"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Tulpenfonds gaat zzp’ers werkzaam via HeadFirst Group voorzien van arbeidsongeschiktheids-vangnet

Tulpenfonds en HeadFirst Group slaan de handen ineen om zzp’ers een betaalbaar en begrijpelijk vangnet voor arbeidsongeschiktheid aan te bieden. Het overgrote deel van zzp’ers heeft niets geregeld als het gaat over arbeidsongeschiktheid. Voor hen is een reguliere verzekering vaak onbetaalbaar. Met behulp van slimme software van Alicia heeft de zzp’er die via HeadFirst Group werkzaam is, een arbeidsongeschiktheidsvoorziening van het Tulpenfonds die bij
hem of haar past.

Florine Onderwijzer, Managing Director of Professionals & Partners services bij HeadFirst Group: “Ons doel is het samenstellen van het meest ideale pakket aan diensten die professionals primair nodig hebben om ondernemer te zijn en zich volledig te kunnen focussen op hun core business. Door het collectieve inkoopvoordeel bij het Tulpenfonds krijgt een zelfstandige aantrekkelijke en flexibele producten voor een lagere prijs dan wanneer alles los aangeschaft wordt bij verschillende dienstverleners.”

Tulpenfonds en HeadFirst Group zijn deze samenwerking aangegaan omdat zij geloven dat elke zzp’er, mocht er sprake zijn van ziekte, een vangnet verdient om zich te kunnen beschermen. Dit vangnet is georganiseerd door middel van een ‘Crowdsurance’ oplossing, een collectief van zelfstandigen die elkaar voorzien van inkomen in geval van uitval.

Maudie Derks, oprichter Tulpenfonds: ‘Bij Tulpenfonds vinden we dat alle zelfstandigen in Nederland een passend vangnet verdienen. We zijn dan ook verheugd om samen te werken met HeadFirst Group en bij te kunnen dragen aan de missie om de werkomstandigheden voor zelfstandig professionals te verbeteren. Het is eigenlijk gewoon een kwestie van je verdiepen en er tijd voor vrijmaken. Het organiseren van je financiële zekerheid is niet het leukste werk, maar wel bittere noodzaak en heel verstandig.’

De oplossing van Tulpenfonds draait mee in de embedded software van Alicia. Tulpenfonds heeft het product zo gemaakt dat professionals niet voor een verrassing in de vorm van een variabele bijdrage komen te staan. Daarnaast is er altijd inzicht in de uitkering waar de freelancer recht op heeft.

De ZiPredactie plaatst hier interviews en eigen artikelen. Daarnaast persberichten, aankondigingen of (met toestemming) overgenomen artikelen. (contact: info[AT]zipconomy.nl) Bekijk alle berichten van ZiPredactie