"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Tulpenfonds en Flextender komen met betaalbaar arbeidsongeschiktheid-vangnet voor ‘publieke’ zelfstandigen

Het overgrote deel van zzp’ers werkzaam in de publieke sector, heeft geen vangnet voor arbeidsongeschiktheid. Voor hen is een reguliere verzekering vaak onbetaalbaar. Tulpenfonds en Flextender slaan de handen ineen om een betaalbare en begrijpelijke oplossing aan te bieden.

Het overgrote deel van de zzp’ers werkzaam in de publieke sector, heeft niets geregeld als het gaat over arbeidsongeschiktheid. Voor hen is een reguliere verzekering vaak onbetaalbaar. Tulpenfonds en Flextender bedachten voor deze zzp’ers een betaalbare en begrijpelijke oplossing. Tulpenfonds en Flextender geloven namelijk dat elke zzp’er, mocht er sprake zijn van ziekte, een vangnet verdient om zich te kunnen beschermen.

De oplossing bestaat uit een ‘Crowdsurance’, een collectief van zelfstandigen die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval. Zelfstandig professionals kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor deze verzekering via de Flextender portal.

Alle zelfstandigen in Nederland passend vangnet

Maudie Derks, oprichter Tulpenfonds: “Bij Tulpenfonds vinden we dat alle zelfstandigen in Nederland een passend vangnet verdienen. We zijn dan ook verheugd om samen te werken met Flextender en bij te kunnen dragen aan de missie om de werkomstandigheden voor zelfstandig professionals te verbeteren. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van je verdiepen en er tijd voor vrijmaken. Het organiseren van je financiële zekerheid is niet het leukste werk, maar wel bittere noodzaak en heel verstandig.”

Rick Groot, algemeen directeur Flextender: “Flextender is het grootste onafhankelijke inhuurplatform voor de publieke sector. Wij vinden het belangrijk dat een zelfstandig ondernemer optimaal verzekerd is tegen alle risico’s. Dit geeft rust en zekerheid. Helaas is dit nog niet zo eenvoudig. Wij willen het vooral eerlijk en makkelijk maken, zonder dat je teveel betaalt. Daarom zijn we er trots op dat de zzp’ers zich via onze portal binnen vijf minuten kunnen laten verzekeren. En nog belangrijker, op ieder gewenst moment kunnen ze de verzekering aan- en uitzetten.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie