"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Paul Oldenburg (HeadFirst Group) geeft inzicht in externe inhuur: ‘Ik gooi mijn hele keuken open’

Weet jij echt hoe jouw inhuurbeleid eruitziet? En weet je ook hoe het nog professioneler kan? Paul Oldenburg van HeadFirst Group laat tijdens de Webinar Week zien hoe jij je eigen consultant kunt zijn.

“Ik geef je een heel concreet stappenplan om een kritisch rapport te maken van je eigen inhuurbeleid”, zegt Paul Oldenburg van MSP-aanbieder Staffing Management Services (onderdeel van HeadFirst Group). Tijdens de Webinar Week vertelt hij hoe organisaties zichzelf een spiegel kunnen voorhouden om het inhuurproces en -beleid te optimaliseren. Daarnaast laat hij aan de hand van een recente case zien hoe zo’n traject er in de praktijk uitziet.

Wie mag dit webinar niet missen?

“Eigenlijk iedereen die met inhuur te maken heeft, dus van inkoop en HR tot de inhurende managers. Het is vooral een webinar voor mensen die vinden dat het anders moet. Er is namelijk genoeg aanleiding om externe inhuur te professionaliseren. Denk aan kosten, aangescherpte wetgeving en natuurlijk schaarste van arbeidskrachten. Desondanks bestaat het inhuurbeleid bij driekwart van de organisaties uit ad hoc ingerichte processen, Excel-bestandjes met freelancers en onvoorspelbare resultaten. Het is dus tijd om je organisatie in beweging te zetten. Ik geef je handvatten om je directie of bestuur te overtuigen dat het anders moet.”

Kan ik na afloop echt zelf een scan maken?

“Ik gooi mijn hele keuken open. Dat betekent dat ik heel concreet mijn aanpak deel om een scan te maken en een goed rapport te krijgen. In zo’n rapport zie je hoe jouw organisatie ervoor staat op het gebied van compliance, control en competitie. Ik laat zien hoe jij je eigen consultant kunt zijn. Vervolgens aan jou de keuze om het zelf te doen of een externe partij zoals ons in te schakelen. Na dit webinar weet je in elk geval hoe een goede rapportage eruitziet en hoe je zo’n scan moet lezen.”

Wat kun je met zo’n rapport?

“Een goede scan geeft inzicht in waar je staat als organisatie. Je ontdekt hoe je huidige inhuur georganiseerd is. Ook analyseer je wat je eigenlijk nodig hebt: hoe flexibel moet jouw organisatie zijn? Wat is de best passende flexibele schil? En hoe kun je de inzet van tijdelijke krachten en externen goed organiseren? Pas als je antwoord hebt op zulke vragen, kun je jouw inhuurproces en -beleid optimaliseren.”

Dit live webinar heeft ondertussen plaats gevonden. Terugkijken kan hieronder: 

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie