"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Algoritmen als drivers of change. Ook voor freelancers.

Kennisdelen is voor inhuurspecialist Brainnet een vanzelfsprekendheid. Ook met freelancers. “Je moet als mens flexibel genoeg blijven om inzetbaar te blijven in de toekomst”, zegt Anne Meint Bouma over waarom Brainnet op 22 november weer een inspiratiesessie organiseert.

Robotisering, kunstmatige intelligentie, algoritmen. Het is allang geen toekomstmuziek meer. Zoals Facebook, dat zelfs als we niet klikken of scrollen, steeds weer leert van ons surfgedrag. Of Google dat al nauwkeuriger is in het diagnosticeren van oogziekten dan oogartsen en bovendien kan uitleggen hoe het tot die diagnose komt. Hoe gaan deze ontwikkelingen ons leven én ons werk nou echt veranderen? Kortom, tijd voor een kennissessie: ‘Algoritmen als drivers of change’. Wat kunnen we tijdens deze dag verwachten? Anne Meint Bouma, directeur Brainnet vertelt.

Kennisdelen, vakgenoten ontmoeten

22 november organiseert Brainnet samen met Managementboek het seminar ‘Algoritmen als drivers of change’ voor freelancers, waarom doen jullie dat?

“Ongeveer 40% van de professionals die via ons werken, is werkzaam in de IT. We weten daardoor goed wat er in deze markten speelt, dit thema is super actueel. Freelancers zijn elke dag van 8 tot 5 druk met hun opdracht en hebben weinig tijd om zich goed te verdiepen in ontwikkelingen. Wij bieden freelancers regelmatig inspiratiesessies waarbij ruimte is persoonlijke ontwikkeling en kennismaking met vakgenoten. Deze dag is daar een goed voorbeeld van.”

Er is een prachtige lijst met sprekers: Jarno Duursma, Jim Stolze, Richard van Hooijdonk…

“Als je een programma biedt voor professionals die het druk hebben, dan moet je wel echt met iets komen dat toegevoegde waarde biedt. We brengen dé experts op het gebied van robotisering en kunstmatige intelligentie samen. Ze volgen alle ontwikkelingen, doen al jarenlang voorspellingen en zien die voorspellingen vervolgens ook vaak uitkomen.”

Als mens flexibel genoeg om inzetbaar te blijven in de toekomst

Kunstmatige intelligentie wordt dagelijks toegepast. Veel mensen zijn er sceptisch over, wat vind jij ervan?

“Ik begrijp de sceptische houding wel. Je wordt, zowel zakelijk als privé, zonder dat je je er altijd van bewust bent, gevolgd. Er wordt ingespeeld op jouw gedrag en wensen zonder dat je die expliciet kenbaar hebt gemaakt. Je kunt je afvragen hoeveel de systemen van ons zouden moeten weten. En in hoeverre je als consument gestuurd mag worden. Het is goed om daarover in discussie te gaan, ook tijdens deze dag.”

Wat er op ons afkomt, is niet goed te voorspellen, het is belangrijk wel dat we iets begrijpen van wat er speelt.

 

Kunstmatige Intelligentie en robotisering zit in alle aspecten van ons leven verstopt. We kennen de voorbeelden uit de praktijk. Google, Tesla… Maar hoe gaat het ons werk veranderen? Wie gaan er in het professionele leven mee te maken krijgen?

“Er zal een nieuwe verdeling van werk ontstaan door machines en algoritmes. Wie werkt in de IT, (real time)data of business analyse of klantgedrag, zit er natuurlijk middenin. Maar ook voor andere professionals zal het werk veranderen, afhankelijk van je vakgebied. Zoals de advocatuur en banken. Bij de Rabobank bijvoorbeeld hebben medewerkers al een robot als collega. Ook bedrijfsmodellen veranderen. Wat er op ons afkomt, is niet goed te voorspellen, het is belangrijk wel dat we iets begrijpen van wat er speelt. En dat je als mens flexibel genoeg blijft om inzetbaar te blijven in de toekomst.”

De blik op de toekomst richten, voorbereid zijn, dat is altijd goed, ongeacht je functie of aandachtsgebied.

 

Welke professionals moeten absoluut op 22 november komen?

“Deze dag is voor iedereen die meer wil weten over hoe robotisering, kunstmatige intelligentie en algoritmen ons nu en in de toekomst zullen beïnvloeden. Deze dag is interessant voor BI specialisten, maar ook voor marketeers, IT en HR professionals. Eigenlijk voor iedereen die een kijkje wil nemen in de toekomst van klant-, bedrijfs- en werkprocessen. Welke nieuwe banen zullen er ontstaan? Welke kansen zijn er? De blik op de toekomst richten, voorbereid zijn, dat is altijd goed, ongeacht je functie of aandachtsgebied.”

 

 

 

Zie voor meer informatie over dit seminar Brainnet.nl/agenda