"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Video: Waarom je inhuur externen moet managen

Jeb Evans is bij het Amerikaanse advies bureau voor zorgmanagement verantwoordelijk voor het managen van alle inhuur van externen. De organisatie waar hij bij werkt, TriZetto Group, werkt erg veel met externen, zowel intern als bij hun klanten.

In een case presentatie tijdens de Human Captial Summit  2010, die momenteel gaande is, zet hij in zijn inleiding (zie video) kort een aantal thema’s neer die spelen bij het managen van de inhuur van externen, op alle niveaus:

–           Als organisaties al goed grip hebben op hun flexkrachten, gaat het daarbij vaak alleen om flex-medewerkers op uitvoerend niveau. Consultants en interimmers op de hogere echelons

blijven vaak buiten de managementrapportages. Terwijl daar wel hoge kosten zitten.

–           Offshoring en outsourcing blijft toenemen. Dit is ook flexiblisering van arbeid en moet je dus betrekken bij je beleid en opnemen in je beheerinstrumenten.

–           Arbeidsrelaties worden steeds losser. Medewerkers zijn teleurgesteld in organisaties en laten het idee van carrière planning binnen een organisatie los. Immers bestaat de organisatie nog wel aan het einde van een carrière? Het merendeel van de Amerikaanse bedrijven heeft ook geen pensioenregeling meer… Dat maakt dat medewerkers meer gaan freelancen of zich als freelancer gedragen.

–           Omdat de time-to-market steeds korter wordt, hebben organisaties steeds sneller en voor een steeds kortere periode steeds weer nieuwe kennis en (bewezen) ervaring nodig. De meest effectieve manier op dat te regelen is het structureel werken met externen.

–          De toename van het werken met extremen vergt wel aandacht voor het vastleggen en vasthouden van kennis en vooral intellectueel eigendom.

Hugo-Jan Ruts is 'editor-in-chief' en uitgever van ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Hugo-Jan Ruts

2 reacties op dit bericht

  1. De content deel ik volledig. De geluidskwaliteit van de video is op mijn systeem niet best. Ligt dat aan mijn systeem?