"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

CSRD Collectief biedt organisaties een alternatief voor adviesbureaus en losse zzp’ers

Het CSRD Collectief is een nieuw samenwerkingsverband van zelfstandig professionals dat organisaties helpt bij de implementatie van de corporate sustainability reporting directive (CSRD). Door hun krachten te bundelen, willen ze een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan het verduurzamen van Europa.

Het CSRD Collectief van zelfstandig professionals heeft deze week haar website gelanceerd. Daarmee is dit collectief officieel van start gegaan. De aangesloten freelancers ondersteunen elkaar niet alleen bij het binnenhalen en uitvoeren van opdrachten. Zij delen ook kennis en ervaring. Met elkaar, en met hun klanten en relaties. Dit doen zij door het organiseren van kennissessies, het schrijven van artikelen en het opstellen en delen van methoden en technieken. Zo maken ze samen meer impact dan ze alleen kunnen realiseren.

Finance, sustainability en data management

Het collectief richt zich op alle disciplines die nodig zijn voor het implementeren van de eisen van de corporate sustainability reporting directive (CSRD). Zoals finance, sustainability en data management.

Dit multidisciplinaire karakter wordt geïllustreerd door de oprichters van het collectief. Dit zijn Sandra Vlassak, Willem Jan Paardekooper en Petrosjan Damen. Alle drie ervaren zelfstandig professionals, met een uiteenlopende achtergrond. Sandra heeft ruime ervaring op het gebied van business control en finance. Willem Jan richt zich al jaren, na een carrière als fiscaal adviseur, op het onderwerp sustainability. Petrosjan werkt vooral als project- & programmamanager. Hij is gespecialiseerd in het realiseren van doelstellingen die vragen om samenwerking over de grenzen van afdelingen en organisaties.

Naast de oprichters zijn er nog diverse andere freelancers, met uiteenlopende expertise, verbonden aan het collectief.

Aanvullend op bestaande aanbod dienstverleners

Dit CSRD Collectief vormt een aanvulling op het bestaande aanbod van dienstverleners. Organisaties konden tot nu toe kiezen uit ondersteuning door adviesbureaus, hun accountant of door losse zzp’ers. Door deze krachtenbundeling van freelancers is daar een alternatief bij gekomen. Het collectief biedt diverse vormen van dienstverlening aan, variërend van losse inzet van experts en project- & programmamanagers tot de inzet van complete teams.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie