"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

E-book toont aan: Nederlandse freelancers onmisbaar bij innovatie

Voor het e-book “Freelancers: de flexibele kracht achter innovatie” heeft Malt gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek en de Kamer van Koophandel aangevuld met enquêtes onder freelancers en gesprekken met experts. Het resultaat is een verkenning van de cruciale rol die freelancers spelen in innovatie.

Freelancers vormen een groeiende groep in de Nederlandse arbeidsmarkt, bestaande uit steeds meer hoogopgeleide professionals in de kenniseconomie. Ze  omarmen een carrière van keuzevrijheid, flexibiliteit en autonomie.

In het e-book “Freelancers: de flexibele kracht achter innovatie” duikt Malt dieper in de wereld van de Nederlandse freelancer. Het e-book toont aan hoe cruciaal deze getalenteerde professionals zijn voor ons bedrijfsleven. Ze passen zich snel aan in een veranderende markt, streven voortdurend naar ontwikkeling en bezitten disruptieve vaardigheden die van onschatbare waarde zijn voor de Nederlandse economie, terwijl ze organisaties helpen om effectiever, efficiënter en innovatiever te zijn. 

Innovatie en kennisdeling bij opdrachtgevers

Recent gepubliceerde cijfers tonen aan dat het aantal zzp’ers, ondanks krapte op de arbeidsmarkt, is gestegen tot bijna 1,6 miljoen in 2023, een toename van ruim 700.000 vergeleken met 2013. Deze ontwikkeling onderstreept de prominente rol van zzp’ers in de Nederlandse arbeidsmarkt. Ook toont dit aan dat zij een essentiële bijdrage leveren aan innovatie en kennisdeling bij opdrachtgevers. Dit nieuwste e-book werpt licht op deze ontwikkeling en onthult hoe kunstmatige intelligentie (AI) freelancers hierbij ondersteunt. 

AI en nieuwe tools bron van innovatie

Uit onderzoek blijkt dat 66% van de freelancers AI ziet als een belangrijke kracht. Maar liefst 92% van hen heeft concrete plannen om zich verder te ontwikkelen in het gebruik ervan, of is daar al mee bezig. AI helpt freelancers bij het automatiseren van taken, verbeteren van creatieve vaardigheden en biedt efficiëntere oplossingen aan klanten. Het e-book bespreekt deze bevindingen en hoe freelancers AI inzetten in een snel veranderend digitaal landschap, waarbij disruptie en nieuwe tools voor zzp’ers een bron zijn van innovatie en zij bedrijven helpen om nieuwe tools beter te omarmen. 

Nieuwe zzp-wet

Tenslotte worden de beoogde veranderingen in de Nederlandse regelgeving en de mogelijke invloed daarvan op het freelancelandschap in het e-book besproken. Met de vraag hoe de innovatiekracht van freelancers gewaarborgd blijft als de nieuwe zzp-wet doorgaat, brengt het e-book relevante kwesties aan het licht. 

Freelancers als early adopters

“Freelancers zijn vaak early adopters van nieuwe technologie en dienen als vernieuwende krachten die innovatie binnen organisaties versnellen,” zegt Dustin Robinson, Head of Marketing and Community Nederland bij Malt. “Te midden van de voortdurende gesprekken over wet- en regelgeving voor freelancers is het essentieel om dit te onthouden. Een afname in het aantal freelancers zal onvermijdelijk leiden tot minder innovatie.” 

Ontdek de kracht van freelancers en hun impact op de Nederlandse arbeidsmarkt en download het e-book gratis.

Malt staat voor de nieuwe manier voor het matchen van talent en bedrijfsleven. Bij Malt geloven we in een revolutionaire manier van werken. In een wereld waarin we zelf kunnen kiezen hoe en wanneer we willen werken. En met wie. Bekijk alle berichten van Malt