"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

‘Jellow GO’ helpt startups en scale-ups aan schaars freelance talent

Het freelance platform Jellow lanceert naast de reguliere abonnementen ook een laagdrempelig instapmodel voor startups en scale-ups. Het nieuwe initiatief, Jellow GO, is een no cure no pay-model waardoor kleinere organisaties makkelijker gebruik kunnen maken van het freelancenetwerk van Jellow, maar geen abonnementskosten hoeven te betalen.

Jellow werkt normaliter vanuit een abonnementsmodel, hiermee krijgen opdrachtgevers toegang tot een netwerk van 50.000 freelance specialisten. Zij kunnen dan direct contact opnemen met bijvoorbeeld developers, online marketeers en recruiters. Het abonnementsmodel is zeer geschikt voor bedrijven die vaker een freelancer inhuren, maar minder voor kleinere bedrijven – zoals startups en scale-ups – die een enkele keer een freelancer nodig hebben. Speciaal voor deze doelgroep biedt het platform nu een nieuw instapmodel: ‘Jellow GO’.

Speciaal voor kleine bedrijven

Lars Evers, co-founder Jellow: “De wereld gaat weer open en er is momenteel een enorme behoefte aan talent om weer snel op te kunnen schalen. Dit talent is op de huidige arbeidsmarkt extreem moeilijk te vinden. De vraag naar freelancers is daardoor groter dan ooit.”

“Met ons nieuwe instapmodel willen we ons netwerk van goede freelancers ook voor kleinere bedrijven toegankelijk maken. Ook zij hebben veel behoefte aan goede mensen, maar hebben vaak geen toegang tot netwerken en systemen. Met ‘Jellow Go’ kunnen zij op basis van ‘no cure no pay’ gebruik maken van ons enorme freelancenetwerk, en hoeven zij niet direct een abonnement af te sluiten. Wij acteren hiermee op de vraag die we de laatste maanden van veel startups en scale-ups kregen. Met Jellow Go krijgen zij geen onbeperkt toegang tot het netwerk, maar wij maken op basis van hun opdrachtomschrijving een shortlist van geschikte freelancers. Zij selecteren daarna de beste freelancer voor hun opdracht en huren deze via het platform in. Op deze manier helpen we hen aan het benodigde talent en dus met verder schalen van hun business.”

Eerst uitproberen

Het introductiepakket ‘Jellow GO’ kan ook worden gebruikt door andere organisaties die eenmalig iemand zoeken, of het platform eerst willen uitproberen. Voor deze service vraagt Jellow enkel € 5 per uur aan platformkosten, de administratie is inbegrepen. “We weten nog niet voor hoelang we ‘Jellow Go’ op deze manier aan gaan bieden, maar vooralsnog slaat het aan” vervolgt Evers. “Sinds de introductie vorige maand loopt het storm en hebben we al veel snelgroeiende bedrijven en freelancers aan elkaar kunnen introduceren. En daar gaat het uiteindelijk om.”

Jellow is een online freelance netwerk opgebouwd door bedrijven en freelancers, met als doel om sneller en eenvoudiger met elkaar in contact te komen zonder tussenkomst van een intermediair. Bekijk alle berichten van Jellow