.”