"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Zelfstandigen Bouw: ‘Extra sparen voor meer AOW’

Nieuw pensioenplan: geef werkenden de mogelijkheid meer te sparen voor meer AOW. Vooral zzp’ers zouden er baat bij hebben.

‘Geef alle werkenden de mogelijkheid extra te sparen voor een hogere AOW-uitkering’, is het nieuwste pensioenplan dat Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw, hoogleraar pensioenrecht Hans van Meerten en pensioenconsultant John Westerbrink vanmorgen presenteerden in De Telegraaf. Volgens de drie is het heel simpel: er zitten geen beleggingsrisico’s aan het plan en wie iedere maand een bedrag opzijzet, weet precies hoeveel hij over dertig jaar heeft.

Aanvullend pensioen

“Een aanvullend pensioen moet zekerheid bieden en daarom hebben we nagedacht over of we iets met de AOW kunnen”, aldus het drietal in De Telegraaf. Volgens hen is extra AOW inkopen in Frankrijk en Duitsland al wel mogelijk. “Daar is de AOW veel ruimer. Het wordt tijd dat Minister Koolmees verder kijkt naar alleen de pensioenfondsen.”

Spaarsysteem

Het spaarsysteem zou het ook makkelijker kunnen maken om eerder te stoppen met werken. Omdat duidelijk is hoeveel AOW er aan het einde van de rit overblijft, is het ook mogelijk de AOW-leeftijd iets naar voren te halen. Overigens vinden de initiatiefnemers niet dat werkenden verplicht moeten worden meer te gaan sparen voor de AOW. Maar het zou volgens hen wel kunnen dat de maatregel zzp’ers die nog geen pensioen opbouwen, stimuleert dat wel te gaan doen.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Eén reactie op dit bericht

  1. Goed idee!
    Wel hopen dat de Overheid over, in mijn geval, 20 jaar nog in staat is te betalen;)