SLUIT MENU

De voordelen van direct sourcing

Goedkoper en sneller wereldwijd de grootste (freelance) talenten werven. Dat zijn de troeven van het directsourcing-model. Connor Heaney, Managing Director – EMEA van CXC, legt uit waarom.

De voordelen van rechtstreekse sourcing

Sourcing is een belangrijk aspect van ieder wervingsproces, omdat het invloed heeft op factoren als bedrijfskosten, productie en personeelsverloop. Het direct sourcing model biedt een gestroomlijnde oplossing om in contact te komen met talent waar ook ter wereld, dat voldoet aan de behoeften van een organisatie en de specifieke rol die men zoekt.

Het talentteam van CXC helpt organisaties om via direct sourcing toegang te krijgen tot gekwalificeerde professionals en zo de kosten en tijd van een sollicitatieproces te verminderen. Door CXC’s direct sourcing technologie ontstaat er een meer concurrerende, uitgebreide en flexibele omgeving waarin je talent kan vinden.

Waarom gebruik maken van direct sourcing?

Er zijn een paar redenen waarom direct sourcing centraal zou moeten staan als je talenten wilt werven.

Bespaart geld

Via crowdsourcing platforms kunnen organisaties tijdelijke of flexibele krachten inhuren wanneer dat nodig is, en zo besparen op de kosten voor fulltime werkenden. Door het uitsluiten van externe bedrijven, zoals uitzendbureaus, kunnen organisaties de kosten van het proces – van het inhuren tot het managen van personeel – met maar liefst 40 procent verlagen.

Is sneller

Dankzij de opkomst van thuiswerken en digitale mogelijkheden hebben organisaties rechtstreeks toegang tot een wereldwijde talentenpool. Door de uitgebreide headhuntingsfase te omzeilen, biedt direct sourcing een waardevolle kans om het onboardingproces te verkorten en de tijd efficiënter te benutten. Direct sourcing kan het wervingsproces tot 20 procent versnellen door het onderzoeksproces te vereenvoudigen, nieuwe aanwinsten voor te bereiden op hun baan en doorlopende ondersteuning te bieden aan zowel organisaties als werkenden.

Minder personeelsverloop

Het direct sourcing model maakt een lager personeelsverloop mogelijk. Door in zee te gaan met betrouwbare en bij uitstek geschikte kandidaten van topkwaliteit, kan een uitgebreid of zich herhalend sollicitatieproces vermeden worden. Door een beroep te doen op een professionele partner voor direct sourcing, krijg je een duidelijk inzicht in de werkcultuur, vaardigheden en functies die bij je organisatie horen.

Snel inspelen op veranderingen in de markt

Door nieuwe technologieën, toegenomen mobiliteit, veranderingen in de bedrijfscultuur en de groei van de wereldeconomie is de recruitment-industrie de afgelopen jaren aanzienlijk geëvolueerd. Op de moderne arbeidsmarkt is het vermogen om tijdelijk talent aan te trekken essentieel. Je moet immers snel kunnen reageren op veranderingen in de markt door personeel aan te nemen op basis van de nieuwe of tijdelijke behoeften binnen je organisatie. Het direct sourcing-model maakt een flexibele personeelsbezetting mogelijk via een diverse pool van tijdelijk talent, afkomstig uit zowel het eigen bedrijf als buitenaf.

Gestroomlijnde technologie

De automatisering van het sollicitatieproces zorgt ervoor dat de administratieve rompslomp, die normaal gesproken hoort bij compliance en contractbeheer, wordt gestroomlijnd. Dit bespaart vervolgens weer zowel tijd als geld. Er bestaan verschillende tools om de steeds groter wordende wereldwijde markt voor contingent workforce te ondersteunen.

CXC’s direct sourcing model helpt organisaties bij het aantrekken van flexibele krachten via een wereldwijd systeem, in combinatie met een interne en externe talentpool. Van stagiaires en freelancers tot huidige en voormalige medewerkers in de interne pool, tot talentmarktplaatsen, uitzendbureaus en freelance sites in de externe pool, al het talent wordt voor je uitgezocht.

Dit brede sourcing-model omvat een centraal referentiepunt voor alle zaken die betrekking hebben op het vaste personeel; een systeem voor leveranciers en directe werving, onboarding, facturering en salarisadministratie; en een doorlopende campagne om de talentpool van een organisatie aan te vullen.

Hoe zit het met de risico’s?

Als antwoord op de mobiliteit van de moderne arbeidsmarkt kan een strategie voor flexibel talent grote waarde toevoegen aan de professionele processen van een organisatie. Ondanks de voordelen van direct sourcing, zoals hierboven geschetst, levert dit model ook risico’s op voor de financiële staat en de reputatie van bedrijven die niet op een correcte manier met flexibel personeel werken. Samenwerken met een professionele manager voor flexibel personeel kan deze risico’s inperken. Bedrijven en individuele klanten kunnen zich zo beter aanpassen aan de hedendaagse uitdagingen van de arbeidsmarkt.

At CXC we enable companies to achieve a competitive advantage through managing contingent workforce quality, efficiency and risk, while reducing costs. My role involves building out tailored solutions and processes with our clients, to add an additional layer of compliance and governance, mitigating the risk involved with engaging contractors globally & simplifying the overall management of the contingent workforce. Hannah Young, CXC EMEA’s Partner & Corporate Solutions Manager Bekijk alle berichten van Hannah Young