"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

“Iedereen heeft het over Statement of Work. Maar ze bedoelen allemaal wat anders.”

In een verhelderend webinar laat Eric Mesrits, Global Head of Services Procurement bij Hays, het belang zien van scherpe definities van termen binnen de wereld van inhuur en inkoop van flexibele arbeid.

“Ik was onlangs op een internationale conferentie. Ik hoorde honderd deelnemers een definitie van Statement of Work geven. Dat werden 110 verschillende definities.” Eric Mesrits is een man met een missie. Met zijn jarenlange ervaring op strategisch inkoopniveau, kwam hij begin dit jaar bij Hays. En in de wonderlijke wereld van flexibele arbeid. Een wereld waar HR en recruitment meer en meer in de lead is. Prima, vindt Mesrits. Maar inhuur kan niet zonder de inzichten van inkoop.

Zo vindt Mesrits de scope van veel afdelingen inhuur te klein. In zijn webinar gaat hij in op welke typen van arbeid er wat hem betreft allemaal onder ‘inhuur’ zou moeten vallen en het belang om niet meer te denken in ‘headcount’ maar in ‘kosten’. Zo komt hij vanzelf op het belang van het verzamelen en analyseren van HR-data.

In het tweede deel van het webinar gaat Mesrits dan dieper in op wat een Statement of Work (SoW) volgens hem nu wel en wat het ook niet is. Het begrijpen van de verschillen tussen SoW en bijvoorbeeld een service level agreement of een master service agreement zijn voor Mesrits essentieel voor wie een inhuurprogramma, met alle vormen van inhuur, goed wil managen.

Kijk het verhelderende webinar van Eric Mesrits, Global Head of Services Procurement bij Hays, hieronder terug.

 

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie