"Exploring the future of work & the freelance economy"
SLUIT MENU

Structurele schaarste aan medewerkers. Wat nu?

HR wordt een kernactiviteit, voorspelt Han Mester (ABNAMRO), in een online kennissessie ‘Trends in 2022’.

Gaat de structurele schaarste impact hebben op de economische groei? Wat wordt het nieuwe normaal (in werk) nu corona aanhoudt? En met de klimaatcrisis die in belang toeneemt, was corona alleen een ‘generale repetitie’ als het gaat over beleidsmaatregelen die ons beperken in brede zin?

In een kennissessie voor HeadFirst gaf sector banker bij ABNAMRO Han Mesters een inkijkje in de (flexibele) arbeidsmarkt. In de onderstaande video behandelt hij eerst een aantal macro-economische trends. Daarna gaat hij in op vier thema’s die impact hebben op (alle) organisaties, om tot slot toe te lichten waarom (en hoe) HR een sleutel is voor de oplossing.

Deze hele – leerzame – sessie, met een afsluitende discussie met inleners van zzp’ers, is hier terug te bekijken:

HeadFirst Group is marktleider in de Benelux op het gebied van het professioneel organiseren van externe inhuur. De organisatie biedt een diversiteit aan flexoplossingen, waaronder contracting, matchmaking, managed service providing (msp) en business consultancy. Er werken dagelijks ongeveer 15.000 professionals bij ruim vierhonderd opdrachtgevers in Europa, waarmee HeadFirst Group een jaaromzet realiseert van ongeveer 1,5 miljard euro. De bekendste merken van HeadFirst Group zijn de intermediairs HeadFirst, Between en Myler en MSP-dienstverlener Staffing Management Services. Door de unieke samenstelling van bedrijven – met ieder zijn eigen specialistische diensten - heeft HeadFirst Group een oplossing voor ieder inhuurvraagstuk. Zorgeloos inhuren, dat is onze belofte. Bekijk alle berichten van HeadFirst Group