"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Uitzendplatform Youbahn neemt branchegenoot Zenjob over

Youbahn, een uitzendplatform voor flexibel werk, heeft per 1 november alle Nederlandse activiteiten van branchegenoot Zenjob overgenomen. Hierdoor is Youbahn nu in staat de dienstverlening aan opdrachtgevers verder te verbreden en verbeteren.

In de afgelopen jaren is Youbahn uitgegroeid tot een bekend flexibel uitzendplatform in Nederland. Daarmee vervult het bedrijf een rol in de platformeconomie, die steeds grotere vormen aanneemt. De overname van de Nederlandse activiteiten van Zenjob past in de strategie van het platform. De Zenjob-organisatie wordt per direct geïntegreerd in die van Youbahn.

Dezelfde jobs in een nieuw jasje

Flexkrachten die werkten via Zenjob, kunnen gewoon weer aan de slag via Youbahn, zo meldt de nieuwe eigenaar: “Zenjob stopt. Gelukkig staan al jouw vertrouwde opdrachtgevers ook al op Youbahn. Je kan dus gelijk weer aan de slag. Zo ben je direct weer verzekerd van geld op je rekening.”

“Youbahn is, net als Zenjob, een platform voor flexibel werk, waar je eenvoudig jobs kan vinden die bij jou passen. Het is, net zoals Zenjob, geen freelance-constructie. Je bent bij Youbahn in dienst en goed verzekerd aan het werk.”

Ruimere keuze voor opdrachtgevers

“De overname van Zenjob is een belangrijke stap voor Youbahn”, vertelt Dennis Eilbracht, Chief Operational Officer bij Youbahn. “We bevinden ons in een jonge en dynamische markt. Je ziet dat organisaties de behoefte hebben om het organiseren van werk flexibeler te maken en verder te digitaliseren. Daar werken we hard aan.”

“Door de huidige economische situatie vindt er een consolidatieslag plaats in de markt. Daarin zijn wij doortastend te werk gegaan. De ruim 25.000 flexkrachten die Zenjob in hun database had, zijn een waardevolle aanvulling op onze database. Opdrachtgevers hebben nu een nog ruimere keuze in het aanbod aan flexkrachten.”

Lees ook:

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie