"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Seminar Harvey Nash haalt recordaantal aanmeldingen. Thijs Maters vertelt wat bezoekers dit jaar te wachten staat.

Intermediair Harvey Nash organiseert dit jaar voor de negende keer een seminar over inhuur. Zonder commerciële insteek, met persoonlijke, eerlijke verhalen.

Organisator Thijs Maters vergelijkt het met een reünie. “Wie eenmaal geweest is, maakt er meestal volgend jaar ook tijd voor”, vertelt hij. Hij heeft het over het jaarlijkse seminar van zijn werkgever Harvey Nash.

Maters is de drijvende kracht achter deze bijeenkomst over de inhuur van externen. Hij organiseert het dit jaar voor de negende keer. “Ook dit jaar presenteren enthousiaste gastsprekers over actuele onderwerpen op het gebied van flexibele arbeid (Contingent Labour)”.

Thijs Maters, Harvey Nash

Eerlijke verhalen van vakgenoten

Dit jaar geven professionals van organisaties zoals Philips, ABN AMRO en Deloitte presentaties over allerlei onderdelen van flexibele inhuur. Bijvoorbeeld Bertrand Prinsen van Labor Redimo, die het gaat hebben over werken met Statements of work (SOW) en hoe dat soms zorgt voor een waterbedeffect. Maters: “Hoe krijgen zij de manager mee? Welke verplichtingen hebben ze? Wat kan ik ervan leren?”

Zie hier het volledige programma. “Het zijn eerlijke, herkenbare verhalen”, vertelt de organistor. “Er staan geen doorgewinterde sprekers op het podium, maar vakgenoten die hun werkwijzen en ervaringen delen. De gastsprekers presenteren vanuit passie voor hun vak”

Volgens hem is dat een succesfactor van het seminar. Hij is zelf heel nieuwsgierig naar de presentaties. “Hoe hebben ABN Amro en Deloitte hun inhuur geregeld? En hoe doet een internationaal bedrijf als Philips het?”

‘Inhuur is echt een vak’

Hij besteedt veel aandacht aan de samenstelling van de deelnemers. “Er zijn geen commerciële partijen aanwezig, alleen vakgenoten”, zegt hij. “Het aantal bezoekers groeit ieder jaar. Met een maximale capaciteit van 300 deelnemers en een (op het moment van schrijven) record aantal van 291 aanmeldingen zit het seminar nu al nagenoeg vol.”

Maters nodigt de meeste bezoekers persoonlijk uit. Dat is veel werk maar wordt steeds makkelijker, zegt hij. “Ieder jaar zien we weer veel deelnemers van vorige edities terug. En dat is eigenlijk voor mij het grootste compliment.”

Lees ook: “Inhuren van externen is nog lang geen volwassen vakgebied”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie