"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

YoungOnes bereikt meer dan 1 miljoen app downloads in Europa

Het Nederlandse freelanceplatform YoungOnes, heeft meer dan 1 miljoen app-downloads in Europa bereikt. Deze groei wijst op een aanhoudende populariteit van zulke platforms onder freelancers en een toenemende vraag van bedrijven naar flexibele arbeidskrachten.

De app van het Nederlandse freelanceplatform YoungOnes, is meer dan 1 miljoen keer gedownload in Europa. Volgens YoungOnes geeft dit aan dat er steeds meer vraag is naar flexibel kunnen werken. Ook bedrijven hebben steeds meer behoefte aan flexibele arbeidskrachten. 

Pim Graafmans, Managing Director van YoungOnes, denkt dat het succes vooral ligt aan de mogelijkheid die het platform biedt om af te stappen van traditionele werkstructuren. “Met onze app brengen we het werk letterlijk naar je broekzak. Zo heb je de vrijheid om je eigen carrière te vormen door te kiezen uit een divers aanbod aan flexibele klussen. De kracht zit hem in de keuzevrijheid, je bepaalt zelf waar en wanneer je werkt. Dit is vooral waardevol tijdens drukke periodes zoals tentamenweken. Bij YoungOnes begrijpen we dat ‘meer waarde uit werk halen’ betekent dat je de controle hebt om te kiezen voor werk of rust, precies wanneer jij dat nodig hebt.”

Groei van de platformeconomie

De snelle groei van YoungOnes weerspiegelt de bredere markttrends en veranderingen in de economie. De platformeconomie, met name populair onder jongeren, is in de laatste jaren exponentieel gegroeid, mede dankzij technologische ontwikkelingen die platforms als  YoungOnes mogelijk maken. Zo hebben freelancers via de YoungOnes app al meer dan 2 miljoen klussen voltooid sinds de lancering in 2018. De verschuiving naar onafhankelijk werk is tevens een reactie op de groeiende behoefte aan een betere werk-privé en studiebalans.

YoungOnes’ Europese groei

YoungOnes heeft de ambitie om tegen 2030 het grootste on-demand werkplatform in Europa te zijn. Daarom heeft YoungOnes zijn vleugels uitgeslagen naar het Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk, met respectievelijk 71.629, 40.175 en 550 downloads. Hoewel deze cijfers nog bleek afsteken tegen die van de downloads in Nederland, duiden ze op een groeiende aanwezigheid van YoungOnes in Europa.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *