"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Vijf opdrachtgevers vallen in de prijzen bij derde uitreiking ‘Zoals het hoort’-Award van Jellow

De trotse winnaars van de ‘Zoals het hoort’-Award zijn onder andere Studio Automated, Noordhoff Uitgevers, BS Beton, Fysio Bram en MLND Online. De fatsoenprijs is door freelance platform Jellow in 2020 in het leven geroepen, om een goede omgang tussen freelancers en opdrachtgevers te stimuleren. Oprichter Lars Evers: “Fatsoen zou bij de kernwaarden van bedrijven moeten horen.”

De ‘Zoals het hoort’-Award is een initatief van Jellow om goed opdrachtgeverschap te belonen. Jellow is een freelance netwerk waar ongeveer 45.000 freelancers on demand te vinden zijn. Het platform reikt de award eens per kwartaal uit aan opdrachtgevers die aan de volgende drie criteria voldoen:

  • Tijdig reageren op alle freelancers
  • Uitgebreid de opdracht omschrijven
  • Duurzame relaties aangaan, bijvoorbeeld via freelance pools

De jury

De jury van de ‘Zoals het hoort’-Award bestaat uit customer success officers van Jellow. Zij hebben dagelijks contact met de opdrachtgevers en springen bij waar nodig. Daardoor zijn zij op de hoogte of communicatie wel of niet lekker verloopt.

De verkozen opdrachtgevers

Elk kwartaal kiest de jury drie opdrachtgevers uit. Eerder waren Nationale-Nederlanden, T-Mobile, Homerr, GewoonGers, Yfer, Nederlandse Loterij, Leapforce en Rinsma Modeplein al de gelukkige winnaars.

De verkozen opdrachtgevers zijn divers. Deze keer heeft bijvoorbeeld videotechnoloog Studio Automated de award ontvangen, maar ook een fysiopraktijk, een betonleverancier en een ontwerpbureau. Daarnaast heeft uitgever Noordhoff de uitreiking verdiend.

De filosofie achter de award

Lars Evers, co-founder Jellow: “De ‘Zoals het hoort’-Award komt uit onze kernwaarde ‘fatsoen’, en is ontstaan om het contact tussen de opdrachtgever en freelancer positief te stimuleren. Succes start namelijk met een fijne samenwerking en duurzame relatie. Bij Jellow zijn we dagelijks bezig met het verbeteren van ons platform, zodat het contact tussen klanten en freelancers steeds sneller en makkelijker wordt. Dit is de derde keer dat we de ‘Zoals het hoort’-Award uitreiken en we merken zelf dat onze opdrachtgevers het erg leuk vinden om de award in ontvangst te nemen.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie