"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ZZPkiest.NU informeert zzp’ers over partijstandpunten 

In de aanloop naar deze verkiezingen heeft ZiPmedia, uitgever van ZiPconomy, ZZPKiest.NU gelanceerd. Deze onafhankelijke en objectieve website voorziet zzp’ers van gedetailleerde informatie over wat verschillende politieke partijen in hun programma’s schrijven en in debatten zeggen over de arbeidsmarkt en de zich voortslepende zzp-dossiers.

Op woensdag 22 november gaan de Nederlandse burgers naar de stembus om hun stem uit te brengen over cruciale kwesties zoals het klimaat, stikstof, internationale betrekkingen, inflatie, immigratie, bestaanszekerheid, en woningbouw. Voor zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) is hun positie op de arbeidsmarkt een essentieel onderdeel van dit politieke landschap.

In aanloop naar deze verkiezingen is ZZPKiest.NU gelanceerd: een objectieve en onafhankelijke website, die zzp’ers voorziet van gedetailleerde informatie over wat verschillende politieke partijen in hun programma’s schrijven en in debatten zeggen over de arbeidsmarkt en de zzp’er.

Belangrijke vragen voor zzp’ers

Met slepende dossiers en uitblijven van beslissingen rondom schijnzelfstandigheid, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, inhuur van zzp’ers in de publieke sector en regulering van de markt, zoeken zzp’ers naar antwoorden. ZZPKiest.NU stelt de vragen die ertoe doen: Wanneer word je als zzp’er gezien als schijnzelfstandige? Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers een goed idee? Hoe moet dit eruit zien? Welke partijen willen de inhuur van zzp’ers in de publieke sector beperken? Moet alles aan de markt worden overgelaten, of is regulering noodzakelijk?

Inzicht en Overzicht

Net als in 2017 wil ZZPKiest.NU zzp’ers helpen een goed geïnformeerde stem uit te brengen. Daarom biedt ZZPKiest.NU een overzicht van alle zzp-standpunten uit de partijprogramma’s en zijn alle standpunten over een bepaald dossier eenvoudig terug te vinden. Ook zijn er op de website nieuws- en opinieartikelen te lezen die tot na de verkiezingen relevant blijven. 

Onafhankelijk 

ZZPKiest.NU is een initiatief van ZiPconomy & Qommunity en mede mogelijk gemaakt door FlexTender. “Zoals gebruikelijk bij onze initiatieven, brengen we onafhankelijk nieuws en bieden we ruimte voor iedereen met een mening. De conclusies en de keuze bij het stemmen laten we graag aan de lezer over”, zegt Hugo-Jan Ruts, hoofdredacteur van ZiPconomy. Kim Trotz, oprichter van The Freelance Qommunity, vindt het belangrijk om overzicht te geven. “Door de overload aan informatie is het belangrijk om dichtbij je eigen waarden te blijven.” 

Kijk voor het overzicht van de partijprogramma’s en het laatste nieuws op www.zzpkiest.nu.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie