"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

WebinarWeek in teken van actualiteit en arbeidsmarkt na corona

Wil je in één week weer helemaal bij zijn op het gebied inhuur, recruitment en arbeidsmarktcommunicatie? Maak dan tussen 8 en 12 februari je agenda leeg, want dan vindt de jaarlijkse WebinarWeek plaats. En de inschrijvingen zijn nu geopend.

ZiPconomy organiseert samen met Werf& ook dit jaar een WebinarWeek, waar specialisten je bijpraten over wat nu van belang is om te weten.

“We praten je bij over de realiteit van vandaag en kijken vooruit op de trends die belangrijk zijn voor de arbeidsmarkt na corona”, belooft hoofdredacteur Hugo-Jan Ruts van ZiPconomy. “Stilzitten in deze crisis is geen optie. Daarbij is het belangrijk om zowel in te spelen op alle hectiek, als je voor te bereiden op de wereld na corona.”

De WebinarWeek begint op maandag 8 februari om 10.00 uur en eindigt vrijdag 12 februari om 15.15 uur. En daartussenin vijf dagen lang vijf webinars per dag.

Ruts: “Het is een bizarre tijd voor de arbeidsmarkt en de wereld van inhuur. Allerlei ontwikkelingen van de afgelopen jaren versnellen: kostenbesparingen, aandacht voor wetgeving, technologie en schaarste in bepaalde sectoren. In de 10 jaar dat ZiPconomy bestaat zag ik dat elke paar jaar één bepaald thema dominant was. Maar nu lijkt alles bij elkaar te komen.”

Nu veel mensen thuiswerken, wordt het onderscheid tussen ‘vast’ en ‘flex’ al helemaal diffuus. Ondertussen neemt de inzet van HR-technologie voor samenwerken een enorme vlucht. Ondanks – of is het dankzij ? – de crisis neemt de schaarste naar goed opgeleide professionals in veel vakgebieden alleen maar toe. Ondertussen speelt er veel op politiek vlak (Cie Borstlap, verkiezingen, Brexit) en op het gebied van wetgeving (uitspraak Hoge Raad, aanpak schijnconstructies, webmodule). En de roep om kostenreductie, waar de professionalisering van inhuur een jaar of tien geleden mee begon, is weer helemaal terug.

Ruts: “We zijn er goed in geslaagd om al die onderwerpen een plek te geven in het programma van de WebinarWeek. Het is een mix van sessies over actualiteit en trends die we kunnen verwachten op de arbeidsmarkt post-corona.”

Vijf dagen, vijf thema’s

Elke dag in deze zevende editie van de WebinarWeek heeft een eigen thema:

  • Maandag 8 februari:  Laat technologie voor je werken. Met onder meer Otys, Tigris, Social Seeder en Traicie. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer A.I., data en recruitment marketing.
  • Dinsdag 9 februari: Professioneel inhuren in de praktijk. De dag met actualiteiten en trends rond inhuur van extern personeel. Een mix van cijfers, trends en praktijk. Jellow (talentpools), HeadFirst (Inhuurdata) Cicero (zelfregulering en wetgeving rond inhuur), Wijn & Stael (over recente rechtszaken over flex- en zzp-contracten) en HAYS (over mooie casus: hoe NXP SoW in het inhuurprogramma onderbracht)
  • Woensdag 10 februari: Data Driven Recruitment. Met onder meer Indeed, Talmark en Recruitment Accelerator, over bijvoorbeeld data driven recruitment en hoe ROI op je recruitment-investeringen te becijferen.
  • Donderdag 11 februari: Trends in inhuur en Total Talent Acquisition. We bespreken op die dag – met Harvey Nash – het ZiPconomy Trendrapport Inhuur 2021. Een interview met Edward Belgraver over hoe ons sociaal stelsel innovatie tegenwerkt (en hoe dat op te lossen), met Marc Vrij (Pontoon) en Mark van Assema duiken we nog wat verder de diepte in trends rond TTA en HR Tech. Manfred Vogels vertelt of (en hoe) je kostenbesparing kan realiseren via een VMS. En Brainnet legt uit wat Brexit betekent voor detacheerders, bemiddelaars en opdrachtgevers.
  • Vrijdag 12 februari: Een nieuwe kijk op het managen van talent. Met onder meer Cornerstone, 8vance en LDC. Zij zullen het bijvoorbeeld gaan hebben over een nieuwe vorm van matching, over diversiteit én over de succesformule van een loopbaanprofessional anno 2021.

Op iedere dag delen vijf sprekers hun visie, trends en best practices. Boegbeelden, specialisten en ervaringsdeskundigen op de arbeidsmarkt delen hun kennis met jou.

Hier vind je een compleet overzicht van alle webinars en hier kun je je gratis inschrijven.

Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail. Hierin zit ook een link om het webinar in je agenda te zetten.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie