"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Eneco investeert in freelance platform voor technisch personeel

Lance Free is een platform dat technische bedrijven koppelt aan technische zzp’ers. Eneco Ventures investeert in deze start-up, samen met het Zeeuws Participatiefonds (ZPF) van Impuls Zeeland.

Voor technische bedrijven is er al enige tijd een tekort aan technisch geschoold personeel, mede door de vraag naar bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen als gevolg van de energietransitie.

Hier biedt het online platform van Lance Free uitkomst. Het bedrijf brengt ondernemingen en zzp’ers in de bouw en techniek met elkaar in contact.

Energietransitie zorgt voor groei

“Dankzij de energietransitie heeft Lance Free de afgelopen periode aanzienlijke groei doorgemaakt. Gezien onze ambitieuze doelstellingen en onze focus op innovatie in de manier waarop zelfstandige professionals in de bouw- en technieksector opereren, hebben we besloten om onze groeiplannen te versnellen. Met Impuls Zeeland en Eneco Ventures als partners hebben we een sterke combinatie gevonden van kapitaal, expertise en een uitgebreid netwerk om onze groeiambities te verwezenlijken”, aldus oprichter en CEO Oscar Meijerink in een nieuwsbericht van Eneco.

Lance Free heeft als doelstelling om in 2026 een omzet van meer dan 75 miljoen euro aan opdrachten van technische bedrijven te realiseren. De investering van Eneco Ventures en Impuls Zeeland zal worden gebruikt om dit doel te bereiken door de software te verbeteren, de marketing te versterken en het team uit te breiden.

Vraag en aanbod

Lance Free fungeert als een marktplaats waar bedrijven hun projecten kunnen plaatsen, met twee beschikbare opties: projecten op uurbasis en projecten op stuksbasis. Het platform koppelt vervolgens automatisch geschikte zzp’ers aan de projecten via slimme algoritmes of gaat naar die zzp’ers op zoek door gerichte marketing.

Via het platform kunnen bedrijven en zzp’ers gemakkelijker en efficiënter samenwerken. Al meer dan 20.000 zzp’ers hebben zich ingeschreven op Lance Free.

Innovatieve plannen

Impuls Zeeland helpt ondernemers onder andere met financiering van innovatieve plannen voor maatschappelijke uitdagingen. Dit kan vanuit verschillende fondsen, waaronder het Zeeuws Participatiefonds (ZPF). Impuls Zeeland fungeert hierbij niet alleen als geldverstrekker, maar denkt actief mee en zet zich in voor de ontwikkeling en groei van het bedrijf middels het bieden van begeleiding en toegang tot het uitgebreide netwerk van Impuls.

Samenwerken aan groei

Edwin van Houte, Manager Investeren bij Impuls Zeeland, benadrukt: “Lance Free is een platform dat op grote schaal kan groeien en goed inspeelt op actuele ontwikkelingen rondom de energietransitie en krapte op de arbeidsmarkt. We zijn blij dat dit veelbelovende bedrijf zijn thuisbasis in Zeeland heeft en we kijken ernaar uit om naar aanleiding van deze investeringsronde samen met Oscar en zijn team en Eneco Ventures het bedrijf verder te laten ontwikkelen.

Eneco ziet de potentie van Lance Free en is daarom enthousiast om het bedrijf te kunnen helpen met de verdere groeiplannen. Bovendien gaat de installatietak van het energiebedrijf ook zelf gebruikmaken van de diensten van Lance Free voor het aantrekken van zzp’ers.

Eneco directeur Home Energy Joris de Groot ziet uit naar de samenwerking: “Eneco groeit hard in het installeren van warmtepompen bij klanten thuis. Bij het waarmaken van onze klantbelofte ‘we doen het nu’ hoort natuurlijk een snelle en kwalitatief goede installatie. De vakmensen die we hiervoor nodig hebben zijn schaars. Daarom werken we hard aan nieuwe manieren om deze aan ons te binden, en deze samenwerking draagt hieraan bij”.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie