"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Wijzigingen in top van HeadFirst Group, bedoeld om nog harder te groeien

Marion van Happen is per 1 februari de nieuwe CEO van HeadFirst Group. Zij volgt Han Kolff op, die anderhalf jaar de dubbelrol van CEO en voorzitter van het bestuur vervulde. Kolff gaat zich richten op Europese expansie van het bedrijf.

Op de dag dat HeadFirst Group haar medewerkers feestelijk verwelkomt in het gloednieuwe pand in Hoofddorp, maakt het bedrijf de opvallende wijziging in de directie bekend.

Nieuwe rolverdeling

“Marion gaat ín het bedrijf werken, ik ga aan het bedrijf werken”, zo vat Kolff de nieuwe rolverdeling in de top van HeadFirst Group samen. Hij ziet de komst van Van Happen als noodzakelijk om met de organisatie de volgende groeifase in te gaan.

Kolff was al voorzitter van het bestuur. Na de overname van branchegenoot Between in 2020 nam hij ook de rol van CEO op zich. “Dat bracht mij in een spagaat, CEO zijn is een full time baan.” Nu de integratie met Between nagenoeg is voltooid en de overname van Sterksen succesvol is verlopen, draagt Kolff de dagelijkse leiding dus over aan Van Happen. “Met haar komst, kunnen we ons als bestuur nog beter focussen op de expansie van HeadFirst Group in Europa. We kijken ernaar uit met Marion onze groeistrategie uit te rollen.”

Europese MSP-markt

Vanuit zijn ‘nieuwe’ rol gaat Kolff zich dus nadrukkelijk richten op Europese expansie, onder meer door het uitrollen van de MSP-propositie. “Daar is nog een wereld te winnen. Zeker nu in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt vragen opdrachtgevers steeds vaker naar een MSP (managed service provider) om de hele inhuur voor hen te regelen. De MSP-markt is nog relatief onvolwassen in continentaal Europa, in Nederland lopen wij voorop. Daar liggen kansen voor ons.”

HeadFirst Group is al actief in 16 landen en het is de bedoeling dat HeadFirst Group daar vaste voet aan de grond krijgt. “We bedienen al internationale opdrachtgevers in bijvoorbeeld Frankrijk en België, maar onze vertegenwoordiging is nog dun.”

Over hoe HeadFirst Group de Europese markt gaat veroveren is Kolff duidelijk. “Door organische groei – internationale klanten vanuit Nederland ook in het buitenland bedienen – en natuurlijk door overnames. Het is niet zo dat we in elk land bedrijven zullen kopen. We richten ons ook op samenwerking met lokale partners die al een sterke vertegenwoordiging hebben in dat land en de lokale markt goed kennen.”

Volgens Kolff onderscheidt HeadFirst Group zich door een ‘breed en diep’ dienstverleningspalet. “Wij kunnen alle proposities en contractvormen bieden – in eigen beheer of met partners – van MSP, broker, detachering tot uitzenden.” En waar grote uitzenders meer thuis zijn in het blue collar-segment, is HeadFirst Group vooral sterk in het segment voor hoogopgeleide professionals.

Nederland hub van Europa

HeadFirst is niet de enige grote Nederlandse speler die de Europese markt wil veroveren. Ook Brainnet – gesteund door het Amerikaanse PRO Unlimited – en De Staffing Groep – met de Zwitserse investeerder Axiom achter zich – hebben Europese ambities. Nederland wordt door de drie grote spelers op de MSP-markt als hub gezien van Europa.

Marion van Happen

De nieuwe CEO Marion van Happen krijgt de regie op de activiteiten van de groep in de Benelux. Zij heeft ruim twintig jaar ervaring in HR services, staffing en recruitment in diverse commerciële- en managementfuncties in binnen- en buitenland. Haar laatste functie was die van Chief Operating Officer bij RGF Staffing the Netherlands, dat voorheen USG People heette. Hiervoor was Van Happen algemeen directeur van Unique.

“Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging. Allereerst ligt mijn focus op het leren kennen van alle collega’s en belangrijke relaties. Vervolgens gaat mijn aandacht naar de strategie voor de komende jaren, die onveranderd is: het uitrollen van de tech roadmap, doorgroeien naar een volledig datadriven organisatie, next level services aanbieden, het leading platform in Nederland worden en Europese expansie realiseren.”

In deze video lichten Han Kolff en Marion van Happen de groeistrategie van HeadFirst Group toe:

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie