"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Simone Groeneveld gaat MSP-tak HeadFirst Group leiden

Simone Groeneveld is de nieuwe managing director MSP services bij HeadFirst Group. Zij is deze maand gestart bij Staffing Management Services (Staffing MS). In haar nieuwe ‘droombaan’ moet zij zorgen voor groei in de Benelux en daarbuiten.

Simone Groeneveld heeft ruim 25 jaar ervaring in de HR-dienstverlening, zowel in MSP, RPO als uitzenden. Zij begon ruim 25 jaar geleden als intercedent, waarna zij carrière maakte bij Randstad en Manpower. Binnen deze uitzendorganisaties bekleedde Groeneveld diverse, internationale directiefuncties op het vlak van RPO en MSP (respectievelijk Randstad Sourceright en Manpower Talent Solutions).

Rol binnen HeadFirst Group

Groeneveld over de reden van de overstap naar HeadFirst Group. “Het was een heel bewuste keuze. Als je jarenlang bij grote corporates werkt leer je een heleboel en kun je fantastische dingen doen, maar ik merk ook dat de markt vraagt om wendbaarheid, sneller schakelen, korte lijnen en denken in ecosystemen. Dat kan bij een relatief kleinere organisatie als Staffing MS.”

Simone Groeneveld vult de positie in van de onlangs naar concurrent De Staffing Groep vertrokken Wouter Waaijenberg, mede-oprichter van Staffing MS, dat sinds 2018 onderdeel is van HeadFirst Group.

“Met respect en onverminderde aandacht voor de succesvol opgebouwde basis van Staffing MS en de huidige opdrachtgevers, innoveren we door naar Talent Solution Provider”, zegt Groeneveld. “Ik geloof erin dat het inrichten van goede processen – waar we als MSP al heel goed in zijn – en zorgvuldig talentmanagement een gouden combinatie is.”

HeadFirst Group voerde eerder dit jaar al wijzigingen door in de top van de organisatie met de komst van Marion van Happen als CEO, waardoor Han Kolff de ruimte krijgt zich nog meer te focussen op zijn rol als voorzitter van het bestuur en op de groeistrategie in Europa.

De aanstelling van Groeneveld noemt HeadFirst Group ‘een logische stap’. Groeneveld: “Op zich zal de koers niet wijzigen. Binnen de HeadFirst Group zal Staffing MS een belangrijk onderdeel blijven van de groeistrategie, zowel gericht op de overheid als profit organisaties. En ik zal nauw samenwerken met Marion en Han om samen de expansie in Europa te gaan ontwikkelen.”

We halen met Simone een zeer ervaren professional in huis die gewend is leiding te geven aan dynamische organisaties. Aan de hand van Simone – en met de bezielende inzet van alle collega’s – gaat Staffing MS de volgende groeistap zetten in de Benelux en de rest van Europa.
Marion van Happen, ceo HeadFirst Group

Persoonlijke droom

Groeneveld ziet de rol van MSP binnen de flexbranche veranderen. “Ik heb in 2011 vanuit Manpower RPO- en MSP-pogramma’s opgezet. Op dat moment waren wij early adopters. Maar een neutral MSP was destijds nog vooral gericht op kostenbeheersing. Nu gaat het erom zo goed mogelijk een MSP-programma te laten draaien om zo snel mogelijk het juiste talent de organisatie te laten instromen.”

Volgens Groeneveld moet je als moderne MSP inspelen op de trend naar Total Talent Management (TTM)-oplossingen. “Iedereen is bezig met de vraag ‘Hoe kunnen we talent borgen in een organisatie? Daarbij moet je niet alleen kijken naar harde criteria, maar veel meer naar competenties en skills. Niet een kandidaat uitsluiten omdat vinkje X (bijvoorbeeld opleiding) niet kan worden aangeklikt, maar veel breder zoeken naar talent. Misschien is hij of zij door bepaalde ervaring wel de perfecte kandidaat. L’Oreal in China heeft dat interessant aangepakt met SeedLink Technologies. L’Óreal werft eigenlijk alleen mensen van topuniversiteiten; met SeedLink – dat met behulp van AI taalgebruik analyseert – hebben ze een ander traject gevolgd. Uitkomst: de scores waren hetzelfde als bij de klassieke werving, maar het leverde compleet andere kandidaten op. Talent dat L’Oreal anders niet in beeld zou hebben gekregen.

“Ik geloof dat we anders naar talent moeten kijken. Daarbij gaat het er voor ons ook om de onderliggende systemen daarop in te inrichten. Dus die andere, bredere talentbenadering inbouwen in een MSP-propositie – dat is een droom voor mij.”

Bij HeadFirst Group gaat die persoonlijke droom in vervulling, stelt Groeneveld. “Ik heb echt weer het scale-up gevoel. Ik geloof in ecosystemen. Samen met partners de beste oplossing voor een organisatie bieden. Die slag kunnen we bij HeadFirst Group maken. De organisatie is sneller schaalbaar (dan een corporate organisatie), de lijnen zijn korter en je kunt sneller zelf beslissingen nemen.”