"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
HEADFIRST EN BETWEEN

HeadFirst neemt Between over

Verdere consolidatie in de markt van bemiddeling professionals en organiseren inhuur.

HeadFirst Group neemt branchegenoot Between Staffing Group over. Het bedrijf met een hoofdkantoor in Hoofddorp nam in de afgelopen jaren al bedrijven over als Myler, Source en StaffingMS. Between nam in 2017 FastFlex over. In een zich voortdurend ontwikkelende arbeidsmarkt neemt de vraag naar full service HR dienstverleners toe en is schaalbaarheid een belangrijke succesfactor, zo stelt het bedrijf. HeadFirst haalde volgens de Flexmarkt top 100 een omzet van 1 miljard. Between bijna de helft, waarmee het op nummer 11 stond in die omzetranglijst.

De nieuwe CEO van HeadFirst Han Kolf kondigde vorige week aan een investering van 75 miljoen euro te hebben ontvangen van het Franse investeringsfonds Kartesia.

Marktleider

Between Staffing Group, bestaande uit de merken Between, FastFlex, Yellow Friday en EXPR, is een van de grootste intermediairs voor tijdelijke arbeid in Nederland; dagelijks werken ruim vierduizend professionals via de organisatie bij opdrachtgevers. HeadFirst Group levert een breed spectrum aan oplossingen voor flexibele arbeid, waaronder contracting, matchmaking, msp-dienstverlening en inhuur consultancy. Er werken via HeadFirst Group dagelijks meer dan tienduizend professionals bij ruim driehonderdvijftig opdrachtgevers in Europa, waarmee het een jaaromzet realiseert van meer dan 1 miljard euro. Gezamenlijk vormen HeadFirst Group en Between de marktleider in de Benelux in het organiseren van externe inhuur. Between blijft vooralsnog onder haar eigen naam werken.

Full service HR dienstverlener

Han Kolff, CEO van HeadFirst Group: “Door het samengaan van HeadFirst en Between versterken we onze positie als full service HR dienstverlener. We hebben de sleutel in handen om deze rol uit te bouwen, nationaal en internationaal. Met onze slimme online oplossingen, rijke data en deskundige adviseurs verhogen we de klantbeleving iedere dag weer. Ik kijk er naar uit om gezamenlijk onze ambities waar te maken.”

Rein Buijtelaar, CEO van Between Staffing Group, voegt toe: “De energie en ambitie van HeadFirst Group sluit heel goed aan op het DNA van Between. We vullen elkaar goed aan, zoals ook blijkt uit het complementaire klantenportfolio en onze verschillende sourcing formules. We hebben samen een winnend online platform in handen, waarop vraag en aanbod in de flexibele arbeidsmarkt bij elkaar komt. Ik kijk uit naar de volgende stappen van de nieuwe combinatie.”

Naast opdrachtgevers ziet HeadFirst Group de leveranciers en zelfstandig professionals (zp’ers) in haar netwerk als even belangrijke klantgroepen. Kolff: “Met deze stap worden we voor leveranciers en zp’ers nog interessanter. Samen vormen we het grootste opdrachtenplatform van Nederland, waar deze ondernemers direct toegang hebben tot honderden opdrachtgevers. Maar samen kunnen we ook sneller en op grotere schaal innoveren. Dit draagt bij aan onze profilering als de partner voor een ‘life long flexible career’.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie