"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

HeadFirst Group neemt RPO & recruitment specialist Sterksen over

HeadFirst Group doet nieuwe overname. Consolidatie in markt zet door.

HeadFirst Group neemt recruitment dienstverlener Sterksen over. De dienstverlener in het organiseren van externe inhuur zegt hiermee een strategische stap naar full service HR-dienstverlener voor tijdelijk en vast werk te zetten. HeadFirst Group en Sterksen spelen zo in op de markttrend dat organisaties het benutten van talent steeds meer integraal – ongeacht contractvorm – organiseren.

De overname volgt op recente overnames van de HeadFirst Group van onder andere MSP dienstverlener StaffingMS en broker Between. Concurrent Brainnet werd vorige maand overgenomen door de PRO Unlimited. Beide partijen kijken nadrukkelijk naar internationale expansie. Han Kolff, sinds een half jaar CEO bij HeadFirst: “Sterksen gaat ons enorm helpen in het versneld leveren van waarde aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers over de landsgrenzen.”

Sterksen blijft zelfstandig

Sterksen, opgericht in 2002, is groot in Recruitment Process Outsourcing (RPO), wat betekent dat een opdrachtgever het wervingsproces van nieuw personeel uitbesteed. Daarnaast biedt ze diensten op het gebied van recruitment, bemiddeling voor interim professionals en Managed Service Providing (MSP). Sterksen is een toonaangevende speler in het segment IT & Technology.

Recruitment Process Outsourcing is een groeiend en breed ingevoerd concept in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Azië en wint snel terrein in continentaal Europa.

Sterksen, met ambities om haar MSP dienstverlening uit te bouwen, wordt een zelfstandig merk binnen HeadFirst Group, waarmee ze haar eigen identiteit behoudt. De huidige directie blijft de organisatie besturen. Sterksen en HeadFirst Group gaan wel de krachten bundelen op diverse terreinen. Algemeen directeur Donald Derksen licht toe: “De kennis en ervaring op twee domeinen – vast en flex – wordt gebundeld tot een ijzersterke combinatie. We gaan gezamenlijk opdrachtgevers adviseren en ondersteunen bij hun vraagstukken op het snijvlak van recruitment en inhuur. De omvang en toonaangevende marktpositie van HeadFirst Group gaat ons helpen nieuwe deuren te openen, zowel nationaal als internationaal. Zo wordt HeadFirst Group de duwende kracht achter Sterksen.”

Total Talent Management

Met de overname van Sterksen speelt HeadFirst Group in op de markttrend dat bedrijven personeel steeds meer integraal – ongeacht contractvorm – managen, in vakjargon bekend als Total Talent Management. Daarnaast beantwoordt ze met deze stap de toenemende vraag vanuit opdrachtgevers naar dienstverleners met een breed portfolio aan HR-diensten.

CEO Han Kolff geeft duiding: “De trend van total talent management is al een tijd gaande en zet door. De contractvorm op basis waarvan arbeid plaatsvindt, wordt steeds minder relevant. De samenwerking met Sterksen is daarom een logische stap in de verbreding van onze dienstverlening. Sterksen heeft een winnend concept in het werven van toptalent in IT & Technology; een dynamisch, schaars en groeiend segment van de markt. De high touch recruitment expertise van Sterksen helpt de groep te verbreden en te verdiepen in de kwaliteit van onze dienstverlening, naast onze focus op high tech met onze platforms.”

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts