SLUIT MENU

Flinke stijgers in MT/Sprout top 10 beste interim-management bureaus

In het jaarlijkse MT/Sprout top 10 lijstje met interim-managementbureaus zitten geen verrassingen qua namen. Wel zien we dat er flinke stijgers zijn en één nieuwkomer. Dat bureaus steeds vaker interim-management en executive search combineren, wordt niet bevestigd in de lijstjes.

Het platform MT/Sprout maakt elk jaar een ranglijst met de duizend beste zakelijke dienstverleners in veel verschillende categorieën. Dat doen ze op basis van vragenlijsten onder beslissers binnen organisaties.

Beste dienstverlener in interim-management

In de categorie ‘Beste dienstverlener in interim-management’ staat Steens & Partners in de editie 2021 bovenaan. Een flinke stijging: van plek 11 in 2020 naar plek 1 in 2021. De top 10 wordt sowieso gekenmerkt door stijgers. De meeste bureaus schuiven vier of meer plekken op naar boven. Een nieuwkomer, op plek 7, is The Executive Network. In geen enkel voorgaand jaar (gemeten vanaf 2007) kwam dit bureau voor in de top 10.

Vergelijking met marktonderzoek onder bureaus voor interim-management

Voor het recent gepubliceerde onderzoek onder interim-managementbureaus door ZiPconomy en de RIM zijn 90 bureaus aangeschreven die voldoen aan de definitie van ‘bemiddeling in interim-management’. Opvallend is dat slechts iets meer dan de helft van de top 10 van MT/Sprout in deze lijst staat.

Combinatie met executive search

In hetzelfde onderzoek werd geconstateerd dat interim-management in toenemende mate gecombineerd wordt met executive search. Interessant is of deze ontwikkeling terug te zien is in de lijstjes van MT/Sprout. Dat is niet zo. In het lijstje tien ‘Beste dienstverleners in executive search’ komt slecht één bureau voor dat ook in de top 10 van interim-managementbureaus staat, namelijk nieuwkomer The Executive Network.

Opzet ranglijst

MT/Sprout is een platform voor ondernemers, directeuren en managers. Het platform maakt elk jaar een overzicht van de duizend beste zakelijk dienstverleners. In 2021 vroeg MT/Sprout 4.095 zakelijke beslissers hun dienstverleners een Net Promoter Score  (NPS-score) te geven en te beoordelen op klantgerichtheid, productleiderschap en excellente uitvoering. De NPS-score   meet in welke mate een bedrijf wordt aanbevolen.

Joke Twigt was jarenlang zelfstandig interim-manager. Zij heeft uiteenlopende opdrachten uitgevoerd bij o.a. overheid, non-profit organisaties en financiële dienstverlening, zowel nationaal als internationaal. Zij stapte uit de opdrachtuitvoering en behield connectie met het vak door erover te gaan schrijven. Zij is redacteur interim-management voor ZiPconomy. Bekijk alle berichten van Joke Twigt