"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU
Niet politiek of Belastingdienst maar Hoge Raad als eerste aan zet in zzp-dossier

Er is een wet in de maak, de Wet VBAR, die meer duidelijkheid moet scheppen in de positie van zzp’ers in ons arbeidsbestel. Waar het nog minimaal 1,5 tot 2 jaar wachten is voordat deze nieuwe wet van kracht is, start de Belastingdienst op 1 januari 2025 al wel met flink handhaven. Maar voordat fiscus aan de slag gaat, komt eind van de maand de Hoge Raad met een – mogelijk – zeer richtinggevend oordeel. Met potentieel grote gevolgen, ziet Hugo-Jan Ruts.

Over ZiPconomy

ZiPconomy is een onafhankelijk kennisplatform en community met als doel eigenzinnige meningen over de flexibilisering van organisaties & de markt voor interim professionals bij elkaar te brengen. Online & offline.

“Met ZiPconomy willen we innovatie stimuleren door kennis te delen, door mensen en ideeën bij elkaar te brengen en door het doen van onderzoek.”

foto van Hugo-Jan Ruts

Over organisaties die steeds flexibeler organiseren. Over zelfstandige professionals die ondernemend hun vak uitoefenen. Daarover gaat het bij ZiPconomy. Over trends, ontwikkelingen en opinies. Om te leren, om te begrijpen.

 Op deze website staan bijna 2.000 artikelen hierover. Soms zeer actueel, soms met eeuwigheidswaarde. Geschreven door meer dan 40 auteurs. Van hoogleraren tot jonge zzp’ers. Van onafhankelijke experts tot ervaren adviseurs van service providers. Van HR-managers tot opinieleiders. Auteurs die – onafhankelijk van ZiPconomy en op eigen titel – hun ideeën en visie geven over tal van onderwerpen. Om u als lezer te prikkelen over hoe we anders werken, anders organiseren.

Hugo-Jan Ruts
initiatiefnemer en hoofdredacteur. 

Bekijk al het nieuws >