"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Brainnet overgenomen door PRO Unlimited. ‘Een gouden kans voor ons’

De Amerikaanse MSP-dienstverlener PRO Unlimited heeft Brainnet overgenomen. Brainnet-directeur Tjebbe van Oostenbruggen spreekt van ‘een gouden kans’ om hun positie in de flexmarkt te versterken.

“PRO Unlimited is de grootste onafhankelijke inhuurspecialist ter wereld en zij zien Brainnet als dé partner voor verdere groei in Europa”, zegt Van Oostenbruggen, die het als een ideale match ziet. ”Wij delen dezelfde visie als onafhankelijke MSP-dienstverleners als het gaat om onafhankelijkheid en transparantie in de wereld van inhuur; marges zichtbaar maken, eerlijke beloningen en zelf geen eigen mensen detacheren, dat is voor hen net zo vanzelfsprekend als voor ons.”

Grotere rol in flexmarkt

Door het samengaan van de beide bedrijven kan Brainnet de dienstverlening in Nederland uitbreiden, denkt Van Oostenbruggen. “PRO Unlimited heeft een sterke visie op het gebied van total talent management (TTM), waarin technologie, data, A.I. en analytics een belangrijke rol spelen. Ik zie de overname als een heel mooie nieuwe stap, waarbij we meer dan ooit kunnen inzetten op technologie, data en het verder uitdragen van de kracht van onafhankelijke MSP-dienstverlening.”

Brainnet is overigens al enige tijd op zoek naar groei, stelt Van Oostenbruggen. “Schaalvergroting, het verstevigen van onze concurrentiepositie en internationalisering staan al geruime tijd op ons wensenlijstje. Eerder namen we Infraflex/Myflex (in 2014) en Novisource Contracting Services (in 2018) over. Daarnaast hebben we vestigingen opgericht in België (in 2019) en recent in Duitsland. Maar deze overname leidt natuurlijk tot een veel grotere en meer substantiële rol in de flexmarkt.”

Intermediair Brainnet neemt detacheerder en MSP Infraflex over

Novisource verkoopt broker activiteiten aan Brainnet

Met de overname door PRO Unlimited versterken we de positie van Brainnet en krijgen we toegang tot rijke kennis van technologie, data, A.I. en analytics.

Brainnet blijft Brainnet

Voor klanten, medewerkers en relaties verandert er na de overname niets, verzekert Van Oostenbruggen. “We blijven Brainnet heten, we blijven dezelfde dienstverlening bieden met dezelfde mensen gewoon vanuit Nieuwegein. Maar we worden substantieel groter en krijgen toegang tot een netwerk van grote internationale klanten en dat biedt ongekende mogelijkheden. ”

Positie in Europa

Brainnet moet de positie van PRO Unlimited in Europa verder verstevigen, zo licht Kevin Akeroyd, CEO van PRO Unlimited, toe “Deze overname verbetert onze positie in EMEA-regio en biedt mogelijkheden om aanvullende diensten te kunnen aanbieden aan ons wereldwijde klantenbestand. Daarbij krijgen we de kans ons inhuurplatform en onze diensten aan te bieden aan bedrijven die snel moeten kunnen schalen en meebewegen in een veranderende markt.”

Wereldwijde MSP-speler

PRO Unlimited is met MSP-programma’s in ruim 50 landen actief. Hun platform bestaat uit geïntegreerde SaaS software met wereldwijde data en intelligence oplossingen. Het platform van PRO biedt oplossingen voor de inhuur en het managen van externe medewerkers, inzicht in internationale tarieven, directe werving, risicomanagement voor keten- en inlenersaansprakelijkheid, payrolldienstverlening. De wereldwijde MPS-dienstverlener heeft ruim 1.200 medewerkers en beheert $ 7 miljard aan inhuurspend. Brainnet telt 125 medewerkers en heeft in 2019 een omzet (inhuurspend) geboekt van € 854 miljoen.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie