"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Reijn splitst zich op: brokerdienstverlening heet nu Haert

Het bedrijf Reijn, de netwerkorganisatie tussen interim professionals en organisaties in de publieke sector, splitst zich op. De HRM-consultancy dienstverlening blijft bestaan onder de naam Reijn. De brokerdienstverlening heet voortaan Haert. Waarom is hiervoor gekozen en waar staat Haert voor?

Voor de reden van deze organisatiewijziging moeten we even teruggaan naar de ontwikkeling van de dienstverlening de afgelopen jaren. Vanuit Driessen Groep wordt al sinds 2015 contractmanagement voor de inhuur van zzp’ers verzorgd (brokering). Gaandeweg is het team gegroeid en de dienstverlening gericht op de inhuur van professionals in de publieke sector steeds verder uitgebreid; ook de bemiddeling van interim professionals is er bijvoorbeeld bijgekomen. De groei was reden om in 2019 Reijn op te richten, een zusterbedrijf binnen de Driessen Groep, als community voor zelfstandig professionals (zp’ers) en de inhuurpartner voor organisaties in de publieke sector.

Reijn is specialist op gebied van HRM-consultancy en zorgt gelijktijdig als broker voor het vinden van de juiste professionals via een netwerk van zp’ers en intermediairs. Dat vraagt naar eigen zeggen om het aanbrengen van meer focus en een herpositionering.

Warm contact zp’ers

Monique Giepmans, directeur Haert over waar dit ‘nieuwe’ bedrijf voor staat: “Haert is de organisatie die zorgt voor de verbinding tussen de (zp’er) en de inhurende organisatie. In de kern houdt brokering in dat je professionals vindt en koppelt aan organisaties en het contractmanagement verzorgt. Op zich is de rol van broker als tussenpartij ‘koud’. En dat is ook wat wij van professionals te horen krijgen; hun ervaring is dat zij vaak de meerwaarde van de broker niet zien en alleen contact met hen hebben bij het bemiddelen naar een opdracht en het opstellen van een contract. Maar dat past niet bij wat wij doen en wie wij zijn als Haert. Wij willen juist een ‘warm’ contact met onze professionals, Omdat wij beseffen dat zij het verschil maken voor onze klanten.”


Tijdens de WebinarWeek geeft Monique Giepmans van Haert op vrijdag (12:30 uur) een webinar over het thema “Persoonlijk en Professioneel Opdrachtgeverschap”. Inschrijven voor dat gratis webinar kan via deze website.


Haert-netwerk

Ruud Helmes, directeur a.i. bij Haert, vult zijn collega aan: “Wij willen altijd verbinding met onze zp’ers houden. Het contact mag niet verloren gaan. Daarom kijken wij bewust naar de contactmomenten en vragen we ons af welke contactpunten we nog kunnen toevoegen.” Daar hoort investeren in het binden en boeien van zp’ers bij. Als onderdeel van het Haert-netwerk worden de professionals ondersteund in hun behoefte om zich te ontwikkelen als zelfstandig ondernemer. Ook een intervisie en e-learning maken daar onderdeel van uit.”

Haert wil dus meer zijn dan een ‘kille’ broker. “Het past bij goed opdrachtgeverschap dat je alles rondom de zp’er goed hebt geregeld. Dat vindt de klant/opdrachtgever ook belangrijk. Het is een basisvoorwaarde. Het goed invullen daarvan is echter wel degelijk mensenwerk”, zegt Monique Giepmans. Zij geeft een recent voorbeeld uit de praktijk: “Een van onze recruiters is laatst met een kandidaat meegegaan die graag in de publieke sector wil werken, maar nog geen ervaring daarin had, om de opdrachtgever te overtuigen. Die heeft deze kandidaat echt verder geholpen. Wij willen ons met hart en ziel inzetten voor onze professionals en gaan niet standaard voor de meest voor de hand liggende oplossing, maar voor het werkgeluk van zp’ers.”

“Het DNA verandert dus niet”, stelt Helmes. Het bedrijf was als lid van de Driessen Groep al heel erg gericht op het werkgeluk van ‘hun’ professionals, vanuit hun visie op goed opdrachtgeverschap.

Zp’ers zijn altijd welkom op de Human Campus in Helmond en via netwerkbijeenkomsten zoals het grote Zzp-event bouwt Haert aan communities waarin professionals elkaar en de mensen van Haert kunnen vinden.

Dat zal zeker ook met de komst van de nieuwe naam Haert het geval zijn, belooft Giepmans. “Dat gevoel van meerwaarde moet elke zp’er die bij ons start ook echt ervaren.”

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie