"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

ABU Marktmonitor: aanhoudende krimp uitzenduren, omzet stabiliseert

De trend van daling in uitzenduren bij gelijkblijvende omzet zet door, zo blijkt uit de recentste cijfers van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU).

In de afgelopen periode daalde het aantal uitzenduren met 12% en de omzet bleef nagenoeg gelijk (0%) in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit de ABU Marktmonitor die vandaag is gepubliceerd. De meest recente cijfers betreffen periode 8 (17 juli tot en met 13 augustus 2023).

 

Ontwikkelingen per sector

De ontwikkelingen per sector zijn als volgt:

  • Administratieve sector: Het aantal uitzenduren daalde met 18% en de omzet is gedaald met 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar
  • Industriële sector: Het aantal uitzenduren daalde met 10% en de omzet steeg met 1% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
  • Technische sector: Het aantal uitzenduren daalde met 7% en de omzet steeg met 4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Minder krimp

De krimp van het aantal uitzenduren in de afgelopen periode ligt in lijn met die van voorgaande periodes. De krimp in uitzenduren blijft fors, maar is dus wel geringer dan aan het begin van dit jaar.

De omzet van uitzenders stabiliseert en is de afgelopen maanden bijna gelijk aan dezelfde periode vorig jaar. Ook hiervoor geldt dat de krimp in omzet aan het begin van dit jaar veel groter was.

Lees ook: CBS: omzet flexbranche groeit met bijna 7% in tweede kwartaal

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie