"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
uitstel belastingen corona

Ondernemersorganisaties: “Schrap komend kwartaal ondernemers-belastingen”

Oproep voor maatregelen om te voorkomen dat bedrijven, intermediairs, ondernemers, zzp’ers en werknemers in Nederland in grote financiële problemen.

Acht ondernemers- en zzp-organisaties roepen het kabinet op alle bedrijven, ondernemers en zzp’ers het komende kwartaal vrij te stellen van het betalen van vennootschapsbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting en btw. Ook vragen zij het kabinet forfaitaire vergoedingen toe te kennen aan elke ondernemer en zzp’ er die aannemelijk kan maken dat zijn inkomsten in de afgelopen week en de komende weken met meer dan 50% zijn gedaald als gevolg van het coronavirus.

“Wij steunen de maatregelen die het kabinet heeft moeten nemen om de volksgezondheid te beschermen. Dat heeft de hoogste prioriteit”, schrijven zij in een brief aan het kabinet. Maar die maatregelen hebben wel enorme economische gevolgen. In tal van sectoren, zoals de horeca, het transport en de bouw, ondervinden bedrijven en ondernemen die gevolgen aan den lijve.

Om te voorkomen dat zij in grote financiële problemen komen zijn daadkracht en heldere maatregelen nodig.  van ondernemersbelasting is een heldere, adequate maatregel om de inkomensgevolgen op te vangen.

De brief (zie hier) is ondertekend door Zelfstandigen Bouw, ONL, ZZP Nederland, Solopartners, Werkvereniging, NBBU, Beroepsorganisatie Kunstenaars en BOVIB.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie