"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ONL onderzoekt mening zelfstandigen en opdrachtgevers over Wet DBA en andere zzp-dossiers

ONL voor Ondernemers wil de effecten van de opschorting van de Wet DBA in kaart brengen. Daarbij wil ONL meningen verzamelen over op welke manier de positie van de zelfstandig professional bij de formatie goed regelt moet worden.

ONL voor Ondernemers wil de effecten van de opschorting van de Wet DBA in kaart brengen. Daarbij wil ONL meningen verzamelen over op welke manier de positie van de zelfstandig professional bij de formatie goed regelt moet worden. Mee doen aan dit onderzoek kan via deze link : https://nl.surveymonkey.com/r/DFQZ8G2

Politieke sterk verdeeld over toekomst Wet DBA

In de politiek is erg weinig overeenstemming is hoe het nu verder moet met de Wet DBA.  Dat blijkt wel uit deze analyse van de standpunten die ZZPkiest.nu heeft maakt op basis van de partij-programma’s en verdiepende interviews met Kamerleden.  Die uitkomsten van die analyse plus de video-interviews over de Wet DBA zijn hier te vinden.

Ook ONL ziet dat er ondanks de tijdelijke opschorting van de handhaving de Wet DBA nog steeds veel onzekerheid te veroorzaken. Voorzitter Hans Biesheuvel: “we ontvangen signalen dat er nog steeds veel onzekerheid heerst. Zelfstandigen worden nog steeds niet ingehuurd, of krijgen te horen dat hun opdrachten rond de zomer af zullen lopen omdat opdrachtgevers geen risico’s willen lopen.”

Peiling als input voor formatie

De poll heeft tot doel om inzichten uit de praktijk te verzamelen. Een nieuw kabinet kan op basis van deze informatie voortvarend aan de slag en een duurzame oplossing zoeken voor de problemen van zelfstandig professionals en zzp’ers. De poll stelt daarom vragen over een eigen juridische en fiscale grondslag en bruikbare criteria. Inbreng vanuit de praktijk is daarbij heel waardevol.

ONL roept alle ondernemers, opdrachtnemers en zelfstandigen op om te reageren op deze poll. Met deze openbare poll wil ONL inzichtelijk maken hoe groot het probleem op dit moment is. Ook moet inzichtelijk worden hoe gedacht wordt over mogelijk oplossingen.

Opdrachtgevers en zelfstandigen kunnen tot 6 maart 2017 reageren op deze poll via de volgende link: https://nl.surveymonkey.com/r/DFQZ8G2

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts